maanantai 24. toukokuuta 2010

pe-su hujahdus


Mummu ja Täti.Perjantaivapaa. Ikimuistoinen kesäpäivä Mummun ja P:n kanssa. Järjestimme 80-vuotialle äitienpäiväyllätyksenä retkipäivän Helsinkiin. Tampereen Mummu oli hyvillään ja ihasteli taloa ja puutarhaa moneen kertaan. Miten emme aikaisemmin hoksanneet? Papan tultua huonompaan kuntoon ei mummukaan ole päässyt juuri maitokauppaa pidemmälle.
Kriikunapuu oli kuin morsian.Omenapuu availi kunniavieraalle nuppujaan.Lauantaina Tampereelle. Lämmin ilta ulkosalla kukkivien puiden keskellä. Ruohonleikkurin pörinää. Isän viinimarjan alta löytyvät mahtavat nokkospöheiköt. Nokkoslettuja vihdoin! Oikea puusauna. Lähes koko suurperhe koolla.

Sunnuntaina Saludiin syömään isänpäiväillallista (luit oikein). Hevosen pippuripihvi jymymenestys. Minä tilaan ihanat ravun pystöt ja simpukat valkosipulissa. Mies syö niin, ettei kykene rattiin. Minä ajan. Ja kerrankin rentoudun ratin takana. Ehkä täysi vatsa turruttaa minunkin hermoni.


Pikkuveli tanssii ruohonleikkurin kanssa.


Koira antoi pöydälle purkutuomion.Ettekä varmaan suuresti ylläty, kun kerron, että tänään meillä maalattiin taas!

Meidät tunnetaan jo hyvin maalikaupassa. Kolmas purkki lattiamaalia oli kyllä linjassa värikartan kanssa, mutta sävy jäi liian vaaleaksi. Koitin totuttaa silmää siihen muutaman päivän ajan, mutta aina kun astelin huoneeseen oli päällimmäisenä mielikuvana Ville Vallaton -jäätelö. Haimme aamulla tummemman ja harmaamman sävyn. -Ja siltä varalta, että sekin on liian minttu/päärynä saimme harmaata pastaa, jota voimme sekoittaa maaliin. Todella mukava ja leppoisa kaveri se maalikaupan mies. Molemmat heistä. Onneksi olemme hakeneet maalimme sieltä nämä kaikki kolme vuotta ja aina ennen on mennyt kerrasta oikein.***

Jos pönttöä mielit niin käypä Parolan aseman arvonnassa!

12 kommenttia:

 1. Olipa mukavan tunnelmainen postaus sinulla !Onnea maalausprojektillenne edelleen !

  VastaaPoista
 2. Täti täällä edelleen myhäilee tyytyväisenä:) Soitin äsken mummulle ja edelleen jaksoi kiitellä! Hyvä, että nyt tämä päivä hokattiin järjestää ja mikä mahtava ilma saatiin ....puhumattakaan kukkien täsmäiskusta <3

  VastaaPoista
 3. Mukavan näköinen Mummo teillä ja mukava perhetapaaminen varmaan muutoinkin = ) Saludi kuuluu suosikkeihin myös täällä, kun Tampereelle päin eksytään...

  VastaaPoista
 4. Niin mukavan leppoisia tunnelmia. Minulla taas menee aina maalin osto plörinäksi, ei löydy sitä oikeaa sävytä sitten millään.

  Minäkään en yleensä viihdy ratissa, mutta joskus olen yllättänyt itseni oikein nauttimalla ajamisesta. Kerran ajoin kuusi tuntia putkeen ja olin kovasti ylpeä.

  VastaaPoista
 5. Olipa ihana postaus! Ihana mummu, hassu koira ja kylmän näköinen lonkero..

  Iloista tätä viikkoa myöskin, vaikka keli hiemen harmaampi!

  VastaaPoista
 6. Maria: Hauskaa että välittyi sinne asti. Viikonloppu oli kuin lastenohjelmasta, tiedätkös, sellaisia täydellisiä, viipyileviä sopuisia hetkiä perheen kanssa. Liian usein tosielämässä jokin rikoo rauhan, mutta ei nyt.

  Pirkko: Miten voikaan olla näin hyvä mieli, kun reisu onnistui ja mummu jaksoi päivän enenmän kuin hyvin! Ja kukkien täsmäisku todella.

  Kotivalo: Mummu on mukava päältä ja sisältä. Huomaan että nyt vanhempana tykkään mummusta ihan eri tavalla kuuin lapsena. Sellainen jatkumokin on kiva, kun roolit vähän tasottuvat.

  Kirjailijatar: nyt se on lattiassa TÄYDELLINEN MAALI! Haisee vaan ihan hirveelle. Kuinkahan monta yötä joudumme nukkumaan saunan eteisessä?

  Minä pelkään ajaa autoa. mutta kerran pakon edessä ajoin vieraan auton Ruotsin Bollnesistä Tukholmaan-laivaa-Turkuun-helsinkiin -ja vielä Tampereelle. Ja muistutan ja onnittelen siitä aina itseäni, kun tärisen liikenteessä.

  Teija: näin juuri! Kylmempi on, mutta taivas epesi paistamaan matkalla töihin :)

  VastaaPoista
 7. Ihana, että sinun Mummu pääsi vielä kylään teille! Ja valokuvia käynnistä on myös. Ne on arvokkaita hetkiä.

  VastaaPoista
 8. Ihanan leppoisa viikonloppu! Paljon olette silti ehtineet.

  Muistan ikuisesti, kun olin Tukholmassa yksin autolla (ainoa kerta kun olen Suomen ulkopuolella edes ajanut)ja navigaattori lakkasi toimimasta kesken kaiken. Onnittelin myös itseäni, kun selvisin iltapäiväliikeenteessä karttakirjan kanssa satamaan ajoissa! Se oli aika kokemus, vaikka mieluummin olen kuskina kuin istun vieressä...

  VastaaPoista
 9. Lattiamaali on hankala. En tiedä miksi se on niin vaikeaa. Olen yrittänyt sellaista tekniikkaa, että valitsen värikartasta värin, jonka haluan ja sitten otan yhden asteen vaaleamman maalin. Sitten on vielä se kriittinen hetki siellä kaupassa, jolloin usein vielä teen viime hetken muutoksen päätökseeni.

  Veljeni valitsi rohkeasti melkein mustan ruskean. Tuli laakista hyvä väri.

  Teidän puutarhanne näyttää vallan viehättävältä!

  VastaaPoista
 10. Olisipa suurperhe. Ihan tuli haikeus, voisi kaikki olla yhdessä ja mummut ja papatkaan ei joutuisi olemaan yksinään. Onneksi teidän mummo sai tuollaisen ihanan yllätyksen. Ehkä piristäisin omaa mummoani.

  Maalikaupan mies kuulostaa mukavalta. Sellaisia on enää harvassa. Täällä nauretaan kun haluaa barbien väristä maalia :)

  VastaaPoista
 11. Teidän kuisti on kyllä IHANA, samoin piha!!!

  VastaaPoista
 12. Jonna: olisi pitänyt Räpsiä vielä lisää, mutta päänsisäisellä muistitikulla on!

  Anna: Joo, hassua, paljon tuli juostua sinne tänne mutta olo pysyi seesteisenä.

  Minäkin ajoin silloin vahingossa ensin tukholman ohi ja tuli kiire laivaan. Hädissäni päästelin yksisuuntaiosta. Hiki nousee vieläkin otsalle.

  Laura: minusta se on ihan kiusantekoa, että sellaisesta "kynnen kokoisesta" pitäisi muka valita sävy!

  Solen: Uusiosuurperhe! Isä sanoi kerran avovaimolleen että heillähän on viisi lasta!

  Liivia: tässä kuistilla se ostopäätös syntyi. Taisivat jättää meidät ihan tarkoituksella siihen kahdestaan istumaan ne edelliset omistajat.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.