torstai 11. kesäkuuta 2009

Barcelona III: Park Güell ja Gaudi


Mosaiikkikuume senkun yltyy.
Tätä odotin eniten!

Park Güell teki minuun lähtemättöän vaikutuksen jo parikymppisenä. Ja yhtä ihastunut olin nytkin. Tällä kertaa minulle selvisi, että alunperin puistosta piti tulla rikkaiden puutarhakaupunginosa.
En tiedä mitä tapahtui, mutta lopulta vain muutama talo rakennettiin ja kaikki saavat nauttia puistosta ilman sisäänpääsymaksua. Kuitenkin, olisi huumaavaa saada asua noin mielikuvituksekkaassa ja näköhermoa hivelevässä paikassa.
Portti on kuin kutsu!


GAUDIN TALO

Gaudin taloon sai pulittaa sisäänpääsymaksun,
mutta nytpä tiedän missä Gaudi piirsi
-ja missä pissi.Puutarhaa kiersi pitkä piilokuja.Matkalla puistoon pistäydyimme La Sargada Familialla.Melkoisia starwars-hahmoja nämä. Gaudin talosta
löytyi luonnos sisäänkäynnistä, jota olin kuvannut.
Tarkkaan se oli toteutettu. Muutaman asentoeron huomaan.

Joko kyllästytte?

7 kommenttia:

 1. No en kyllasty. Anna tulla vaan, jos viela piisaa.

  Barcelonaan on tehnyt mieli jo kauan, mutta kun en ole mikaan kaupunki-ihminen, on se jaanyt aina sinne sitten-joskus-kategoriaan. Kuume kasvaa naiden kuvakertomusten takia ja taytyy kai sinne sitten syksymmalla lentaa.

  VastaaPoista
 2. Täytyy varmaan suostua ukon kanssa Barcelonaan, kun se siitä aina vouhkaa. En vain oikein osaa innostua kaupungeista, vaikka tiedän, että kauneutta löytää mistä vaan, kun osaa katsoa oikealla tavalla.

  VastaaPoista
 3. Barcelona on upea kaupunkikohteeksi juuri siksi että siellä on uskomattomia suuria puistoja ja puutarhoja ja pitkä ranta. -Kaikki ihan keskustassa kävelymatkan päässä?

  Millaisiin paikkoihin matkustatte?

  VastaaPoista
 4. Heipparallaa!
  Eksyin blogiisi nyt ensimmäistä kertaa, taidampa eksyä uudestaankin :D. Barceloonaan käy myös meillä matka elokuussa interrailreissulla,silloin on myös karnevaalimeininkiä tiedossa ja sen mukaan tehdäänkin reissuaikataulu :D. Kiva oli nähdä kuvia, samaiset kohteet on myös meillä tiedossa, ja nyt odotan matkaa taas hieman enemmän! Kiva idea kerätä kiviä mosaiikkiin, ehkä minäkin muutaman laitan laukkuun matkalla ;).

  VastaaPoista
 5. En kyllästynyt, Gaudi rocks. Sen huomaa että vanhetessaan viisastuu, koska aikoinaan reilillä kävin barsiksessa, enkä ollut koskaan kuullutkaan Gaudista, joten mahdolliset lempinähtävyyteni meni ohi suun. Näin jälkikäteen on kyllä harmittanut moneen kertaan ja olen väkisellä opetellut myös lukemaan matkaoppaita, juuri syystä, ettei näin kävisi toiste. Eihän sitä ihminen kaikkea voi itse tietää ja löytää.
  Pöytälukemistona lohdutukseksi meillä on lasten kanssa mini Gaudi-kuvakirja, jota aina välistä ihastellaan ja suunnitellaan matkaa paikanpäälle.

  VastaaPoista
 6. Elinam: Tervetuloa!

  Sigrún: Uskon, että näit ja koit jotain sellaista, mihin et nyt enään myöhemmällä iällä törmää ja tule lähteneeksi mukaan! Gaudihan odottaa sinua siellä, vaikka eläkepäiville asti.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.