tiistai 7. joulukuuta 2010

EnemmänEnemmän lunta ja nopeammin kuin koskaan. Enemmän lumeen juuttuneita autoja. Ennemmän auttavia käsiä, työntäviä, lapioivia. Enemmän kiitosta kuin koskaan.

Aivan uskomatonta se korviin kajahteleva kiitoksen määrä.

11 kommenttia:

 1. Kiva tuo naulakko! Ja tuohan on niinku koukkuamista tuo tunisialainen virkkaus, sillä nimellä ois voinu löytyä. Kokeilin sitä joskus, mutten ole niin katellut liekkö niitäkään saatavilla kovin monesta paikkaa. Aina väliin nuo perinteiset tekniikat nostaa päätään. Kansalaisopistoissa ainaki tänä talvena on ollu se kinnasneulatekniikka hitti :).

  VastaaPoista
 2. Eiku jaa, tais siinä koukkuamiskoukussa ollakkin toisessa päässä vaan se koukku. Samalla tavalla tehdään muttei saa sitten vissiin ympyrää tehtyä..

  VastaaPoista
 3. Minäkin törmäsin tuohon kinnasneulatekniikkaan, kun eräs rouva kerhossa sitä teki. Hidasta, mutta hienoa!

  Mahtava lumikuva. Siellä lienee auto alla... =)

  Kyllä täällä kolaillessakin ehtii mukavasti vaihtaa päivän kuulumiset! Kivaa on!

  VastaaPoista
 4. Elinam: Kävin Turun reissussa siellä Lankabaarissakin, muttaeivät osanneet neuvoa miten sillä koukulla virkataan. Ei minkäänlaista näytepalaa ollut virkattuna, joten jätin koukun sinne. Minulle pitää kädestä pitäen näyttää/tai pitää saada hypistellä, ohjeesta en osaa opetella.

  Nonna: Auto jos toinenkin näyttää Helsingissä nyt hautautuneen talviuille. Äsken töihin tullessa jakeli lappuliisa tikettejä. En voinut olla kysymättä, että MINNE sen auton sitten saa jättää. Missään ei ole tilaa. Valtavat lumivuoret on molemmin puolin pysäköityjä autoja. Ei siitä edes lähdetä mihinkään. Jos ei ole pariinpävään kaivanut autoaan, niin ei taida kannattaa ryhtyä moiseen.

  VastaaPoista
 5. Ai, ja minä kun menin ratikalla yhden matkan niin meinasin tulla kiukkuiseksi. Aurinko paistoi ulkona, pakkasta oli juuri sopivasti ja Helsinki oli kuvankaunis. Kaikki oli jotenkin niin seesteistä -paitsi raitiovaunullinen matkustajia, jotka ehkä oli myöhässä tai jotain. Kova oli voivotus ja marina. Ihmettelin kovasti, mutten antanut häiritä sen omaa iloista mieltäni. Käänsin kaikille selkäni ja lauleskelin mielessä "voisko ihanammin päivä enää alkaa..." :)

  VastaaPoista
 6. Mutta siis hienoa että olet saanut todistaa lumesta aiheutuvaa yhteenkuuluvuuden ja auttavaisuuden henkeä :)

  VastaaPoista
 7. Luin tässä, että kinnasneula tekniikka sattaisi kiinnostaa. Laitan tänne linkin (tai osoitteen) josta itse löysin hyvät ja selvät ohjeet (ihan videolla näytetty, miten homma toimii) tähän tekniikkaan:
  http://olotila.yle.fi/koti/kasityot/kinnasompeluun-kaytetaan-vanhat-langanpatkat
  Minä rakastan tätä lumen määrää, no, mulla ei kyllä ole kiirettä töihin ,eikä mihinkään muuallekaan, joten tilanne saattaisi olla ihan erilainen, jos joka aamu joutuisin miettimään, että löydänkö auton lumikasasta ja minne sen saan parkkiin... :)

  VastaaPoista
 8. Pitääköhän tässä snorkkeli pakata joululomalle tullessa???

  VastaaPoista
 9. Laskeuduin eilen Helsinki-Vantaalle ja suorastaan henkàilin luonnon kauneutta. Tosin hieman kirpakkaa, mutta ah niin kaunista. Hieno homma, jos tàmmòinen lumimààrà kannustaa tarjoamaan ja vastaan ottamaan apua.

  VastaaPoista
 10. Niin hyvä jos jotain hyvää tästäkin.
  Mainio kuva, en olisi autoksi tunnistanut.
  Minua ei tosin kannata aamuisin lähestyä, kun lapioin lumiaurojen pihallemme työntämiä jää ja lumikimpaleita.

  VastaaPoista
 11. Minäkään en osaa yhtään harmitella tätä lunta ja pakkasta. Vaikka siellä Helsingissä sitä taitaakin olla paljonpaljon enemmän. No, tulen huomenna katsomaan omin silmin.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.