perjantai 23. maaliskuuta 2012

Edistystä monella tahollaAloitin siis monikohtaisen työlistan laadintaa. Siinä on nopeita ´vie mennessäs,tuo tullessas´ -tyyppisiä kohtia, mutta sitten myös näitä piinallisia loppuunsaattamistöitä. Kuten kellarin rappu. Hankala maalattava, koska siitä kuljetaan kaiken aikaa ja betonimaalinkäry leviää kotiin.

Iskin kellariin vievien portaiden kimppuun ensin rätin kanssa.  Aikoinaan maalattu pohjamaali oli saanut pinttyneen tumman pinnan projektin jäädessä taannoin kesken. Heti seuraavana kahtena päivänä, kun sain lapsen pitkille päikkäreille hyökkäsin pensseli kourassa rappuun kyyristelemään.

Maalattuani kellarinovi oli visusti kiinni, ikkunat auki ja takankin laitoin päälle, että sain ilman vaihtumaan. Silti maalinkäry leijuu nenässämme...Nukutin lasta koko päivän ulkona takaterassilla ja koitin siinä huuruissani itsekin vähän ulkoilla iskien petkeleellä jäätä pihasta aikani kuluksi.
Kallion ihanaisessa tapettitalossakin käytiin alkuviikosta ja tapettimallit on nyt nuppineuloin kellarin ovessa. Voikohan tapetin päälle vetää ohuelti lakkaa? Ovi on aikanaan päällystetty eräänlaisella "toppatekonahkalla" (!!!). Se oli huvittava aikansa.  Nyt olisi tarkotus vähän siistiä sitä tapetoimalla ja laittaa oveen vaatenauloja tapetin/päällisen päälle. Meillä on naulakoista jatkuva pula ja jo tämän yhden lisäasukkaan vaatteiden ilmaantuminen eteiseen sai aikaan kaoksen.Tajuutteks, lähtölaskenta on alkanut. Kohta on etäinen muisto vaan, että mä joskus löydyin suhtkoht samast paikkaa mihin mut jätti, kun toisaalla pyörähti.Tästä kun vähän nykäsen, niin johan tapahtuu...
ja äitikin tulee juoksujalkaa. Tehokasta, vai mitä!


6 kommenttia:

 1. Reipas olet! Jo listan laatiminen tuntuu tarmokkaalta vai mitä :) Mulla edelleen proggiksena yläkertaan menevien (puu) rappusten maalaus, onneksi betolux akvalla, joten hajuhaittoja ei ole, mutta voi sitä homman hitautta, teippaa, maalaa teippaa maalaa, puuh.

  Uskoisin että vesiohenteinen mattalakka toimii hyvin tapetin päällä, testaa vaikka johonkin mallipalaan.

  Tuo teidän neito lähtee ihan just liikkeelle, taitaa olla lapsiporttien hankinta edessä :)

  t.Annukka

  VastaaPoista
 2. Pitänee käyttää tärpättiohenteista lakkaa ettei lähe maali mukaan, jotkut tapettitalon tapetit on niin hienoja että maali on vain hennosti kiinni. Spraylakka voisi toimia parhaiten. Ei tarvi hinkuttaa. - eräs restauroija naapurista :)

  VastaaPoista
 3. Molly: Portit on miehen kadehdittavan lyhyen työlistan kärjessä. Ens viikolla saan huokaista!

  Hmmmm...meillä ei ole vesiohenteisia lattiamaaleja kokeiltukaan. Aina on kärsitty päiväkaudet ja koitettu olla evakossa. Kerro onko hyvää, ja kestääkö kulutusta yhtälailla.

  Naapurin restauroija: kiitos tästä viisaasta vinkistä! Ehkä saamme oven jopa ulos sprayauksen ajaksi!

  VastaaPoista
 4. Voi ihanuus, Mulla on se päivän vanhempi joka on ollut liikekannalla jo kohta kuukauden. Sekunnissa siirtyy huoneesta toiseen ja katoaa välillä vaikka sohvan alle kun silmä hetkeksi välttää. Piilottakaa kaikki sähköjohdot koska ne on ykköskohde mobiilille vauvalle. Ja pistorasiat toinen :D

  VastaaPoista
 5. Hannastiina: Pistorasian tulpat on listalla ja pidemmän aikaa olen jo koittanut keskittyä nostelemaan johtoja joita vetämällä voi saada jotain putoomaan päähänsä.

  Tästä alkaa loputtomien kieltojen ja "lumirajan nostattamisen aika"

  VastaaPoista
 6. Voi pikkuasukkaan ilmettä viimeisessä kuvassa! "En ymmärrä, äiti. Se vaan hyökkäs päälle!" :)

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.