torstai 27. lokakuuta 2011

Kestoilusta kerrakseen?
Meidän kestovaippailu saa kohta nolon lopun. Tämä on ihan surunaaman paikka. Siis tässä se tulee :( -noin, olikin ensimmäinen ja viimeinen tässä blogissa!

Ensin oli kokeilussa Imsevimsen vanha malli, mutta enhän minä raaskinut niitä käyttää, kun tuntui, että vastasyntyneen herkkä iho ihan raspaantuu niistä olivat karheita ja kuorivaipan kanssa kankeitakin. Tuntui, ettei hän taivu liikkumaan. Tomera serkkunsa on kyllä urheasti pitänyt niitä ja hyvin on mennyt. Perinnöksi kun saimme, niin luontoon otti luovuttaa ja koitin jopa muokata niitä ompelemalla niihin omia virityksiä lisäksi, mutta ei!

Sitten löytyi ihania taipuisia pehmoisia ja toimivia, mm Myllymuksuilta niitä saa, innostuttiin uudelleen.

Haettiin oikein Vuosaaren Piilosta, kestovaippavuokraamosta, monenmoisia testiajoon, mutta sitten taas nousi seinä pystyyn. Vaippaihottumaa rupesi ilmestymään. Minä kiiruusti pettyneenä vaihdoin kertiksiin taas, nyt otetaan ilmakylpyä ja katsotaan joskos se siitä. Hyvältä näyttää, lähti parantumaan, mutta...

Neuvokaa ja kertokaa kokemuksianne. Miten teillä on onnistuttu? Onko onnistuttu? Mitkä on niksit? Onko iho pysynyt hyvänä? Mikä paras merkki, onko vielä toivoa, pelastuuko maailma...vai kasvaako roskavuori?

28 kommenttia:

 1. Huomenta!

  Meillä nro 4 käytti kestovaippoja (kertiksien rinnalla) noin 1v saakka ja Weleda Calendula vaipanvaihto-sinkkivoide oli paras rasva pyllyyn. Sitä saa mm. Bebesiltä. Samaa rasvaa olen jo hankkinut Vitostakin varten.

  t: kohta 5n äiti

  VastaaPoista
 2. Meillä oli käytössä Fuzzy Bunz-taskuvaipat ja ne oli täydelliset! Lapsi pääsi niissä jopa liikkumaan ja oli todella pehmeitä! Ei se kestovaippailu aina niin helppoa ollut, mutta sinnillä ja meillä oli reissussa aina kerttikset käytössä. Ei tullut mieleenkään lähteä kyläpaikkaan liottelemaan niitä kestoja.. Vaippaihottumaa oli vauvalla ihan pienenä, mutta siihen ei vaippamalli vaikuttanut ja sinkkipasta auttoi parhaiten. Tsemppiä! Ole armollinen itsellesi:) Ei se täyskestoilu autuaaksi tee, riittää että yrittää parhaansa!

  -elli

  VastaaPoista
 3. Minäkin yritin ensimmäisen herkkäihoisen kanssa ihan niitä perinteisiä harsovaippoja. Pissaa oli koko sänky täynnä ja kaikki lakanat vaihtoon aina joka kerta. Sitten kun vielä ilmestyi vaippaihottuma, sai se homma jäädä ja kaikki 4 tenavaa on lisänneet roskavuoria maailmassa. Harmitti ihan tajuttomasti, kun jätesäkkikaupalla kannettiin aina niitä vaippoja roskalavoille. Mutta jos nuo eivät sen jälkeen sitten enää niin roskaisi. On tuo kuitenkin aika pieni osa ihmisen elämästä...

  VastaaPoista
 4. Meillä vähän sama tarina.. Päätin sitten ekoilla muuten sitäkin tehokkaammin. :) Minusta kertikset ovat parempi vaihtoehto, jos muutoin joutuu rasvaamaan peppua koko ajan sinkkivoiteella. Toivon toki, että vielä löytyisi se oikea malli/materiaali teille.

  VastaaPoista
 5. kohta 5n äiti: Siispä (taas) Bebesille, se on ihana kauppa ja jos jossain maailmassa vielä saa ystävällistä, asiantuntevaa palvelua, niin siellä!

  Elli: Kiitos vinkistä, Fuzzi Bunssia googlaamaan! Jospas vaikka puolet vuorestamme saisin pienennettyä, niin ei tässä tarvitse fanaattiseksi ruveta <3

  Topukka: ounou, snä sähän olit askeettiseksi ruvennut. Tarkoititko, että sulla oli ne vanhan ajan muoviset vaipat ja niissä harsot?

  Täytyy sanoa että kestovaipat on ottaneet valtavan harppauksen, niitä on todella hyviä tänä päivänä, mietin vielä että voisiko meidän vaippaihottuma, (joka muuten nyt on jo melkein poissa, kolme päivää punoitti) olla osittain rotavirusrokotteen ärsyttämää, sekun pisti lapsen mahat aivan veteläksi kahdeksi viikkoa!

  Maijamaija: Sitten on kuulemma vielä kertakäyttövaippoja maissiimuilla, niitä minulle mainosti Valkoinen persilja. Mutta tosiaan, ei tässä lapsen pyllyä uhrata jos vaippaihottuma ilmestyy heti uudelleen.

  * * *

  Rasvaatteko te joka kerta vaipanvaihdonyhteydessä?

  VastaaPoista
 6. Minä vasta odotan ensimmäistäni ja kestovaippailusta olen ottanut paljon selvää ja haastatellut ystäviä, jotka ovat käyttäneet lapsillaan kestoja. Fuzzybunzit ovat saaneet vaipoista eniten suosituksia ja ihottumasta kärsineiden vauvojen äidit ovat suositelleet muistaakseni riisipaperia vaipan pinnalla, jolloin vaipan pinta pysyy kuivempana peppua vasten.

  Toivottavasti vaivaan löytyy ratkaisu ja pääsette jatkamaan kestoilua. Tämä vaippaihottuma on kovin mielenkiintoinen, kun toisaalta kerstiksistäkin jotkut saavat vaippaihottumaa ja yksi perustelu käyttää kestoja on, että vaippaihottumaa ei tulisi. Tuntuu olevaan vaan kovin yksilöllistä, mistä sitä ihottumaa tulee.

  VastaaPoista
 7. Meillä on kätetty kstovaippoja ja kyläreisuuilla kertiksiä. Ja keskimmäisellä tuli vaippaihottumaa juurikin kestiksiä käytettäessä ja hävisi aina heti kun käytettiin kestoja. Mä olen kanssa tykännyt fuzzybuntseista eniten. Kätsyt käyttää ja ei tunnu lapsen päällä niin tönköiltä. Toivotaan että johtuisi tuosta rokotteesta kun kyllähän ripulikakka pyllyä ärsyttää ihan erityisesti.

  VastaaPoista
 8. Meillä on ollut sama ongelma kestovaippojen kanssa. Tärkeimpänä neuvoja pitäisin kuitenkin vaippojen todella tiheää vaihtoväliä. Se on aika rasittavaa kun välillä vaippaa pitää vaihtaa useita kertoja tunnissa. Kun vaippa pysyy täysin kuivana meillä peppukin on pysynyt kunnossa.

   Lisäksi olen laittanut kestovaipan sisälle harsoliinaa tms extra täytettä. Välillä vauvan peppu on ollut niin jättimäisen kokoinen kaikkineen harsoineen mutta liikkuminen on silti sujunut.

  Meillä ei ole löytynyt ns. täydellistä kestovaippaa mutta kovasti ollaan sinnitelty. Toisaalta kun vaipat on aina vähän vuotanut reunoista, niin on ollut helppo huomata millon vaippa on märkä. 

  Bepanthen voidetta on kulunut purkkikaupalla kun sinkkivoide vain ärsytti ihoa vain entisestään. Myös rasvatalkki on meillä toiminut.

  Jos iho on ollut tosi huonossa kunnossa, olen käyttänyt muutaman kertiksen jotta iho paranee. Tämän jälkeen taas kestovaippoja. 

  Ei kannata olla liian tiukka että käyttääkö vain kestoja vai kertiksiä. Yöksi voi vaikka laittaa kertiksen ja päivällä taas kestot.

  Koita jaksaa, vähän rasittavaa puuhaahan tuo on. Silti itselle tulee voittajafiilis jokaisesta säästetystä kertavaipasta vaikka eihän tuo kestoilu maailmaa pelastakaan:)

  VastaaPoista
 9. Meillä on kestoiltu kolmen lapsen kanssa, vastasyntyneestä kuivaksioppimiseen saakka. Öisin, varsinkin lapsen kasvaessa, käytettiin enimmäkseen kertakäyttövaippoja. Muutoin aina kestoja.

  Vaippaihottumaa on ollut joskus, yleensä on liittynyt juuri ripuliin. Olen aina saanut ihon kuntoon apteekin Bepanthenilla, joka on kyllä loistava voide. Ja suosikkivaippoja meilläkin ovat olleet Fuzzi Bunzit. Täytteeksi niihin on laitettu milloin mitäkin: bambua, hamppua, puuvillaa... Hyvin toimivat. Ja kuten täällä onkin jo todettu: tärkeintä on pitää vaipan vaihtovälit sopivan lyhyinä. Itsekään en tykkää hautoa samaa sidettä itselläni tuntikausia ;-)

  Emma

  VastaaPoista
 10. Ihan alkuun tunnustan, että olen kivaa blogiasi lueskellut jo jonkin aikaa. Ujona kommentoijana en ole itsestäni jälkeä jättänyt.

  Meillä esikoinen hyvin herkkä ihoinen, mutta hänen ihonsa kesti kestovaipat siinä kuin kertiksetkin. Tarkoitan, että ajoittain (hänellä esim. juuri rokotteiden yhteydessä tai muuten kun vatsa löysällä) oli vaippa-alueen iho huonompana vaipasta riippumatta.

  Pikkuvauva-aikaan käytin sisävaippoja, joista ehdottomat suosikit Ronja&Roope, Myllymukset ja Niikki. Hahtuvavillikset tai kuorivaippa päälle tietty. Pisimpään käytössä Bumgeniuksen taskuvaipat, joihin pystyi neppareiden vuoksi siirtymään melko aikaisin ja menivät meidän reippaan kokoiselle pojalle niin kauan kuin kestovaippoja hänellä käytin, eli noin yksivuotiaaksi. Menisivät varmaan yli kaksivuotiaallekin, mutta nykyisin kasvatamme jätevuorta.

  En tiedä oliko kommenteistani mitään apua, ja loppukaneetiksi vielä, että vaippa-asiasta ei saisi mielestäni liian suuria paineita ottaa. Onhan sitä muutakin pohdittavaa.

  VastaaPoista
 11. Samojen suurien kysymysten äärellä täälläkin. Tuo lapsi erittää niin järkyttävät määrät tavaraa, ettei kertiksetkään pidä sitä kuivana. Aina falskaa jostakin. Esikoisen kestoilut toimi Fuzzeilla öisinkin ilman mitään valittamista, mun tämä toinen on ihan eri juttu.

  Kestoilla voidaan kotona, missä on vaihtovaatevarasto vieressä. Muualle en kyllä kestovaippojen kanssa lähde, tämä ei ole se maailman vähään tyytyväisin vauva muutenkaan...

  Onneksi voin tehdä paljon muita fiksuja (?) valintoja, vaikka kertisvaipoilla "vähän" saastutankin.

  VastaaPoista
 12. topukka kommentoi vielä sen verran.. Tosiaan aataminaikuista toimintaa, tuo ensimmäinen on nykyään jo 26v (toivottavasti jo äiti itsekin pian, ja varmasti kestovaippojen käyttäjä jatkossa), joten aika samanikäinen varmaan kuin sinäkin. Eli aikaa ennen kestovaippoja, uskokaa tai älkää, sellainenkin aika on ollut olemassa ;o)

  VastaaPoista
 13. Lellu: joo, se riisipaperi on siksikin ihan ehdoton, jos ei halua olla kädet kyynärpäitä myöden peessä!

  Anonyymi: Toivotaan! mulla meni jotenkin hetki ennekuin hoksasin, että se rokotuskin saattoi tämän aiheuttaa.

  Jenna: Koitan pysyä kohtuudessa sekä ylisuurten vaippapyllyjen kanssa. Eilen tapaamani fysioterapeutti otti puheeksi juuri kestojen vaikutuksen lapsen liikeratoihin, joten vuoroitellen kestoja ja kertiksiä taitaa olla paras ratkaisu.

  Emma: Fuzzi Bunzit taitaa olla ihan ykköset. Vaihtovälit ei ole pitkiksi päässeet, mutta kun on ollut löysät housussa vähänväljä, niin kyllähän se ärsyttää ihoa ihan eri lailla kuin pelkkä pisuvaippa. Minusta se neuvolan puhe että vatsa menee muutamaksi päiväksi löysäksi siitä rokotteesta oli ihan lööperiä. Kaksi viikkoa sanoisin ja tuttu sanoi juuri että heillä kesti kuukauden normalisoitua Rota-rokotuksen jälkeen.

  VastaaPoista
 14. Hilkka: kiitos paljon, googlailen noitakin.

  Ja lohduttavaa kuulla että muidenkin muksut on noihin rokotteisiin reagoinut oli vaippatyyppi mikä tahansa.


  Krisse: ooh, niin ne on erilaisia lapsoset. meillä tuutta usein mutta vähän.

  Silti sama asenne, että ainakin yöksi ja vierailujen ajaksi laitetaan kertis.

  Topukka: Katsos enpäs minä hoksannutkaan että olit sen aikakauden kestoilija. Silloin se totta tosiaan vaati ylimaallista energiaa. Muistan kun oma äiti pelasi niiden kanssa pikkuveljen kohdalla.

  Nyt on sekä kestot että kertiksen ihan erilaisia. muistan kyllä sellaisiakin nähneeni että muovikuoreen laitettiin suorakaiteenmuotoinen kertakäyttövaippa! kääk!

  OLIPA ONNI ETTÄ AUKAISIN SUUNI: TEILLÄ KAIKILLA ON OLLUT NIIN HYVIÄ KOMMENTTEJA!!

  VastaaPoista
 15. Meillä oli käytössä Bumgeniukset ja itse ommellut sisävaipat kaupan kuorien kanssa.
  Pesin aina pesupähkinöillä, koska tavalliset pesuaineet tuntuivat ärsyttävän vauvan ihoa, vaikka ei muuten herkkäihoinen ollutkaan.
  Bumgeniukset olivat imukykyisiä ja toimivat pienestä vauvasta vielä 2 vuotiaalle taaperollekin, kun nepparien avulla pystyi säätämään.
  Iho-ongelmia ei tosiaan ollut, perus punoitusta jne, joka rasvaamalla pysyi kurissa.
  Toivotaan, että saatte jatkaa kestoilua. On se kuitenkin niin kätevää!
  Tiina

  VastaaPoista
 16. En nyt jaksanut kaikkia vastauksia lukea, joten toivottavasti ei tule toistoa.

  Fleece ihoa vasten saattaa kuulemma ärsyttää ja aiheuttaa ihottumaa. Itse olen alusta asti käyttänyt Bambino Mion biohajoavia kuivaliinoja ihoa vasten (lähinnä sen takia, että kakoista pääsee helposti eroon).

  Ihan pienellä käytin harsoja+kuorta, myöhemmin itsetehtyjen lisäimujen kanssa. Myöhemmin käytin rinnalla BumGeniuksen ja Fuzzy Bunzin yhden koon taskuvaippoja, ja varsinkin ensimmäiset näistä ovat olleet loistavia! Kiinteiden ruokien aloittamisen jälkeen olen ihan vaan taitellut neliön mallisen flanelliharson pötköksi ja laittanut sen kuoren sisään kuivaliinan kanssa. Tai sitten olen käyttänyt BAmbino Mion taittovaippoja. Imevät hyvin kosteutta ja kiinteä kakka ei niin helposti fuskaa lahkeesta. :)

  Alussa meillä fuskasi jonkin verran systeemit, mutta se taisi johtua vastasyntyneelle sopimattomista taskuvaipoista... Mitään jättipakettia en ole ikinä vaipoista kasannut vaan olen sitten vaihtanut vaipan hieman useammin.

  VastaaPoista
 17. Täällä yksi entinen kestovaippafanaatikko. :) Meidän esikoinen kestovaipatettiin varmaan kaikilla mahdollisilla systeemeillä ja kuopuskin kestoili jonkin aikaa,mutta sitten vaan jäi.

  Hankalimpana pidin hyvän systeemin löytymistä. Meidän rimppakintuilla vuoti aina reisistä vaipat ja liian tiukallekaan niitä ei voinut laittaa.
  Fuzzit alkoivat sopia vasta M-kokoisina ja menivätkin sillä koolla sitten loppuun asti.

  Huomaa, että kaikki puuvillafroteiset vaipat täytyy rumpukuivattaa, etteivät raavi vauvaa ja monessa muussakin materiaalissa koppuroituminen on mukava haaste. Siksi suosin keinotekoisia materiaaleja niiden imukyvyn, kuivumisnopeuden ja koppuroimattomuuden takia. Mutta
  niissä on sitten se riski, ettei iho siedä.

  Minä en jaksanut pelailla riisipapereiden kanssa pitkään.
  Ja kestoilu helpottuu huomattavasti, kun maitokakkavaiheesta pääsee muutenkin. Mutta tsemppiä kestoiluun! Siihen tottuu hyvin pian ja pitää lopulta ihan outona sitä, kun joskus kertistä käyttäessä joutuu_laittamaan_vaipan_roskiin. Siis yhden kerran käytetyn vaipan. Täh. :D

  VastaaPoista
 18. Meillä käytettiin aina kuivaliina (lähinnä fleecestä) eikä ikinä ollut iho-ongelmia. Pienemmän kanssa käytettiin myös riisipaperia, jolla sai maitokakat helposti korjattua.

  VastaaPoista
 19. Meillä on kestovaipatettu molemmat ipanat, ja toivottavasti näin toimitaan myös masussa majailevan kanssa.
  Vain lyhyemmillä mökkireissuilla ja ulkomailla on ollut käytössä kertakäyttövaipat.
  Ihan pienellä tykkäsin harsosta sumotaitoksella, lisäimuna hahtuvasta neulottu lanoliinitettu villalärpäke, ja siihen päälle villahousut. Samoin pienellä olen aina käyttänyt Imsen flanellette sisävaippoja, jotka olen nopsasti silittänyt hitusen kosteina niin ovat pysyneet pehmeinä.
  Isompana on sitten käytetty Fuzzeja täytettynä harsopötköllä ja joko Fuzzin omalla mikrokuituimulla tai imsen froteeimulla.
  Kannattaa käydä www.kestovaippainfo.fi sivustolla tutkimassa ja lukemassa keskusteluja, ja kokeilla vaan rohkeasti kaikenmoisia systeemejä niin se oma varmasti löytyy. Weledan rasvaa saa myös Sokokselta, Ekolosta ja Ruohonjuuresta ja se on tosiaan hyvä.

  VastaaPoista
 20. En ehtinyt lukaista tähän hätään mitä kaikkea muut on kommentoineet. Oli pakko vaan lisättä oma "versio" kestoilusta. Mä olen osakestoillut molempien isompien kanssa mutta vasta siinä vaiheessa kun vauva on ollut jo vähän isompi. Kodin ulkopuolella ja öisin on ollut kertsit käytössä.
  Tämä siis vaihtoehtona jatkuvalle kertakäyttövaippojen käytölle. 1 kertakäyttövaippa vähemmän päivässä on jo 365 vaippaa vähemmän vuodessa.

  Ja meidän kokemuksien mukaan cool max (olikohan se noin) on tosi hyvä kuivaliinakangas. Ja mitä isommaksi se lapsonen kasvaa, sen helpomaksi vaippailu muuttuu ja sitä kestoa voi jo käyttää kyläreissuillakin helposti.

  VastaaPoista
 21. Heippa, minäkin komppaan fuzzyjä. Meidän esikoispolo kävi sellaista kestovaippatestaussirkusta raukka alussa läpi, ja rahaa paloi saaaaaaaatoja euroja. Jos olisin tiennyt laittaa kaikki rahani suoraan fuzzyihin olisin todellakin niin tehnyt. (Tosin joskus olen kuullut, etteivät nekään toimi kaikilla...) Villahousuja käytimme öisin paksujen sisävaippjen päällä, sillä ne oli niiiin pitäviä. Minulla itseasiassa oli usein myös kertiksistä kokemuksia, että falskasi (vaikka eri merkkejä) ja senkin tunteen olen monen kestoiluperheen kanssa jakanut, että lapsen kakka ja pissa haisee pahemmalle kertiksissä - etenkin, jos jäävät seisomaan roskikseen yli päiväksi... Sellainen "kemikaalin" haju tulee, kun pissa tulee vaippaan, vaikkei se märältä tunnukaan. Olen ajatellut sen olevan niitä aineita, jotka sitoo pissan kertiksen sisään.

  Fuzzyjen sisällä käytimme harsoja ja AINA lisänä jotakin vähän stydimpää lisäimua. Muttei usein tarvinnut lisätä kuin jokin terveydssiteenpaksuinen ohut bambulipare niin se jo riitti tehostamaan imua. Sitten ostettiin sellaisia suorakaiteen muotoisia puuvillaisia kangasvaippoja, jotka kuivui nopeesti, ja jotka sai taitettua "vaipaksi" fuzzyn sisään. Halpaa, toimivaa, kätevää.

  Toisen lapsen kohdalla vaippamenot oli niin pienet!! Ei ostettu tyyliin mitään. Ai että se tuntui kivalta. Meidän fuzzyt oli tosi käytettyjä sitten kahden jälkeen, mutta ystäväni, jolle ne myin, sanoi, että ihan hyvin vielä toimivat heillä ja kuulemma myin ne ihan alihinnalla.

  Että fuzzyjä suosittelen vielä kokeilemaan, ainakin:).

  VastaaPoista
 22. Hirveesti kommentteja..! Tokan kanssa yritin ja yritin, oli eri vaippamallit, sinkkipastat, riisipaperit ja aina alkoi punoittamaan pahasti. Sitten vaihdoin pampersiin (jopa suomalainen Muumi aiheutti punoitusta), sitten taas kokeilin kestoa. AIkani puljasin ees taas, mutta sitten lopetin, en kestänyt katsoa toisen punaista peppua. Olisko ollut 5 kk kun lopetettiin. Höh, sellaista se on! Tsemppiä, terv. ingrid

  VastaaPoista
 23. Vielä, siis monikansallinen pampers oli sitten se jonka käyttö ei aiheuttanut minkäänlaista punoitusta... terv. ingrid

  VastaaPoista
 24. Kylläpä onkin kommentontia, kiitos kaikista näistä huomioista, näkökannoista ja kokemuksiasta, nyt mulla taas loppuu aika vastailla jokaiselle henk koht.
  Kylläpä tuli lisää ajateltavaa, en tiennyt että kuivaliinojakin on jos jonkinmoisia, meillä on ollut riisipareri käytössä.

  enkä ollut sitäkään ajatellut, että tämä muuttuisi hepommaksi kun kiinteät alkaisivat.

  Tuli itseasiassa niin paljon asiaa, että mun pitää jatkaa tästä ihan erillisellä kirjoituksella, joten siirrytään sinne!

  VastaaPoista
 25. Kannattaa kokeilla tätä vaippaa:
  http://www.kestovaippakauppa.com/product_details.php?p=471

  Ihanan ohut. Istuu todella hyvin päälle. Imee ihan mielettömän hyvin. Ainut vaippa joka meillä ei antanut ihottumaa. Kokonaan bambua joten joustaa hyvin ja on taipuisia ja siis niin loisto vaippa!!! Näitä myös mulla.

  VastaaPoista
 26. me olemme kestoilleet ensimmäisen kanssa imsevimseillä, ja sitten vaihdoimme harsoihin ja muovikuoriin.

  kakkosella on ollut taskuvaippoja, joissa flanellia sisällä.

  ja koskaan ei ole tullut vaippaihottumaa. pestiin vaippa-aluetta lähinnä kakan yhteydessä (kerran päivässä) vedellä. eikä kylvyssäkään aineita. ekan vaipat pestiin pesupähkinöillä, mut kakkonen ihan perus pesuaineilla.

  hyvä perusvoide ollut käytössä muuhun rasvaukseen tarvittaessa.

  että käytössä löytyny molemmille hyvä vaippa. ja liikkumaan lähti ykkönen jo 10kk iässä, vaikka kaikki sanoi ettei imsevimsen jälkeen kävele:D

  VastaaPoista
 27. Totuus on että kertakäyttövaipat ei kasvata jätevuorta nykyisin, koska vaipat menee jätteenpolttolaitokseen.

  VastaaPoista
 28. Toisen kanssa ei olla yhtään ainutta kestoa laitettu. Nyt käytetään uudistettua Suomi- Muumivaippaa ja silllä sipuli!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.