torstai 29. marraskuuta 2012

Karmee salaisuus

On ollut pitkä matka valoon. Sattui kaikenlaista pientä kurjaa päivä toisensa jälkeen, sairastettiin vuorotellen ja nuhjuutettiin vaan päivä kerrallaan etiäpäin viikko toisensa jälkeen. Känkkäränkkää ja viulunkieliä.

Aamulla oli jotenkin selvää, että valkeus oli tullut päänkin sisään. Manatkoon vaikka koko muu suomi jumiutuneena lumihankeen, meille kyllä kelpaa talvi ja joulukin alkoi yhtäkkiä tuntua todelliselta. 

Mies pääsi tänään pikkujouluihin. Lapsi pulkkaan. Minä otin lapsenvahdin ja menin itse kellariin kolmentunnin minilomalle. Ihan hyvin voi tehdä niin! Pakkasin käsityöt koriin, otin kirjan ja mehutonkan kainaloon. Näpertelin vähän lankojeni kanssa, rupattelin puhelimessa ja lämmitin saunan.  Nyt on ihana istua tässä, valvoa, kun pikku yökyöpelikin nukkuu. Sillä sekin, uudet unitavat, tahkottiin kotikutoisella unikoululla tähän samaan raastavaan kuukauteen. Kyllä kannatti.

*  *  * 

Ja sitten se karmee salaisuus. Olen hihitellyt tälle meidän edellisen yövieraan kertomalle jutulle ties kuinka kauan:

Lapsi oli jo seitsemännellä vuodella, kun häntä koitettiin hienovaraisesti vierottaa joulupukkiuskosta.
Kerrottiin, että vanhempi veli on ollut se joulupukki. Homma kääntyi vähän päälaelleen lapsen päässä ja tyttöparka meni ihan tolaltaan suuresta paljastuneesta salaisuudesta. Nimittäin siitä, että hänen oma veljensä onkin itse Joulupukki. Olishan sekin rooli: ikäänkuin supermiehen tapaan paidan alta pulpahtais puneinen nuttu.

13 kommenttia:

 1. Kiitos nauruista! Meillä lapsi viime jouluna totesi, että se Joulupukki oli ihan tuffan näköinen. Jep, samaa näköähän niissä oli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Minä en ole varma onko minusta ollenkaan Joulupukkihuijaukseen. TAidan olla tekemättä siitä sen kummempaa numeroa.

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin "elävien joukkoon"!

  Meidän 7-vuotias kyseli joku aika sitten 5-vuotiaalta pikkusiskolta, että uskotko sä oikeesti joulupukkiin... Äitiä kirpaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, seuranne kelpaa lokoisan arkussa makailun jälkeen!

   Isosisarukset ne voivatr olla lurjuksia, mutta ehkä parempi kuulla se kotona kuin ekalla luokalla koulussa...

   Poista
 3. Voi, meidän nuorimmainen; parin viikosta jo ) vee, uskoi sujuvasti vielä alkusyksystä joulupukkiin... Ajattelin, että nyt on PAKKO kertoa kylmä totuus, tai tulee koulukiusattu tms. Tytär suhtautui vähän kummeksuen ja kertoi, että joo on hän sitä miettinyt ja joku on salaisuuden paljastanutkin, MUT EN MISSÄÄN NIMESSÄ HALUA TIETÄÄ, KUKA ON ESIINTYNYT JOULUPUKKINA, sen verran salaisuutta halua säilyttää..(tämä melkein parkaisten). Jotenkin ihana ajatus, "sen verran salaisuutta haluan säilyttää"... anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloista, että hän on tavallaan halunnut jatkaa salaisuutta ja satumaailmaansa. Aika monessa asiassa lapset joutuu kohtaan aikuisten maailman liian aikaisin. Hyvä jos saa säilyttää satumaailmaa edes jossakin, missä kukin sitä tahtookin nähdä.

   Poista
 4. siis edellinen kommentti pätki, hän täyttää parin viikon päästä 9 vee... anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasin tulkita, katsoin vain, että mikä on sulkumerkin kohdalla ja ysihän se siinä! Koodi aukaistu ;)

   Poista
 5. Onneksi sinulla on älliä ottaa tuollainen kolmen tunnin miniloma kellarissa! Mulla ei ollut aikoinaan vaikka tarvetta olisi kyllä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato Siperia on opettanut! Kun joutuu tarpeeksi monta kertaa ylittämään aidan kaksoisvoltilla kauppakassi ja lapsi kainalossa, pitää välillä mennä siitä mistä matalin, tai peräti alittaa. Onneks rahalla saa ja hevosella pääsee. Vielä säkin ehdit!

   Poista
 6. Voi ei, huomasin vasta nyt tämän postauksen :)
  Pakko tulla kertomaan, että kaimasi on kyllä jo järkytyksestään toipunut ja odottaa joulua (ja isoveli-joulupukkia) aivan innoissaan!

  Hyvää joulunodotusta teillekin!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.