perjantai 4. maaliskuuta 2016

Itsetunto kohillaanLapsi tuo joka päivä päiväkodista tullessaan nivaskan taidettaan tullessaan.  Koitan sitten pelastaa siitä kasasta helmet ja hävittää vaivihkaa loput, sillä jos kellä, niin hällä on itsetunto kohdallaan, eikä tuota kuuluisaa oman taiteen hinnoitteluongelmaa:

Piirustuksia ja askarteita oli taas kertynyt pahvilaatikkollinen ja ajattelin, että pyydämpä hänet itsensä rankkaamaan työt kahteen pinoon. Tässä nyt vieressä naurua pidättelen, kun hän arvioi tuotoksiaan. "Arvokas!" hän kajauttaa lähes jokaisen kohdalla ja säilytettävien pino senkun kasvaa.

Joskus olen livauttanut piirustuksia lehtikoriin ja unohtanut peitellä ne sanomalehdillä. Tyttö on nähnyt ne siellä ja kysynyt järkytystä äänessään: "Äiti!! Miksi nää oli lehtikorissa?" Mitäs siihen muuta vastaamaan, kuin että "Ohhoh, varmaan tipahtanut...älä jätä siihen eteiseen lojumaan! " No totta puhuen, on tässä kyllä koitettu myös puhua siitä, että kaikkea ei voi säilyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.