perjantai 2. heinäkuuta 2010

Olen oppinut...että koko kadunvarren verran lavastepakuja, maskeerausbusseja, rekkalastillinen kameroita, telineitä ja lisäksi pienen kylän verran ihmisiä tarvitaan, kun kuvataan elokuvaa. Aamukuudesta iltakuuteen hyörinää. Alkaen siitä, kun lattialle levitettiin suojamatot siihen, kun siivooja pyyhkäisi viimeiset pölyt kahden päivän kuvaussession jälkeen. Mielenkiintoista, mutta kiva kun koti viikonlopuksi hiljenee.

pöh! Linssini päällä oli sormenjälki ja puolet kuvistani, nämäkin, oli niin suhruisia, että vihaseks vaan tulloo!

12 kommenttia:

 1. Onpa jännää! Olisi hauska seurata filmiryhmän puuhia. Minusta aina dvd:lläkin nuo dokumentit siitä, miten leffa tehtiin, on tosi mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
 2. Ohoh! Onpas jännää kun kuvaavat leffaa noin lähiwtäisyydellä! :) Mikähän leffa sieltä on tulossa.. :)

  VastaaPoista
 3. Onko se Angel Films:in leffa, ihanku niiden rekka olis? Olin niillä töissä yövartijana yhden yön ja olisin kuulemma saanut nukkua lavasteissa-- mutta kyseessä on kauhuleffa, ja vanhaksi sairaalaksi naamioitu lokaatio ei todellakaan herättänyt haluja ummistaa silmiä. Ei liene hyvä meriitti yövartijalle, jos pelkää hämyisiä käytäviä. Vielä vähemmän, kun tietää, että jos jotain särkyy (huippuhieno kamera) se voi maksaa jopa 200 000 euroa. :D

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista tosiaan! Mikähän leffa on tuloillaan?
  Toi "sormenjälki" linssissä pehmentää kivasti kuvia, joten ei hätää ;D

  VastaaPoista
 5. Minäkin haluun.. tai no en tiiä sittenkään... viisi enemmän tai vähemmän villiä lasta ja kuvausväki samaan aikaan pihalla.. ei hyvä..

  VastaaPoista
 6. Kotoista :) Tuollaisen karavaanin kanssa minä olen tehnyt töitä 15 vuotta. Vieraillut ihmisten kodeissa, muokannut todellisuutta tarpeisiin sopivaksi ja juonut minen monta pahvimukillista teetä pakettiauton kyljessä.

  VastaaPoista
 7. Uteliaakshan tàssà tuloo!! En muuten ole saanut kàsiini SITA kevààn Divaanilehteà, joten vihaseksahan tàssà tulloo...

  VastaaPoista
 8. Kirjailijatar: niin on. paras on ollut koko sormustenherratrilogian dvd-pakkauksen mukana tullut tuntikausia kestänyt kulissien takana -dokumentti.

  Marika: leffa kulkee nimellä Ilta on vielä nuori ja se tulee elokuvateattereihin jo syksyllä.

  Nina: sepä juuri. En minäkään halunnut lavasteissa nukkua, vaikka ne täälä yhden yön olivatkin paikallaan.

  Helinä: otin photarin avuksi ja jouduin lisäämään kontrastia roimasti ennenkuin sain kuvat ormenjäljen takaa esiin. sitten vähän lisäsin blurria...

  Tagskie: Welcome!

  Eve: juu, ei talonväki sielä seassa hyöri. Koiran laitoin hoitoon ja itse lähdin töihin, ennen kuin kuvaus alkoi. Viimeksi kun kuvasivat illalla olimme hotellissa evakossa.

  Villakettu: melko pitkiä päiväsi ovat. Yli kymmentuntisiakin niille jotka joutuvat olemaan kaiken aikaa paikalla. Lavastaminen on mukavaa, joskus stillikuvauksiin sitä teen. Mutta toki se työstä käy.

  Maria: jaa, mitäpä kertoisin. Syksyllä tosiaan voi käydä omin silmin katselemassa valkokankaalta. tahti on todella tiivis, yleensä näihin kuluu aikaa vuoden verran ennenkuin homma on purkissa, leikattua ja valmis. Aikamoinen oli porukan kuvaustahti. Joka päiväksi (tai yöksi) jotain jossain pulella Helsinkiä.

  Lissu: voi, ota nyt vaikka suklaata ensihätään ;)

  VastaaPoista
 9. Kuvattiinko leffa siis teidän kodissanne!? Jännää!
  Saiko koti olla oikea koti, vai lavastettiinko se ihan teille vieraaksi? Olisipa kiva nähdä ennen-jälkeen kuvia!?

  VastaaPoista
 10. Hih! Mun mies oli teillä! Ei taida näkyä noissa kuvissa, yritin tiirailla tarkasti :)

  VastaaPoista
 11. Paula, Rakkauden talossa: Kotiin oli lisätty vähän rekvisiittaa makkariin, olkkari sai olla aika laila itsensä ja pihaan oli tuotu metallipergoloita, sisään verhoja, joita meillä ei siis ole lainkaan (huh, kun tuli pimeä, mutta ehkä on helpompi kuvata, kun ei ole vastavalo-ongelmaa ja käytetään studiolamppuja)

  Annika: huvittavaa! Näin pieni on maailma...ja nyt tietenkin mietin että kuka se miehesi oli...itsehän en ollut kuin aamusta paikalla.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.