tiistai 25. lokakuuta 2011

Joka syksy

Joka syksy Mies kiipeää puuhun, pyöräilykypärä päässään ja pudottelee sieltä viisimetrisiä oksia alas. Minä partioin kadulla ja varoitin ohikulkevia. Joka syksy ne ohikulkevat jaksavat ihmetellä, että mikä puu tuollaisia eksoottisia puolimetrisiä lehtiä tuottaa. (Niitä on naurettava edes haravoida, eivätkä lehtiruodit maadu yhdessä kompostikierrossa.)

Joka kesä villiviini peittää talon yhden seinämän ja uhkaa vallata koko talon. Joka syksy kiskomme liaanejaan alas kaksin käsin. Tänä vuonna tein liioitellun ison kranssin ja kiinnitin se nippusiteillä aitaan.

Joka syksy tulee hetki kun ruukuissa ulkona kesänsä viettävät Eilen tänään huomenna -pensaat on kannettava sisään. Se on käännekohta. Silloin se on menoa.9 kommenttia:

 1. Ihanat pihapuuhat teillä! Vaikka rutiineissa joskus hieman ahdistaa, että joko se vuosi meni, niin itselläni ainakin niistä tulee jotenkin ihanan turvallinen olo :)

  VastaaPoista
 2. Wau, teillä on harvinaisen ihana viidakko!

  VastaaPoista
 3. Henna: Rutiini on levollista, kyll elämään mahtuu riittämiin seikkailua, muutosta ja yllätyksiä. Toisto on meditaatiota!

  Nonna: se mullakin usein tulee mieleen. Olen huono lannoittamaan muuten kuin kompostilla, joskus kun katsoo mitä kaikkea maasta kasvaa, niin ihmettelee mistä se voima kumpuaa.

  VastaaPoista
 4. Ai te revitte villiviinin syksyisin alas...? olen kovasti miettinyt, että miten sen saisi kuriin. Nyhdän vain osia siitä pois. Välillä enemmän.

  VastaaPoista
 5. Syksypuuhastelua riittää siellä ja täällä.
  Se eksoottinen pihapuu on kyllä tosi kiva. Ja villivinit niin kauniita, mutta uloskin on ikkunasta kiva nähdä ;)

  VastaaPoista
 6. Aurinko ja kuu: ei me KOKO villiviiniä, mutta todella paljon me joudutaan sitä arsimaan. Sekun kansvaa myös joka suuntaan monta metriä kesässä. Tukkii rännit, luikertelee kattolautojen väliin, tuli jopa kuistin kattoikkunasta läpi tänä vuonna!!

  Elämäni matkat; Joo! ensin vihreet verhot sitten keltaiset, lopuksi punaiset ;)

  MInna: hartiavoimin sai sitä kiertää!

  VastaaPoista
 7. Mikäs ihmeen puu se sitten on? On muuten mahtavan näköinen, todellakin viidakkohenkinen :D

  VastaaPoista
 8. Siiri: mun pitikin sitä kysyä, että tietääkö kukaan! Tämä on mantsuurian jalopähkinäpuu, ja jos joku tietää mistä sellaisia voi hankkia, niin ottaisin tiedon ilolla vastaan. Tämä oli tässä jo kun muutettiin.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.