maanantai 13. lokakuuta 2014

Sotkusta vielä


Edellisen siivousrupeaman jälkeen jäin miettimään, että mitkä on ne pahimmat kodin sotkunsynnyttäjät. "Lapset!!!", te huudatte kuorossa, mutta tarkoitan nyt toimintoja.

Listaykkösekseni pääsi ruuanlaitto ja ruoka yli päätään.

-Ensin kun se ruoka kannetaan kotiin, niin se pitää saada sukkelasti kaappeihin. (muutoin joku jo syö kuormasta herkut kun se vielä lojuu lattialla tai jäätelö ehtii sulaa.)

-Kun se sitten valmistetaan, tulee kaikenmaailman jätettä. Porkkanankuoria lentelee ja liiimautuu lattiaan, pakkauksia pyörii tasoilla, sosekeitto rupeaa kiehuessaan räiskimään jne.

-Seuraavaksi onkin kippoo ja kauhaa siinä likasena kasa ja yhä vaan uutta tiskiä pukkaa, kun se ruoka on saatu vatsaan asti ja lautaset jää lojumaan pöytään, ellei mene ja kerää tai kovistele perhettään.

-Lisäksi lapsiperheessä On koko ruokapöytä ja sen ympäristö muruissa ja roiskeessa, puhumattakaan jos sinulla on alle kaksivuotiaita lapsia, niin ne lapsetkin on pestävä syötyään!

Eniten sotkulta näin ollen säästäisi ulkoruokinta, tavalla tai toisella. Kesäisin raijasinkin usein lautrasen lapselle pihaan ja toitotin hälle että "Eväsretki" ja hyvällä ruokahalulla se ruoka siellä maittoikin. Talvisin voi siivoamisen delegoida ravintolahenkilökunnalle siinä missä oma budjetti antaa myöden.

Selkeä kakkonen on sitten vaatteet, niiden aiheuttama pyykkirumba sekä Tässä vaiheessa, kun kuopus kasvaa centtejä kkuukauessa, jopa viikoittainen uusien vaatteiden kaivelu kaapeista, kaupoista ja kirppareilta.

Tässä suuri sotkututkimukseni tulos. Galluppiin on haastateltu yhtä perheenäitiä.8 kommenttia:

 1. Lisäisin tuohon vaatteista aiheutuvan sotkun määrään lisäksi sen pölyn, jota tekstiilit tuottavat kaikille vaakapinnoille (ja kun tarpeeksi pitkään on siivoamati, myös pystypinnoille...) laskeutuvana kerroksena. Siis se pöly, joka irtoaa kun niitä vaatteita kuivatetaan, viikataan, puetaan päälle, pöllytetään peittoja sänkyyn pedattaessa... Ainakin meidän pienessä, kodinhoitohuoneettomassa kahden makkarin ja tupakeittiön omakotitalossa, jossa pyykkejä välillä joudutaan kuivaamaan sisätiloissa on pölyn määrä valtaisa. Tilannetta ei varmaankaan yhtään paranna rouvan (minun) käsityöharrastus ja rakkaus villalankoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan! Nyt sisäremontista selvittyämme mä taidan olla sellaisessa elämänvaiheessa, että pelkkä kangaspöly ei hetkauta, mutta joo, kaikki pinnat muuttuu kyllä harmaiksi lyhyessä ajassa. Ja tämä ompeluharrastus maksimoi sen.

   Poista
 2. Koira. Ja vielä pitkäkarvainen. Karvoja lähtee koko ajan ja nyt kun märät kelit alkoi, niin hiekkaa on joka paikassa. Tosin keittiötäkin saa siivota päivittäin monet kerrat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa niin, tuokin on koettu, onnneksi ei nyt ole sitäkin!

   Poista
 3. Minä lisään viel että REMPPA! Mitä ikinä tekeekin, syntyy sotkua. Vaikka vain jotain pientä fiksaa niin on työkaluja ja oheismateriaalia jotka pitää homman lopuksi viedä paikoilleen. Puhumattakaan näistä lifestyle-rempoista jotka venyy ja paukkuu ja joiden mukana pöly, roskat ,työkalut ja remppakamppeet leviävät ympäri huushollin.Nimittäin jokunen viikko sitten saatiin keskikerroksen remppa valmiiksi ja vieläkin työkaluja keittiön pöydällä kun pitäisi kiinnittää kaikenlaista. Ja se pöly! Kipsipölyä on mitä ihmeellisimmissä paikoissa... Ja sama meno jatkuu nyt sitten alakerrassa. Anteeksi avautuminen mutta nyt nyppii...Nimim. Pian puoli vuotta ilman pesukonetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äskettäin meillä oli remonttipölyä kaikkialla. Se oli kamalaa ja tunkeyutui kaikkiin hauraisiin pintoihin.

   mutt miten voi ELÄÄ puoli vuotta ilman pesukonetta?? pesutupa?

   Poista
 4. Entäpä kaksi koiraa ja toinen pentu sellainen...mutta ihania kaikesta huolimatta.Kaikella aikansa.
  Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä matalammalla maha, sitä enemmän hiekankantokykyä :)

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.