tiistai 31. maaliskuuta 2015

Ilmiö


Avasin yksi aamu Facebookin. Luin toinen toistaan ihanempia päivityksiä ja tykkäilin kauniita kuvia onnellisista ihmisistä, kommentoin oivalluksia ja sukkeluuksia.

Siinä liketellessäni ajattelin, että ompa onnellista. Olempa etuoikeutettu, kun saan elää tälläisen porukan ympäröimänä. Että läheisilläni asiat ovat näinkin mukavasti. Että nekin, joilla tiedän olevan murheita, löytävät näin paljon hyvää ja kaunista arjestaan.

Illalla aloin vielä uudelleen miettiä koko asiaa ja tuli mieleen tutkimukset, joissa sosiaalisen median kerrotaan levittävän kateutta ja pahaa oloa, sillä ihmisille tulee sellainen olo, että kaikki muut ovat kokoajan tekemässä jotain ybermukavaa. Totesin asioiden olevan aika kohdillaan, kun tälläinen ei ollut tullut edes mieleen.

On harmi, jos joku ei ymmärrä, että sosiaalisen media näyttämä arki on aivan yhtä rajattu, kuin mallitytön reidet käsitellyt. Vaikka jollakulla olisi 200 tykkäystä postauksessaan, se ei takaa, että kukaan tulisi riuhtomaan häntä elämänreunaan kiinni, jos hän masentuisi ja hautautuisi peiton alle.

Vaikka kaikenmaailman kiertävät positiivisuushaasteet kuulostavatkin öklömakeilta, ja saattavat jollekulle jopa lisätä ulkopuolisuudentunnetta, niin uskon, että positiivisuutta voi myös harjoitella. Ja ennen kaikkea arjessaan huomion voi kiinnittää niihin asioihin, jotka ovat kohillaan.

Se kasvaa, mille antaa tilaa.

Hyviä päivityksiä kaikille!

6 kommenttia:

 1. Juurikin noin. Minäkään en osaa kadehtia toisten päivityksiä tai postauksia, kun hyvin tajuan, että ne ovat vain näyteikkuna. Juuri sellainen valikoitu siipale, jonka ihminen haluaa itsestään antaa muille. Niin itse ainakin teen.

  VastaaPoista
 2. Sä veit (taas) sanat suustani! Itsekin haluan mieluummin jakaa arjen ihanuuksia, pienellä realismin tvistillä, jota ei tässä porukassa puutu ;-)

  6n äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuh, liian siirappista ei saa olla, ja siitä kyllä jälkipolvi pitää huolen!

   Poista
 3. Todella viisaita puhut ja hieno lause tuo:Se kasvaa, mille antaa tilaa.
  Mukavaa jatkoa ja positiivista mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan suosikkilauseeni ja niin monta kertaa todeksi huomattu!

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.