sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Uusi säe
Minä osaan sadoittain lastenlaulua. Ajattelen, että jos koulussa olisi opetettu asioita laulamalla, niin tallessa olisi nyt kaikki tieto. Hyräilisin vain kyseisen laulun ja sieltä ne vastaukset pulpahtaisi.

Meille tuli tiistaina hoitolapsi, joka sairastui heti ekana yönä vatsatautiin. Lapsen unilauluksi oli evästetty Oravan pesä. Ensimmäiset kaksi säkeistöä tuli muistista kuin apteekin hyllyltä. Siinä yöllä lapsen kieppuessa vieressäni ehdin laulaa aika monta kertaa Oravanpesää, että reppana saisi uudelleen unen päästä kiinni.

Lennossa koitin sanoittaa niitä vanhahtavan kuuloisia säkeitä ja säkeet saivat muodon:

Tuulonen tuulevi tullessaan lehtoon,
vie oravanpoikasen tuttuhun kehtoon...

Tänään googlasin oikeat sanat:

Ja kuusonen tuutivi tullessa ehtoon
siell' oravan poikasen tuttuhun kehtoon
Ja elämä heillä on herttaisaa,
kun kuusen latvassa keinua saa.


Sen verran vikaan meni, että taitaa oravanpoikasessa on nyt yksi uusi säkeistö.

3 kommenttia:

 1. Hih, tuo laulu on vaikea!
  Se on raparperilaulun (Äidin kasvimaalla) ohella miun unilauluvakio, mut en kyllä kummillakaan noista sanoista laula. Pitäisköhän miunkin ihan etsiä ne viralliset sanat? No eipäs tuo ole asiakkaita haitannut :)

  VastaaPoista
 2. Sittenhän niitä säkeitä on vielä useampi! Kiinnostaisi teitää millä kaikilla sanoilla sitä hätäpäissään lapsia uneen lauletaan.

  VastaaPoista
 3. Voi oot menny töihin. Oon pidelly vähän taukoa ja nyt ihmettelen että noinko iso se teidän tyttö jo on? :D Isälle antoisia hetkiä lapsen kanssa toivottelen! Meilläkin isukki piti vuoden vuorotteluvapaan kuopuksen kanssa,joka nyt on kolmosella, ja vieläkin muistelee sitä ihanaa aikaa!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.