tiistai 22. joulukuuta 2009

Joulua kohti


Maali rapisee puutuolissa. (Ahvenanmaa on vähän kaukana)

Ehdin jo miehen kanssa lyödä vedon siitä pysyykö lumi vuoden vaihteen yli. Tallustimme untuvaan ja villaan pakkautuneena. Jouluvalot hohkasivat valkeasta kinoksesta ja jalan alla narskui pakkaslumi kiristyvässä illassa, tuli tunne, että näillä hangilla mennään kevääseen asti. Vielä pyryttää vimmatusti, vaikka etelässä on peloteltu nollakeleillä.

Oli miten oli meillä tiedossa pakkasjoulu. Yöjuna, Lappi, mökki, takka, perhe, moottorikelkka, seurapelit, aamusauna, yösauna,..pienimmät paketit on kääritty mukaan.

Mukavalta tuntuu myös tarjota oma koti joulun ajaksi ystävien käyttöön. Eipähän jää talo tyhjilleen ja ystävät välttyvät hotellilta. Ovissa nähdään tänään!

10 kommenttia:

 1. Katselin kuvaa, ja Suomen lippua nàin. Kaukaa katsottuna.

  Oikein lappimaista kaamosjoulua heillen! Olen asunut muutaman vuoden Pyhàtunturin kupeessa, mutta kaikista lappimaisin joulu oli Saariselàllà. Pakkasta n 40 astetta. Aurinkoa ei nàkynyt koko viikon aikana. Tunnelma oli tiivistà, seinien sisàllà.

  VastaaPoista
 2. Voi hyvänen aika, toivottavasti tuo ei ole ennustus. Ei kai me Suomen päätä sentään haluta hukata, eihän?

  Hiano kuitenkin.
  Ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
 3. Löysin blogiisi Parolan aseman kautta ja ihastuin heti sydänjuuria myöden. Raikasta ja kevyttä meininkiä! Liityn heti vakijengiin.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa loistavalta joululta, toivottavasti rentouttaa perin pohjin :)

  VastaaPoista
 5. Joulu Lapissa kuulostaa kivalta! Nautiskelkaa oikein ja viekää pukille terveisiä :)

  Suloista joulua!

  VastaaPoista
 6. Tänään 25.12 on ollut eniten pakkasta. Veljet on lähdössä -21 huolimatta rinteeseen, mies on ollut siellä aamu kymmenestä asti. Minnä vedän kohta sukset jalkkan ja lähden ladulle. Eilinen viiden kilometrin lenkki tuntuu lihaksissa kuuden vuoden hiihtotauon jälkeen, mutta sitkeästi vaan ladulle. Koira ei pakkasista ole innostunut, vaikka takin sille ompelinkin.

  Tervetuloa porukkaan uudet lukijat ja suloista joulunjatketta kaikille!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.