keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Retkellä menneessä


Ei, se ei ole temppelinritari Arn matkalla taistoon pahiksia vastaan.
Kuuulemani mukaan joku grynderi osti kaikki nämä huvilat joskus 60-70 -luvulla aikomuksinaan pistää rahoiksi. Ei sitten saanut rakennuskaavaa läpi, ja kävi niin, että kukaan ei pitänyt huolta ja kaikki nämä omaperäiset ihanat huvilat rappeutuivat, lahosivat ja sortuivat raunioiksi! Nyt mitään ei ole enää tehtävissä. Ei voi kuin ottaa kuvia, ennekuin ne siivotaan pois ja sielunsa silmin nähdä millaisia kesiä täälä on vietetty.

Kaupunki rakentaa tähän asunnot 10 000 ihmiselle. Osaatteko helsinkiläiset arvata missä talsimme?

6 kommenttia:

 1. Laajasalo, se Kruunuvuoren huvila-alue?
  Kävin siellä keväällä. Aika spooky paikka...

  VastaaPoista
 2. kauniita rakennuksia, harmillisen unohdettuja vain :/ Tosi sääli että noin päästetty vain tapahtumaan, ja surullista että kaikki kaunis jyrätään suuren, mahtavan, tehokkaan alle.

  VastaaPoista
 3. kauniita rakennuksia, harmillisen unohdettuja vain :/ Tosi sääli että noin päästetty vain tapahtumaan, ja surullista että kaikki kaunis jyrätään suuren, mahtavan, tehokkaan alle.

  VastaaPoista
 4. ihanan näköisiä rakennuksia. tuollaisissa paikoissa lähtee aina mielikuvitus liikkeelle :D

  VastaaPoista
 5. Leena: sepäs se! minä en muistanut koko paikkaa, mutta Mies halusi kuvata sitä nyt ja sitten kun paikka on rakennettu.

  Heidi: tuli tuosta mieleen Viro ja Latvia, joissa toinen toista kauniimpia huviloita rapistuu. Uutta on NIIN paljon nopeampi rakentaa tilalle, kuin korjata ja entisöidä vanhaa.

  aleksandra: Kyllä me keksimmekin tarinoita ;)

  VastaaPoista
 6. Ei,ei ei. Miten on päästetty tuollaiset ihanuudet rapistumaan? Miksi minä helsinkiläisenä en ole edes tajunnut tuollaisen paikan olemassaolosta? Hyvä, että sait kuvia otettua, ennenkuin on myöhäistä.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.