lauantai 14. kesäkuuta 2014

Dominoefekti OSA IUuden huoneen rakentaminen pyöräytti käyntiin yli vuoden kestävän dominoefektin.

Jotta huoneesta saatiin asuttava oli lattian avoviemäri poistettava, etupiha aukaistava, tehtävä kaksi kaivoa ja viemärijoka vietti suoraan kaivoon, ja suljettava avoviemäri jota pitkin sadevesi ennen valui autotallin lattian ja sisätilojen kautta talon päävesiviemäriin ja sitten vasta kaivoon. Huh minkä systeemin olivat 50-luvulla kehitelleet! Samalla asennettiin lattialämmitys uuteen huoneeseen.

Nyt on piha myllätty ja kasa vanhaa asfalttia, ja betonista purkujätettä koristanut viime syyskuusta asti pihaa. Mies piikkasi viimeiset asfaltit eilen pihasta ja alkoi käsin nostella tuota tonneja painavaa kasaa peräkärryyn ja kohti jäteasemaa. En kadehdi.

Minä olen soitellut asfaltointifirmoihin ja pyytänyt tarjouksia uudesta päällysteestä. Sen verran suolaisia ovat hinnat, että päädyttiin tuohon käsinlapiointiin, että saatiin 600 euroa hinnasta pois. Sen verran olisi pelkkä vanhan asfaltin poiskaapiminen (muutama hassu neliö!) ja koko kasan poisvienti maksanut, kun kaivuri olisi tullut paikalle. Onneksi Miehellä on papua käsivarressa.

* * *

Alahuone on nyt valmis. se on ihmeen valoisa tallin ovien tilalle tehtyjen lisäikkunoiden ansiosta. Kunhan saamme puusepän valjastettua hommiin, tulee oven eteen vielä katos  ja ovet saavat kauniin sormipanelin, Sellaisen, että näyttää, kuin ne olisivat aina siinä olleetkin.1 kommentti:

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.