lauantai 14. elokuuta 2010

Ja sitten





Kellariin laskeutuu jyrkät betoniraput, joita peittää 50 vuotta vanha (en edes tiedä minkä värinen) huopa. Revin muutamasta rapusta huovan pois, ja katselin rappua sillä silmällä vuoden päivät. Keväällä keksin mitä teen ja nyt koko kesän olen odotellut sadepäivää.

Suitsait luonnos sanomalehden sivulle. Kipaisu autotallin romuosastolle ja Isän kylppäristä kaavitut vanhat kaakelit vasaralla palasiksi. Muutama vanha lautanen ja oman kodin kaakeleita joukkoon. Värimallit luonnoksen päälle ja hommiin.



Kyykin siinä aamupäivän ja liimailin säästämiäni kaakelinpalasia ylimpään rappuun. Täytyy sanoa, että nämä vanhat arabian lautaset eivät meinää millään mennä rikki, nyt kun olisi tarve! Nyt särkee selkää.

15 kommenttia:

  1. Herran jestas kun tuleekin ihana; hienot värit!

    VastaaPoista
  2. Oi, miten hieno idea!
    Mosaiikki on miusta aina ollut mukavan näköistä ja varsinkin noin persoonallisella tavalla toteutettuna näyttää upealle. Kirjahyllyjäkin vähän kadehtien ihailen :)

    VastaaPoista
  3. Tâsson nut sitä tekemisen meininkiä josta tämä täti tykkää! Sun on pakko olla hyvä tyyppi.

    Hyvä tulee.
    Eikö ole surkeeta kun jokin ei hajoo silloin kun pitäisi, mutta annas olla jos....

    VastaaPoista
  4. Tuleepa hieno! Ja loistava idea. Ne kukkaruukut ja päällystetyt pöydät on vähän menneen talven lumia.

    VastaaPoista
  5. Tosta tulee varmasti hieno. Että osaat ja jaksat tehdä noin kauniit raput. Hieno idea!

    VastaaPoista
  6. Karhin koulu: Kiitos, taidankin tästä piipahtaa katsastamasa onko sulla siellä jokin hieno vanha koulu työnalla, vai mihin nimi viittaa!

    Satu: kiitos Satu jA hyvää syksyä, on vähän aikaa siitä kun on "kyläilty", minä vallan laiskistuin tässä loman aikana ja irtaannuin netistä.

    Tytti: kirjahylly on minunkin suosiossani, se taisi olla eka juttu mitä tein kun muutimme tänne: maalasin mäntyhyllyn valkoiseksi.

    Piilomaja: hymyilin koko ruuan ajan kommentillesi. Jotenkin tuli niin lämmin olo!

    Jonna: joo, ideat elää, tulee ja menee. Lukiossa, viisitoistavuotta sitten tein sellaisen norsupöydän josta tykkään kyllä vieläkin. Taidan laittaa kuvan joku päivä.

    Kirjailijatar: Teen vain ekan ja vikan rapun. Näin päättelin, koska pelkään että mosaiikkipinnasta tulee liukas. (Muutoin taitaisin muuten tehdä näitä eläkkeelle asti -tajusin juuri.) Olen meinanut taittaa villasukkineni niskani NIIN montakertaa näissä portaissa.

    VastaaPoista
  7. Tuleepa kaunista! Ja varmasti erikoiset askelmat.
    Olet ahkera.

    VastaaPoista
  8. Hieno idea! Paikalleen tehty, itse suunniteltu, kaunis mosaiikki - just tollasesta tykkään :)

    VastaaPoista
  9. Ihana idea! Mielummin kaunis mosaiikki kuin ikivanha huopa.
    Kivasti hyllyt tuossa portaiden vierellä.

    VastaaPoista
  10. Kyllä näyttää upealta, tuosta tulee varmasti hieno! :)

    VastaaPoista
  11. Samaa minäkin - hieno! Ihanat, tunnelmalliset portaat muutenkin hyllyineen kaikkineen.

    Ja pakko lisätä, että aiemman postauksen kekkerit. Oivat!

    VastaaPoista
  12. Mieletön mikä idea! Anna palaa vaan ja parantele selkää sitten syksymmällä. Tuosta tulee upea. Hymyilytti hiukan ne arabian lautaset. Vanhaa, hyvää laatua.:)

    VastaaPoista
  13. Kertakaikkiaan hieno idea! Olin unohtanut kokonaan nuo mosaiikki työt, joskus niitä harrastin. Meillä oli kavereiden kanssa (hieman huumorismielelllä) Mombasa arkartelukerho, jossa niitä väsästtiin paljon. Sunnuntaisin kokonnuttiin lähinnä juoruilemaan viikonlopun tapahtumista ja samalla askarreltiin.

    VastaaPoista
  14. Liivia: tämä onkin kesän harvoja ahkeruuden näytteitä. Kovin on kuumuus vienyt puhdin.

    Omenaminttu, Solen, Anna, Minttumaari: Kiitos kannustuksesta!

    Outi: niin, olisiko se posliinin laatu niin ratkaisevasti muuttunut? Surku. En ole tosin rikonut vielä yhtään uusista Arabioistani, ei ole vertailukohdetta, mutta useasti sai vasaralla pläjäyttää palasia.

    PIa: meilläkin on ollut noita puuhasteluiltoja: mutta eniten tarpeeseen ne olisivat ehdottomasti tuleet ´juuri sinkkuaikojen sunnuntaiangsteissa. Olisi juuri voinut niitä viikonlopun menoja siinä samalla maistella.

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.