lauantai 23. huhtikuuta 2011

Monen työvaiheen jälkeen


Sirkkeli seisoo nyt tulevan vessantason
päällä vanhoilla ompelukonejaloilla.Seuraavaksi laitetaan pienet valkeat laatat valkoisella saumauslaastilla.


Mallinnuksessa näytti jo tältä. Nyt lattia on taas irti.Talven mittaan on hakattu vanhat kaakelit pois. Päällystetty seinät uudelleen kipsilevyin, sitten istuttu virekkäin vessanlattialla (sepä vasta romanttista!)miettimässä miten kaapit saa kiinni hauraisiin kipsilevyihin. Entä miten ratkaista lattiaongelma ja päästä eroon muovimatosta säilyttäen vesieriste. On maalattu katto ja seinät. Seisty rautakaupassa, valittu allasta, valittu hanaa. (Tarpeeksi korkeaa ei ole löytynyt vieläkään!)

Pari päivää lomaa ja vessa on ottanut jättiharppauksen. (Tai siis pääasiassa mies on ottanut tuhat askelta.) Olen niin tyytyväinen. Tähän asti oli menty pelkin mielikuvin. Vasta eilen pääsimme koittamaan lattian päälle vanhaa ompelukoneen jalkaa ja sen päälle tulevaa levyä lavuaarikulhoineen. Hämmästyttävää kyllä, näyttää juuri siltä kuin mielikuvissani.

Illalla Mies naputteli lattian vielä irti. Pitää vähän viilailla ja odotella sen kanssa, että löydämme mm. lattiaviemärille ritilän ennenkuin sen uskaltaa viimeistellä ja kiinnittää. Kaakeloinnin jälkeen maalataan lattia yhtenäisen valkoiseksi yläaulan kanssa. Rautakaupassa on mennyt koko aamupäivä.

Minä olen kunnostautunut työkalujen ojentelun, mittailun ja ajattelutyön ohella kukkien mullanvaihdossa, ruuan laittossa ja loput jarruteipitkin sain rappusiin. Pää on muutenkin innovaatiota täynnä. Makuuhuoneen naulakkopulmaankin löytyi ratkaisu ihan itsestään. Se vaan putkahti päähän, kun nautiskelin täälä!

7 kommenttia:

 1. Meillä on huvilalla joku Oras jatkopalalla saman luulisi riittävän teillekin.

  On kyllä upean näköistä!

  VastaaPoista
 2. Siitä tulee tosi viihtyisä. Mekin remontoimme joskus vessan pääsiäisenä. Oli pieni vessa, joten neljä päivää riitti juuri sopivasti :) Mukavia pyhiä!

  VastaaPoista
 3. Voi kun kaunista.

  Mulla meni sivu suun ompelukoneenjalkapöytä Romuritarilla, olisin tarvinnut keittiööni pikkupöydän. Ehkä vielä tärppää.

  Allas on kaunis, mutta toivottavasti teillä on vauvan pepunpesuun joku toinen paikka, sillä kokemuksen rintaäänellä voi kertoa, että tuonmallinen allas ja varsinkaan korkea hana, jos alla on puutaso, ei siinä hommassa toimi ;) Valitan, se on pärskyvää hommaa.
  Uudessa talossamme olemme tuolla yhtälöllä pilanneet jo yhden tason, meni vaihtoon ja toinenkin on jo huonossa kunnossa. Meillä tosin alussa oli kaksi vaippapeppua yhtäaikaa, joten pärskeitä riitti ja energiaa tasonhuoltoon ja kuivailuun oli liian vähän. Mutta kaunis tuo yhtälö on.

  -Maaria

  VastaaPoista
 4. Mielettömän ihanan kellon olet tehnyt tuosta vanhasta tarjottimesta. Mahtava tuo väri yhdessä noiden kiiltokuvien kanssa! Ja vessakin näyttää hyvältä. Te olette niin ahkeria. Itse en muistaakseni pystynyt juuri muuhun kuin nukkumaan odottaessani kuopusta. :)

  VastaaPoista
 5. Vekarus: voimat loppui kesken tänään rautakaupassa, kun ei saatu myyjää kertomaan niistä jatkopaloista. TAi siis kiva hana käsisuihkulla (se on ollut se brobleemi) löytyi, mutta ei ollut mainintaa saako siihen jatkopalaa.

  Kirjailija: ei ole suurensuuri tämänkään, mutta piti purkaa niin rakenteisiin asti, että ollaan saatu aikaa kuukausitolkulla poltettua!

  Anonyymi: noita ompelukoneen jalkoja on usein lähetystorilla ja kierrätyskeskuksissa. Tämän löysin hietsun torilta -ja otin heti taksin kotiin ;)

  Hana ei ole korkealla kulhoon verraten, mutta puutaso vaatii aina aluksi viikottaista vahaamista. Meillä on kestänyt hyvin keittiössä ja kylpyhuoneessa. Mutta ahkera pitää olla, ja roiskeet tietty kuivata sit lopuksi.

  Kiitos Miia: Ja lohdulliseltä tuntuu kuuulla, että voimat on muillakin vähissä raskausaikana ollut. Mulla koko pääsiäisenä se olo, että en pysy miehen tahdissa. Täytyy oikein muistuttaa itseään, että minä "valmistan"samalla meidän lasta ;)

  Aurinko ja kuu: näitä riittää, mutta on ihanaa kun jälki alkaa näkyä!

  VastaaPoista
 6. Ryhtyminen ottaa aikansa, neljän päivän putki hyvä rako aloittaa.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.