maanantai 6. helmikuuta 2012

Eläinsairaalassa

Kymmenvuotias on vielä leikkisä. Montakohan kertaa nämäkin ovat käyneet pieneläinklinikallani kursittavana? Välillä on pakko ostaa uusia, kun eivät enää pysy koossa Miehen ja Koiran hurjissa leikeissä. Puolella eurolla saa kirpparilta.

Nyt on Koira itsekin menossa kursittavaksi. Nisäkasvain poistetaan ensi viikolla. Lisäksi on toinenkin koettelemus. Laihdutus kuuri. Kolme kiloa on saatava nipistetyksi. Se on paljon tuon kokoisessa koirassa.  Mutta ehkä se antaa lisävuosia ja vauhtia. Pari viimeistä vuotta rappuset ja hypyt autoon ovat olleet vaikeita. Varsinkin talvisin on kovin kankea. Kohdunpoisto oli viimeinen tikki kilojen kertymisessä. Mietin yhä, oliko se tarpeellinen operaatio. Siinä meni upea kiilto turkistakin ja turkki muuttui lampaanvillaksi.


10 kommenttia:

 1. Näyttää niin tutulta! Aika monta pehmoa on tullut tiensä päähän, kun ovat unohtuneet koiraneitien ulottuville.

  Oletko käyttänyt koirulia hierojalla? Itse olen käyttänyt seitsemän vuoden ikäistä kultsia nyt muutaman kerran hierojalla, ja taas hyppää autoon kuten ennnen vanhaan. Vuoden takaisen (vahinkopentue)synnytyksen jälkeen vanheni ja kangistui ihan silmissä, mutta nyt on reipastunut.

  VastaaPoista
 2. Koirissa on se mahtava puoli, että leikkisyys harvoin häviää vaikka ikää tulee lisää! Oletko antanut koiralle omegalisää ruoan ohella? Kokeilepas tätä: http://www.nutrolin.fi/sivu/nutrolin/nutrolin_seniori Tätä annan omille koirillen vaikkeivat ne vanhoja olekaan, mutta harrastaavat aktiivisesti jolloin nivelet ovat kovalla koetuksella.

  Käyn usein lukemassa blogiasi, elämäntilanne on samanlainen sillä olen myös pienen tytön äiti, joten kirjoituksesi liippaavat usein hyvin läheltä omaa elämää ja fiiliksiä. Mahtavaa talven jatkoa koko porukalle!

  VastaaPoista
 3. Tuttu juttu tuo koiran turkin pehmeneminen ja ruokahalun lisääntyminen ja painonnousu kohdun-ja munasarjojen poiston jälkeen(niin meilläkin kävi),sehän johtuu estrogeenin vähenemisestä tai ns. vaihdevuosista leikatulla tyttökoiralla.Minä luotan,että munasarjojen poisto vähentää nisäkasvaimien uudelleen ilmaantumisia.Lisäksi ei tule kohtutulehduksia,mikä voi olla vaikea sairaus koiralla. Koiran kuivamuonissa on light versioita senioreille,niitä olen antanut meidän suht virkeälle 80-vuotiaalle (ihmisen iässä).Omega-3 valmisteita eläimille ja bioteenia voi myös kokeilla ja nivelvaivoihin on koirien glukosamiinivalmisteita. Itse olen vähän huono antamaan mitään lisäravinteita tai lääkkeitä koiralle. Sopiva liikunta ja rakastava perhe ovat varmasti parasta ikääntyvälle koiralle.Voit olla ylpeä, että teidän fieldillä on hyvät hampaat,muutenkin hän näyttää ikäisekseen hyvältä. terv. Liisa(jonka pitäisi järjestää aikaa koiran villapehkon trimmaamiseen)

  VastaaPoista
 4. Pipsa: Koira on joskus käynyt akupunktiossa, mutta ei hierojalla. Arastelen hierojalle vientiä, kun hierojia on niin moneen junaan, ja huonosta hierojasta ei ole kuin haittaa ja koira ei osaa kertoa. Onko sulla hyvä hieroja, josta voisit antaa vinkin jos täälä helsingin suunnassa? Saunan lämmöstä se kyllä pitää kovasti!

  Jennia: kiitos vinkistä! -nyt se sai lääkäristä myös ohjeet ravintolisään ja pistossarjanakin jotain niveliä helpottavaa.

  Hauska kuulla, että siellä eletään samoissa meiningeissä ja jaksat ja ehdit eurata blogiani!

  Liisa: kiitos sinullekin vinkeistä. Rasvahappoja täälä aina välillä syödäänkin....mutta mun on vaikee muistaa jopa lapsen D-vitamiinia, koira ja oma itse on jäänyt vielä kehnommalle!

  VastaaPoista
 5. Jonna on käynyt hieromassa meidän ranskanbulldoggia, jolla on spondyloosi ja jos jotakin rotutyypillistä vaivaa, voin suositella! Hän antaa myös ohjeet miten itse ylläpidetään koiran kuntoa, harmittavan vähälle vaan jää se että itse muistaisi koiraa hieroa.

  http://www.maahinen.com/

  VastaaPoista
 6. Hei,
  Seurailen aina välillä blogiasi ja josko nyt kerrankin kommentoisin jotakin.
  Omalle 12-v spanielilleni olen nyt 1/2 vuotta syöttänyt Aptuksen Glycoflex MSM (http://www.aptuspet.com/tuotteet?productgroup=10367435&product=15771461) ja enää en pois jätä :) Portaat sekä autoon hyppääminen sujuvat huomattavasti paremmin kuin aiemmin!
  t: Tanja

  VastaaPoista
 7. Molly: meidän koira ei edes tykkää mun hieronnastani, vääntelehtii vaan, joten olen jättänyt sikseen. Kiitos vinkistä, ammattilaisen näpit on varmaan asiantuntevimmat!

  Tanja: tänään apteekin eläinhyllyä kohti!

  Janica: suurkiitos tunnustuksesta ja valkeaa talvenjatkoa!

  VastaaPoista
 8. Koiran pitää tottua hieromiseen, mut sitten kun ne hokaa mistä on kyse niin (yleensä) nauttivat. Otteet on aika erilaiset kuin ihmisiä hierottaessa. Ja omistaja on ainakin Jonnan kanssa aina mukana, istutaan lattialla ja koira on kyljellään, sun pitää huolehtia että koira pysyy paikallaan, kun aluksi ne ei monesti ymmärrä mistä on kyse. Silloin kun itse tein ylläpitävää hierontaa niin koira kyllä heti tajusi kun menin lattialle istumaan et jes, nyt mua hierotaan ja tuli siihen heti paikalle :) Pitää taas aktivoitua kun tuo pakkanen ja liukkaus saattaa pahentaa lihasjumeja.

  VastaaPoista
 9. Munki koiralta poistettiin tossa pari viikoa sitten kasvain tosin niskasta. eläinlääkärin mukaan leikkaus meni hyvin ja käski tulla uudestaan jos alkaisi hirveästi leikkaus kohta punottaa, aina on infektion vaara.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.