torstai 10. joulukuuta 2009

Omituiset otukset -ja tuliaiset


Rakastan pikkueläimiä.


Minusta ne ovat mielenkiintoisia omine touhuineen.Sametilla oli ranta rei´itetty. Viiden sentin välein oli pikkuinen kolo. Koloja joihin sentinmittaisia rapusia kiirehti kun askeleet lähestyivät. Hiirenhiljaa kun odotti, ne uskaltautuivat takaisin keräämään pientä hiekkapalloa päänsä päälle. Palloa, jonka ne sitten huolettomasti pyyhkäisivät niskan taakse ja tehdäkseen seuraavan. Kai ne söivat siitä hiekan seasta jotain hyvin pientä murkinaa.

Ja tämäkin vekkuli kaveri oli nyrkin kokoinen.
Tämä näytti kaukaa koristeelliselta kepiltä, mutta läheltä se olikin inhan näköisten pikkuniljakkaiden peitossa.
Koira näyttää jakavan kanssani kiinnostuksen rannan eläimiin. Jotain se sillä näki, niin kiinnostuneena se haravoi katseellaan rantavettä.
"Susikin" oli eksynyt etelään. Mahtoi olla huskylla kuuma.


Entäpä nämä rantaan ajautuneet ihmisvalaat?


Rakastan siis pikkueläimiä...tai sanotaanko, että enimmäkseen nautin näistä pikkukavereistä. Kunhan ne pysyttelevät vaaksan päässä iholta.

Vaan taisinpa saada pitkäaikaisemmankin kaverin. Viikko matkan jäkeen alkoi syyhyttää varpaaväliä. Pisti. Kuumotti. Päkiä muuttui sietämättömksi astua.Koitin etsiskellä piikkiä tai tikkua, puremaa. Kun sitten jalkaan ilmestyi jo silminnähtävä parisenttinen polku painelin lääkäriin.

Vaan lääkäri ei ottanut minua tosissaan. Toinen lääkäri sentään näki polun ja määräsi salvaa ja antibiootin, mutta ei tiennyt mikä lie. Ei ohjannut mihinkään. Hiivatin hiivatti -tämä on nyt liian läheinen kontakti. Ystävä sitten neuvoi menemään heti infektiotautien lääkärin vastaanotolle. Illan niitä googlailin. Ja näitä trooppisia matoja, mutta uskokaa pois -ette halua tietää niistä tämän enenpää.

10 kommenttia:

 1. HYI YÄK, mikä on kinttuusi luikerrellutkaan? Olemme tuonut teille Japanista muutaman simpukankuoren (jotka siis ovat vielä täällä meillä), mutta nyt kun näitä kuvia katseli niin ette varmaankaan enään tarvitse suihkuhuoneeseen asukkeja? Saitte poimittua varmaankin hienon kokoelman ihan omia tuliasia? On kyllä hienonhienoja kasoja pikku rapunen puuhastellut :)

  VastaaPoista
 2. Nuo ihmisvalaat saivat aikaan pàivàn parhaat naurut! Kannattaa sitkeàsti haastatella lààkàreità, sillà matkamuistot eivàt aina ole niità mukavimpia.

  VastaaPoista
 3. Valkoinen persilja: tottahan me nyt simpukoita tahtoisimme! Tuurilla siellä voi olla kolon pohjimmaisena joku muukin asukki...

  Lissu: Sitkeyttä vaatii usein tuo lääkärillä asiointi.

  VastaaPoista
 4. On ollut viihdyttävää lukea tämä ja edelliset matkakertomuksesi (poden huonoa omatuntoa kiireiden jalkoihin jääneestä kommentoinnista...) matkanne on taatustoi ollut ihanan rentouttava!

  Hauskoja, kummallisia elukoita nuo ravut ja rantavahtikoira :)

  Ja mars lääkärin jos toisenkin luo..

  VastaaPoista
 5. Iiih, voihan puistatus mitä sitä onkaan asukkina tällä planeetalla, yh. Ei nuo merenelävät yleensä, nuo näkymättömät saavat minulla kananlihat heti aikaan. Ystävä kertoi saaneensa Intiasta sellaisen erikoisen ameeban suolistoon joka suuttui vain jos hän nautiskeli viskiä ja alkoi silloin murisemaan, erittäin hassua.. Siihen tapaukseen olivat lääkärit neuvoneet että täytyy vain odottaa että asukki poistuu. Siihen tepsi odotus, hienoa että sinä olet jo löytämässä spesialistia tähän, kuulostaa paljon kriittisemmältä kuin viskin inhoinen ameeba.

  VastaaPoista
 6. Minttumaari: Voimat on nyt kaikilla vähissä, (Minne se lomalla ladattu akkukin hiipui)mutta kyllä kommentit piristää, kiitos!

  Parolan asema: Minunkin kaveri sai matkaltamme intiaan Ameeban/suolistomadon. se vasta sitkeä tapaus oli! Ehkä tämän sinun kaverisi madon olisi voinut nitistää juomalla paljon viskiä? Siinä olisi kyllä voinut ajanmyötä alkoholisoitua vallan!

  Odottaa! yäk! Ne kaikki eivät kai poistu itsellään.

  VastaaPoista
 7. Voi ei, luin noista yhdestä matkailukijrjasta. Menevät onneksi ohi ajan kanssa, muta YÄK YÄK YÄK! varmaan suurin pelkoni tulevaaa matkaa ajatellen...
  hyviä vointeja jalalle!

  VastaaPoista
 8. Anniina: Trooppisten tautien lääkäri sanoi, ettei itse kävelisi tropiikissa paljasjaloin lainkaan. Muta aika harvinaista kai se on jokin kiusallinen kaveri saada. Itse en rupea hysterisoimaan. Niin paljon olen reisannut, että jos nyt kerran jotain sattuu, niin oletan etä tilastollinen todennäköisyys on nyt täytetty kohdaltani! Ja paljain jaloin on mukava ja terveellinen tepastella.

  Mihinkäs olet suuntaamassa?

  VastaaPoista
 9. Hyh hyh!! Polki kuulostaa ihan syyhyltä...syyhypunkit tekee niitä...Mutta kyllä kai sun lääkäri sen paremmin tietää, kun näkee. Toivottavasti tuttavuutenne on lyhytaikaista = ) Ai niin, ameeban sai munkin tyttäreni, Lontoosta, ja silmään!!!

  VastaaPoista
 10. Kotivalo: Syyhypunkki leviää laajalle alueelle kulovalkean lailla. Tämä lähti rauhottumaan, taisin nitistää sen!!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.