maanantai 24. helmikuuta 2014

Paketti Antiikkiverstaasta
Tänään oli riemukas päivä! Kuulostaa ehkä vähäiseltä, mutta kaikkien näiden koettelemusten jälkeen, kun yksi asia menee kerrasta oikein ja ajallaan, niin se on melkein iloitkun paikka. Jos olisin koiranpentu, niin ilopissakin saattaisi tulla kysymykseen.

Antiikkiverstaasta tilatut hienot, mustat, bakeliittiset pistorasiat ja valokatkaisijat saapuivat juuri niinkuin pitikin ja sähkömies pääsee niitä virittelemään.

Nämä kauniingraafiset pahvirasiat vielä lisäsivät onnentunnetta. On eri asia saada jotain fiiniä (ja tyyristä!) säntillisesti kauniilla etiketeillä varustetuissa rasioissa, kuin laatikonpohjalla muovipusseihin käärittynä.

Kiitos tästä päivästä!

* * *

"Bakeliitti on muotoon prässättyä hartsia joka tunnetaan erinomaisesta muotoilukyvystä ja lämmönkestävyys kyvystä.(verrattuna esim. muoviin.), lisäksi sillä on erinomainen eristyskyky sähköiskuja vastaan. Bakellittia alettiin käyttää porsliinin tilalta 1930-luvun alussa. Vanha bakeliitti oli ruskeaa, ruskeanmustaa tai mustaa, mutta sitä esiintyi myös 1940-50-luvulta lähtien valkoisena."

6 kommenttia:

 1. Upeat!
  Miellyttää miun esteettistä silmää valtavasti. *ihastunut huokaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuivat sopivan huoneen henkeen, kun jää tummia putkia näkyviin ja vähän "vanhanajan tehdasmeininkiä" seinissäkin.

   Näitä on meidän talon alkuperäiset pistokkeet. Kaikki uudet oli vaihdettu ikäviin kasaripistokkeisiin, mutta sähköhuoneessa, kuistilla ja ullakolla oli bakeliittiset vanhat, Nyt tekis mieli alkaa uusia muitakin huoneita pistokkeiden ja katkaisimien asalta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Meinas jäädä hankkimatta tässä hötäkässä, kun sivuilla vielä kyseltiin viisaita risti vai vaihtokytkin? jaa-a...onneks on mukava sähkömies, naapurin suositteleman sekin.

   Poista
 3. Katkaisin voi toki olla kaunis (ja tuo yllä oleva todellakin on), mutta että tyyliä myös pistokkeisiin... Mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei tuoss näykään, mutta niihin pistokkeisiin tulee tosiaan myös kauniin pyöreät peitinlevyt päälle :)

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.