torstai 24. syyskuuta 2015

Kivipihan lumoissa
Veljen ja isän askartelema moottoripyörän rengas on kunniapaikalla. Uljas elefanttiheinä kasvaa sen sisällä.Kivi sanoo. "Tässä olen. Tulkoon myrsky, tulkoon talvi, kasvakoon sammal ylleni. Istun tässä ja katson miten lapsenne kasvavat ja miten selkänne kääntyy kumaraan."


Tässä se on. Unelmiemme piha. Kahden kesän uurastus. Katsomme sitä hartaina kuin vastasyntynyttä. Joskus iltasella kun lapset on saatu nukkumaaan hiippailemme vielä etukuistin ikkunaan. Tunne on melkein kuinn nukkuvaa lasta ihaillessa. Kivi huokaa rauhaa ja vakautta. Muutos runneltuun, rikkoruohon sekaiseen rapakkoon on huikea. 
18 kommenttia:

 1. Huikea! Onnittelut upeasta lopputuloksesta. Tuosta talosta ja pihasta ei voi koskaan muuttaa pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäki ajattelen. Toivottavasti ei tarvitsekaan. Muutun josssain vaiheessa vanhaksi akaksi joka ei selviä enään kotonaan, mutta joka ei suostu lähteen kuin jalat edellä kotoaan.

   Poista
 2. Miten kaunista!! Onnittelut isosta uurastuksesta. Kyllä teidän kelpaakin ihailla aikaansaannoksianne, todellinen unelmahan se on. En ole saada silmiä irti kuvista, huokailen vain ihastuksesta... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Muistan vuosien ja vuosien takaa erään Espoolaisen pihan lehtijutusta, jota tuijotin todella hartaasti. En silloin ajatellut että päästäisiin näin pitkälle itsekin.

   Poista
 3. O, aivan mahtava. Ja itse tehty. Ihanasti olette jaksaneet. Se on todella upean näköinen.

  Terkuin

  Tanja

  VastaaPoista
 4. Härtzyygeli sentään!
  En ollut kiireiltäni ehtinyt edellistä postaustasi vilkaista, joten, se mitä täällä nyt odotti...
  Kuten Nuppu Home tuolla jo ehti kirjoittaa, tulli mullekin heti mieleen, ettei tollasta pihaa voi ikinä jättää. Talonkin vois, muttei pihaa.

  Ite oon pari vuotta odottanu siirtokivivuorien paikoilleen laittoa (onnistui vihdoin tänä kesänä) ja sit istutteluja, kun kukkaro kestää. Jatullintarhan hahmotelmat (halkaisija 7 m) olin laatinut; tämä laittoi raksuttamaan, että tuleekohan siihen jotain muutoksia?
  Käsittämättömän upea, kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja, voi kun tahtoisin nähdä miten siirtolohkareet asettuivat! Ja millainen lopputulema, kun saatte istutukset aikanaan.

   Poista
 5. Voi taivas! Onneksi olkoon! En ollenkaan ihmettele että tuota tulee katseltua. Respect.

  VastaaPoista
 6. Oihh, miten ihana piha! :) Olette kyllä tehnyt hienoa jälkeä.

  VastaaPoista
 7. Sairaan makee! Taisi olla meikäläien ehdotus tää kivi ;)

  VastaaPoista
 8. Tosi hieno toteutus. Ja istuu taloon tosi hyvin. Mielenkiinnolla odotan sun tuleviakin puutarhapostauksia :)

  VastaaPoista
 9. Upea! Kyllä tuntuu seesteiseltä ihan näin kuvien välitykselläkin. Voi vain kuvitella, millainen tunnelma on livenä.

  VastaaPoista
 10. Todella hieno piha! Mekin halutaan noita liuskekivilaattoja. Oliko vaikea asentaa? Meillä piha saa odottaa remonttiaan kesään 2017. Silloin uusitaan myös ulkolaudoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei vaikea, mutta aikaavievä. Riippuu tietty miten taarkkaan haluaa asetella. Me kanniskeltiin edes takaisin niitä kiviä. Minä en niitä isompia edes saanut ilmaan.

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.