sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Nyt on aika siivota kaappeja

Kevyt kenttälounas. Lapsilta jos kysytään, niin tämä on varmaan paras ruokakuukausi ikinä.Evakkokeittiöni kuistin nurkassa. Paikka johon nippanappa uskalsin laittaa keittolevyn, ettei lapset kiskaise kattilallista kiehuvaa vettä päälleen. Käyn siellä oven takana kokkailemassa.


Voisin kirjoittaa pitkästikin siitä, miten hermo kiristyy, kun koittaa kahden pienen lapsen kanssa elää keskellä putkiremonttia ja vielä ilman keittiötä. Miten sitä aamulla miettii, että mihin sitä jyskettä ja pölyä pakenisi, ettei poika satuta itseään työkoneisiin ja mistäs sitä seuraavan aterian taikois, kun ei kuukautta voi pelkkää einestäkään syödä.

Vaan en kehtaa. Tämä pienoinen epämukavuus saa ajatuksen useasti päivässä siirtymään kodittomien arkeen. Erityisesti näiden äitien ja isien tunteisiin, jotka peittelevät lapsensa pahvikartongin päälle täällä Euroopassakin.

Samaan aikaan kun omaa hermoa kiristää patteri-, käyttövesi ja keittiöremontti Eurooppa on täynnä niitä, joiden koti on tuhottu ja niitä jotka ovat henkeään varjellen kotinsa jättäneet. Suomeenkin on saapunut lapsia ja nuoria yksin ilman vanhempiaan -jopa shortseissa.

Jos jotain hyvää haluaa nähdä, niin putkiremonttimme ei siis voisi parempaan aikaan sattua. Tavarapaljoutemme on häpeällistä.  Varsinkin se kaikki turha, mitä ilman koti olisi ilmavampi ja seesteisempikin. Miten nopeasti omakotitalo on täyttynyt tavarasta vajaaassa kymmenessä vuodessa. Mm kolme Ikeakassillista vaatetta olen saanut jo lähtemään ja kunhan pöly laskeutuu ja pääsemme purkamaan banaanilaatikoita, joihin tyhjennettävien tilojen tavarapaljouden pakkasimme, käymme kaiken vielä läpi.

Jos oma seuraava sisustusprojektisi on energiaa tukkivasta tavarasta eroon hankkiutuminen, niin kurkkaa vaikka tänne, tänne tai tänne. Ehkä siellä on joku, jota takkisi voi lämmittää tai jonka voit tehdä muuten onnelliseksi.

2 kommenttia:

  1. Ainahan ne eväät on ollut reissun ja tässä tapauksessa rempan parasta parasta antia.

    VastaaPoista
  2. Aika pienellä panostuksella sain vastaanottokeskukseen monta säkillistä tavaraa. Siivoaminen tekee monella tapaa hyvää. Jaksamista tähän erikoiseen arkeenne.

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.