tiistai 1. marraskuuta 2016

Keväästä syksyyn

Tähän on tultu: teen puolivuotispäivityksen! Ensin vähän stooria ja lopussa kuvakertomusta.

Keväällä isä vietti isyyslomaa. Harmillista kyllä, hän ei päässyt töistään irti ja oli jatkuvan stressaaantunut koittaessaan pyörittää arkea ja saada toitä tehdyksi kotosalla. Omien sanojensa mukaan hän ei koskaan ole ollut niin stressaantunnut. Tämä tuntui vähän epäreilulta, olisin toivonut, että hän olisi saanut viettää aikaa todellakin lasten ja perheen ehdoilla ja viimeistellä remontin, joka Jujun korttien ohella oli oman äityslomani joka päiväinen seuralainen. (Alakerran huone, putkiremontti ja keittiö. Ja uuden tulokkaan myötä lastenhuonettakin piti vähän muokata.)

Niin väsyneitä olimme ainaiseen remonttiin, että päätimme että tämä lähes taukoamaton 9 vuoden remonttiputki katkaistaan ja lomalla ei tehdä mitään mitä ei tahdota.

Sen sijaan suunnittelimme lomaan vähän liiankin kanssa mökkireissuja ja menoa:

Kylpylämatka Tallinnassa oli napakymppi. Aamupalan jälkeen suuntasimme joko vain kaupungille, katselimme, söimme ja herkuttelimme. Tai vaihtoehtoisesti vuokrasimme pyörät. Tänä vuonna koitimme laatikkopyörää, jollaisen hankkimista olimme miettineet. Illansuussa suuntasimme hotellille ja menimme ajan kanssa kylpylään pulikoimaan. Eikä päivää sitten juuri muuta iltapalan jälkeen mahtunutkaan. Teimme näitä muutaman päivän kylpylälomia samalla kaavalla esikoisen ollessa pieni, mutta kuopuksen korvakierteen vuoksi ne jäivät.

Mökkireissuja oli useita. Vietimme aikaa sekä mummin mökillä Viitasaarella, että ystävien luona pariinkin kertaan Kirkkonummella sekä Raumalla. Kaikki mökit olivat veden äärellä, joten touhukkaassa kaksivuotiaassa riitti vahdittavaa.

Pikkulapsivaiheen  Muumimaailma ja eläintarhat visiitit ripoteltiin matkanvarrelle.

Pisteenä Iin päälle pääsimme ensi kertaa pikku purjehdukselle koko perheen voimin. Se meni yli odotusten, joten voi olla että näitä seikkailuja ensi kesänä enemmän!

Arjen juuri alettua meillä oli vielä joka vuotiset elokuun puutarhajuhlat. Jäin vähän kaipaamaan rauhallisia kesäpäiviä kotosalla. Välillä tuntui, että kotona käytiin vain pesemässä pyykit ja pakattiin taas. Nyt kun molemmat aikuiset käyvät säännöllisesti töissä on käsillä tosiaan ruuhkavuodet.Poika on oikein pusukone. Hän juoksee vielä aina antamaaan viimeisen halin ennen lähtöä. Aamulla töihin mennessä oikein tankataan hellyyttä. Ja tärkeintä on tietenkin, että hän saa sen vikan halin. Jos siskoa erehtyy halaamaan hänen jälkeensä, hän aloittaa uuden halikierroksen.

Yksi niistä harvoista kerroista kun kesällä istuskelimme pihassa joutilaana. Ihan piti kamera hakea.


Lempi kahvilani pihamaalla Tallinnassa. Sisko ja sen veli. Reissupäivän päätteeksi väsyi esikoisenkin jalat. Näin päin se meillä muuten usein meneekin. 2,5-vuotias on väsymätön kävelijä. Usein roolit heittää kuperkeikkaa ja päädytään kärräämään tätä tytsyä.

Laivalla on iän kaiken ollut pikkuväestä kivaa. Muistan  omasta lapsuudesta. Illan showssa lapset pääsivät saippuakupllien sisään. 

Lapsilla pysyy molemmilla kynä kädessä. Poika on tarttunut kynään alunalkaenkin kuin vanha tekijä. Hän on jo vuoden vanhasta asti piirtänyt pikkutarkkoja koukeroita lapsille tyypillisten laajojen linjojen sijaan. "Pääarkkitehti" me nimitämme häntä kun hän piirtää. 

Tyttö osallistui laivalla lasten piirustuskilpailuun. "mä varmaan voitan, kun tästä tuli niin hyvä", hän vaatimattomasti totesi. Ja niinhän siinä kävi!


Sukupuoliroolit on täällä kohillaan. Ei einaan ole tarvinnut kannustaa. Tyttö on hallinnut keikistykset kaksi vuotiaasta asti, (tässäkin pousauksessa meinaaa ristiselkä mennä sijoiltaan) mekko vaihtuu ahkeraan ja Frozen myy aina vaan.

Poika ei voisi enempää äijä olla: Kalanperkuu se vasta mielenkintoista ja miehekästä hommaa on. Auto aina kainalossa ja eka kunnon lausekin oli "Isi laittaa autoon renkaat"

Seuraavat kuvat on Mummin mökiltä, Viitasaarelta, jonne on tehty joka kesä vähän pidempi kesäloma reissu. Siitä ei lähiruoka enään läheisemmäksi muutu, kun Mummi ja vaari kiskoo järvestä kalaa ja kantaa kanttarellia ja puolukkahilloa metsästä suoraan lautaselle.


Kesän muita merkkitapauksia
-Hankimme grillin, Meillä aikuiset ei ole ollenkaan rooliuskollisia ja perinteisestä roolijaosta poiketen täällä nainen grillaa.
-Tyttö täytti juuri viisi. Hän oppi kirjaimet, pyöräilemään sekä uimaan välttävästi. Hänen läheisin leikkikaverinsa puolitoista vuotta vanhempi tyttö asuu naapurissa ja matkaa ollaan alettu tehdä ovelta ovelle nyt jo omin päin.
-Poika oppi potkupyöräilemään, mutta puhe antaa odottaa. Kolmisanaisista lauseista arvailemme puolet, ja näistä kommikaatiovaikiuksistakos välillä pikkuherra kimpaatuun, tahtoa ja toimintaa kun riittää. 

8 kommenttia:

 1. Kiva, että olet joutanut postaamaan pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, saispa pankista tunteja lainaksi tai olispa kuin Napoleon ja tarvitsisi unta vain neljä tuntia yössä!

   Poista
 2. Kiva kuulla teidän menostanne! Remppatauko on varmasti välillä paikallaan, teillä sitä on riittänyt! Ruuhkavuodet, ne ruuhkavuodet täälläkin. Kässäämiset on jääneet toistaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin tääläkin, kaikki liikenevän vähäisen ajan oon laittanut Jujun Kortteihin. Postailen siitäkin kohta lisää. Mukava että sinäkin täälä vielä mukana blogistaniassa!

   Poista
 3. Kiitos postauksesta. On todella hyvä välillä levätä ja kerätä voimia. Arjen pyörittäminenkin on hatun noston arvoinen suoritus. t. kahden fieldin omistaja,joka ajoittain seurannut blogiasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, normiarkena ei enään remppaan kykene, ja siksi sitä kertyi äitiyslomalle. Nuorena katselin meidän naapuria, jossa kuusilapsisen perheen isä remontoi jotain aina koko kesäloman. Nyt itse samassa veneessä oltu!
   Mukava kuulla sinustakin. Muistelen, että Liisa nimesi, vai sekoitanko...?

   Poista
  2. Kiitos nimen muistamisesta, Liisa on nimeni. On kiva kuulla sinusta ja perheestä myös. Kaikkea hyvää. Liisa

   Poista
 4. Ihana kuulla näin mukavia väliaikakuulumisia! Rauhallista ja antoisaa alkanutta vuotta 2017 teidän perheellenne!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.