keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Sisäsyntyinen puuhailupakotus


"Jos tästä ihan vaan vaikka nämä oksat..."Lumi on melkein sulanut pihasta. Käyn joka päivä varovaisesti talsimassa lumenlitistämällä kurakolla, jota taas muutaman kuukauden kuluttua nurmikoksi kutsutaan. On niin i h a n a a katsoa miten raperaperin alut hehkuvat punaisina palloina karikkeen keskellä ja silmut ovat repeämäisillään. Mutta miksi tähänkin ihanaan kuitenkin liittyy pitäisi -tuntemus? Vaikka on syksyllä viime töikseen haravoinut, ovat maanpinta ja kukkapenkin aluset täynnä lahoavaa lehteä.

Miten voisi vain iloita tuosta kasvusta ja punkevasta elämästä ilman pitäisi-tunnetta, joka koittaa kiusoitella tarttumaan haravaan, ruopimaan ja kuopsuttamaan? Auttamaan ruohoa nousemaan. Miten voisi oppia passiiviseksi seurailijaksi ilman puuhailupakotusta?Kuisti lämpenee auringossa sisäilman lämpimäksi. Siihenkin liittyy pientä pitäisi tampata matto ja imuroida hämähäkin seitit -tunnetta.

* * *

Joko olette käyneet fiilistelemässä täällä? Katalogi on yksinkertainen ja kaunis. Mutta hämmästyin kun jouduin googlaamalla suomalaisen jälleenmyyjän sivuille: Tuotteita ei meinaa enää tunnistaa roinan seasta! Siellä on joku "kaunosielu" vähän koristellut ja hukannut koko idean. Ei auta kuin antaa jälleen kerran Tanskalle pisteet! Heillä on jotenkin tyyli hallussa mitä tulee nettikauppojen vaatteisiin, sisustus ja puutarhatavaraan!

10 kommenttia:

 1. Mahtavat krookuskuvat! Kauneimmat tähänastiset missään ;)
  pääset vielä noin kaksinkerroin? =) Itse en varmaan pääse noin pieneen kippuraan, vaikka ei olekaan vauvavattaa...heh!

  Tuo pitäisi-tunne on niin kamalan tuttu ja niin ihanankamala ja välillä oikeen stressaava.
  Voisikin vaan katsella passiivisesti.

  Pitääkin klikkailla että mitä linkin takaa löytyy.

  VastaaPoista
 2. Wau mitkä krookukset!!! Unohda nyt tuo pitäisi ja nauti elämästä!

  Ja nyt tuon linkin pariin...

  VastaaPoista
 3. Heidi: sanoit sen mitä meinasin kirjoittaa, tuosta kun nousin niin supisteli niin ja nyt jo tuon pelkän kuvani katsominen saa supistukset alkamaan!!

  Nonna: Mä niin nautin tosta puuhailusta, mut nyt kroppa kieltäytyy osallistumasta moiseen ;)

  VastaaPoista
 4. Minäkin nautin pihalla puuhailusta, enkä juuri malta istuskella tähän aikaan vuodesta! Olen yrittänyt opetella tekemään noita hommia sillä fiiliksellä, että teen ihan vaan fiiliksen mukaan.

  Oli muuten ihana tuo linkin takana oleva sivusto ja katalogi! Ihania tavaroita pullollaan!

  VastaaPoista
 5. Mä mietin heti ihan samaa, että mitenkä taivutkin vielä noin kyykkyyn. Hyvä että oot vetreä, mä en :) Mulla supisteli myös aika tavalla siinä 20 vkon paikkeilla, nyt ei taas.

  Krookukset on kauniit!

  VastaaPoista
 6. Mulla tuo puhailu ilmenee vielä niin että yritän tehdä montaa asiaa yhtä aikaa ja sitten en saa mitään tehtyä kunnolla, puuh. Sormet polttelee jo keittiötarhan kylvöjen kimppuun, mutta ei vielä taida uskaltaa, voihan sitä vielä tulla luntakin. (?)

  Raparperinnuput meilläkin jo näkyvissä. Joten laitanpa tähän ihanan Elsa Beskovin kevätrunon jonka tätini laittoi sähköpostilla muistuttaaksen mökin talkoista:

  "Nyt sitä tultiin" sanoi nuppu raparperin,"jo kyllästyin multiin, tulen vaikka
  takaperin!"
  "Älä vielä herää", sanoi maa mutta antoi sitten perään.

  "Tulen
  vaikka väkisin
  jotta kevään näkisin.
  Ja kerralla, enkä vähin erin!"
  huusi nuppu
  raparperin.

  Nyt se työnsi esiin päänsä!
  No, saakoon sen keväänsä.
  "Jo voit
  silmusi avata", lauloi lintu.
  Onpa hauska tavata!"

  (Elsa Beskov)

  VastaaPoista
 7. Nonna: Näin juuri! mulla vaan on on fiilis ja fysiikka nyt pahasti ristiriidassa ;)

  Teija: pitääkin käydä kurkkimassa montako viikkoa olet meitä edellä. Lohduttavaa kuulla että noi supistukset ei välttämättä lineaarisesti pahene loppua kohden. Itsellänikin nyt muutama helpompi päivä jo takana.

  Annukka: Ihana tuo Beskovin runo. Kiitos!! Varmaan mukava lähteä talkoisiin tuossa hengessä.

  Öisin on vielä pakkasta, en ole uskaltanut vielä ruukkupuutarhaanikaan kantaa ulos talviviileältä verannalta.

  VastaaPoista
 8. Kyselit joitakin aikoja sitten lastenhuoneen sisustuksesta ja kalusteista. Muussa yhteydessä tuli eilen vastaan nettikauppa www.leluhuone.fi - puskaradion mukaan hyvä ja luotettava palvelu.
  terveisin Elenna

  VastaaPoista
 9. Minulla tuo pitäisi oli ihan kamalan kolkuttava ääni, onneksi ei ole nää puutarhaa. Minä olen oikeasti tyytyväinen. Mutta sinun krookukset on suloisia.

  Kaunis tuo tanskalainen sivusto, kuten niin monesti. Kiitos vinkistä-

  VastaaPoista
 10. Kiitos Elenna, pitääpä tutkia.

  Kirjailijatar: Mutta nythän siellä kuopsuttaa sitten joku muu, antaa hänen tuntea pitäisi-tunteetkin tai nauttia siitä juuri sellaisenaan! Taakkaa ei saa tulla.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.