lauantai 15. toukokuuta 2010

Turkoosi

Pitkä viikonloppu. Ehdittiin hioa makkarin lattia. EN ihan heti ryhtyisi tähän hommaan uudelleen. Laite vei miestä seinältä toiselle kunnes saatiin vähän pitopintaa lattiaan ja minä koitin ohjata laitetta pömpelissä roikkuen.

Väriä on mietitty vuoden verran. Valkoiset todettu liian aroiksi koirankarvoille ja kuratassun jäljille (koirahan on meillä ainoa joka sotkee, juujuu). Vihdoin päätin mukaella menneitä vuosikymmeniä nappaamalla värin portaista. Kun niistä revittiin kokolattia matot kolme vuotta sitten alta paljastui turkoosia ja sinistä kahdessa kerroksessa.
Siestaa puutarhassa ja uudelleen koneen kanssa viuhtomaan. Ja käsin loput.

Tänään on paikat hellänä, mutta muuta ei tarvinnutkaan tehdä kuin pieni koemaalaus. Olisi ehkä voinut olla hitusen tummempikin minun makuuni, mutta eipähän ole synkkä talvellakaan. Vai mitä sanoo raati? Saattaahan se tummua vielä toisella kierroksella.17 kommenttia:

 1. Ja täällä kanssa! Tykätään siis :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään kovasti mun lempisininen!Kaunista !Ja eikö ookkin ihanaa puuhata miehen kanssa yhdessä kodin eteen?!Tuota koiraa pojumme "himoitsee" täällä on vuosisadan koirakuume menossa..: D

  VastaaPoista
 3. Hyvä valinta.
  Tuo kone ei meidänkään taloon toivottavasti enää tule, ei ollut kovin kivaa puhaa. Miehen kädet tärisi vielä pitkään hionnan jälkeen. Ja sitten jatkettiin vielä pienemmällä koneella, me kun väännettiin lattia raakalaudasta.
  Mies maalaa sitä nyt juuri. Minä en saa osallistua.

  VastaaPoista
 4. Hyvä väri vaikka livenä varmasti vielä hiukan erillainen. Tuo miehen työasu on niin hellyyttävän asiallinen.
  -h-

  VastaaPoista
 5. Hyvä siniharmaa! Muuttuu valaistuksen ja vuodenaikojen mukaan. Ja ainahan sen voi maalata muutaman vuoden päästä uudestaan jos tulee toisiin ajatuksiin. Silloin ei tarvitse enää edes hioa!

  VastaaPoista
 6. Outi ja Jonna :)

  Maria: On! Emme tälläista taloa olisi ostaneet, ellemme laskisi remonttia yhteiseksi harrastukseksi! Tätä koiraa voikin suositella on kärsivällinen kuin mikä lasten kanssa. Eikä hauku. Rotu on fieldspanieli.

  Liivia: TEillä jännitetään siis vielä väriä. Minä jään tänne maalausmaratoniin, Mies lähtee Lempäälään juoksemaan puoli maratonin. Ei tuossa onneksi enää paljon nokka tuhisi, ehtii taas nauttimaan kesästäkin.

  H: Totta, on vähän eri livenä. Sanoisin, että lämpimämpi, vihertävämpi. Ei ollut Photaria jolla vääntää sävyä. Otan valmiina sitten kuvan johon koitan saada sävyt jetsulleen.

  Vilijonkka: Alkoi soida se vanha suomifilmin musiikki päässä: "Väliaikaista kaikki on vaan!"

  siina*k: Huh mikä haju ja huh mikä kaaos kaikialla, mihin tavaraa on rahdattu. Tyytyväisiä silti!

  VastaaPoista
 7. Hehhe, suo anteeksi, mutta huvittava näky verkkokalvoillani, hiomakoneen perässä seinältä toiselle poukkoileva ärtynyt mies = ) Mutta lattian väri on hieno. Turkoosi tunkee munkin elämään sieltä täältä, ihana väri! Mukavaa alkanutta viikkoa!!

  VastaaPoista
 8. Jos se on luonnossa siis aavistuksen vihertävämpi/harmahtavampi niin se on sitten varmaan just eikä melkeen...sellainen, jonka ottaisin itsekin heti.
  Kadehdin ihan, meillä kun olisi tuo lattia juuri samannäköinen kuin teillä ennen maalausta, mutta me ei saada maalata kun ei ole oma.

  VastaaPoista
 9. Kotivalo: jos vain mitenkään pystyisin, laittaisin videon pätkän poukkoilevasta miehestä tänne. Hihitimme sille töissä tänä aamuna! Ihan oli kuin olisi monen promillen humalassa ollut.

  Piilomaja: Katsotaan mitä se toinen kerros maalia tekee. Olen toistaiseksi tyytyväinen, vaikka eilen kun maalasin, se yhdessä vaiheessa ja valossa näytti ihan sellaiselta teollisuushallin harmaalta ja hetken jo pelkäsin.
  Voi, koittakaa taivutella vuokranantajaa!

  VastaaPoista
 10. Mun raskausajan pahin mieliteko on vastahiotun puun haju. Myös vastahakatun puun haju vie suunnilleen tajun ja käyn kävelyllä paikoissa, joissa puuta on hakattu.

  Tätä sun blogin lattiahiontakuvaa käyn myös katsomassa päivittäin, se on suorastaan huumaava!

  (Toivottavasti tämä loppuu synnytykseen, koska muuten joudun hakemaan jonkun laudanpätkän parvekkeelle ja hiomaan sitä päivittäin nuuhkittavaksi :)

  VastaaPoista
 11. Anna: Kirvoitit hykerrysnaurut. Kaikkea sitä voi raskaus teettää. Tämä oli kuulemistani mieliteoista ehkä harmittomin, ainakin jos ei se yllä puun nakertamiseen raskauden edetessä.

  Voisithan ottaa hiontakuvasta kaiken irti ja nuuhkia jotain puunpätkää samalla. Multivirikkeitä aivoille!

  VastaaPoista
 12. Lueskelen sinun vanhoja kirjoituksia ja tähän turkoosiin pysähdyin... Juuri tulin rautakaupasta nippu turkoosinvärisiä värinäytteitä ja niistä pitäisi valita "se oikea" vanhaan vaneriarkkuun ja myöhemmin käytettäväksi myös portaissa! Liian monta turkoosia maailmassa, ei osaa päättää.

  Kehtaako kysyä, mikä oli teidän turkoosin värinumero? Ja oletteko tykänneet tähän päivään saakka?

  VastaaPoista
 13. Kehtaa toki. Kävin kellarissa katsomassa ja sävy oli s441 tai S44I. Noista rautakaupan poikien käsialoista ei aina ota selvää.
  Koitin googleen Tuota ekaa ja se vei minut tänne:

  http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/varit/varikartat/tikkurila_symphony/symphony_2436_-varikartta/s441.2408.xhtml

  Ruudulla näyttää kyllä paljon tummemalta kuin meidän lattiassa, mutta sehän on ruudunkin säädöistä kiinni.

  IHan uusimmissa kirjoituksissani näet lattian väriä myös ja jos selaat näitä toukokuun irjoituksia löydät "Ei vaiskaa" -nimellä tarinaa siitä miten hankala turkoosi meille oli valita.
  Mutta nyt on oltu tyytyväisiä!

  Jos ei löydy juuri tämä sävy, niin ehdotan, että otatte astetta harmaamman, meillä oli ongelmana, että helposti tuli sellaista päärynäjäätelön sävyä.

  VastaaPoista
 14. Kiitos vastauksestasi. Menen vielä tuon numeron kanssa rautakauppaan ja vertailen sitä tällä hetkellä vahvoilla olevaan sävyyn - ollaan mietitty tuon vaneriarkun alkuperäistä väriä ja tykästytty vähän nyt siihen, S3020-B10G eli väittäisi olevan tämmöinen http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/varit/varikartat/varikartat_ulkomaalaukseen/facade-varikartta_kiviainespinnoille/4900.2402.xhtml

  Minun blogissa joskus tulevaisuudessa kerron lopputuleman pohdinnoille. :D

  VastaaPoista
 15. Minä jättäisin sen arkun niinkuin se on, siinä on nyt kaunis väri, ja jopa vähän rapsuttaisin lisää kulumia maaliin. Se on kaunis pinta!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.