tiistai 29. toukokuuta 2012

Iisakin kirkkoni


Pinnasänky on maalattu. Miestä lainaten, tämä oli projekteistani typerin. Ei sinänsä, mutta malttamattomuuksissani, rupesin malaamaan sitä betoluxilla. Kas, kun oli aikaa maalata, ja huonekalumaali oli päässyt loppumaan. Kyllähän minä tiedon tasolla tajuan, MIKSI on eriksen huonekalumaali ja lattiamaali. No nyt olen myös sisäistänyt sen rankimman kautta.

Siitä tuli ihan hirveä duuni! Maalasin sitä etupihalla, takapihalla, aamun kirkkaassa valossa ja iltahämärissä, päiväunien aikaan, arkena ja sunnuntaina jne. Ja hion, hioin, hion... Sitten pyysin apua Mies-paralta, joka oli jo alun alkaenkin sanonut, että siihen hän ei koske. No heltyi.

Ja kun sekään ei ihan riittänyt, niin lopuksi hain kolme purkkia sprayta ja taas hioin ja maalasin.

Se on valmis nyt. Enään pehmikkeet. Eilen jo koitettiin siinä nukkumista, mutta hyörivä lapsi vähän koloi itseään, kun oli vain ne ensisängynpehmikkeet. Sain siirretyksi sinne vasta nukkuvana. Mutta kaunis se on!

15 kommenttia:

 1. Malttamattomuus, niin tuttu tunne! Siirsin kerran yksin (kun en malttanut odottaa miestä kottin) sohvaa silloisessa vuokra-asunnossamme ja sain olohuoneen muovimattoon mojovan reiän.

  Mutta hieno tuo sänky on. Oli joskus meidänkin haavelistoilla. Hyvä että sait kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi nyt, harmitti varmaan ihan poskettomasti se reikä lattiassa, mutta en voi olla nauramatta täälä. Tuo kun kuulostaa juuri sen tyyppisiltä jutuilta joita minulle tapahtuu... toivottavasti reikä jäi sinne sohvan alle.

   Poista
 2. Buahhaha, vähän kärsii jututn uskottavuus kun on noin kauniita ja hempeitä kuvia ;) Ei vaan, hirveä urakka, onneksi selvisit voittajana. Tulos on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mikäs siinä olisikin ollut maalaillessa kivoja oli ilmatkin, mutta kun Tyttö nukkuu vain 40 minuttia kerrallaan niin joka päikkäreillä kun oli yritettävä jotain palaa taas hioo ja toista maalata, niin jäi siinä lounaat syömättä monena päivänä. (siitä tuli mieleen juosta puntariin, ja huomasin että painan vähemmän kuin ennen raskautta, vaikka on nämä maitokanisteritkin kaulalla)

   Poista
 3. Tuo on kyllä tosi hieno sänky, kannatti maalata mieleisekseen! Meillä on karsea ikean halpispinnis jonka myös maalasin. En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta toivottavasti saatte hankittua tuohon jonkinlaiset muovisuojukset yläreunoihin, jottei lapsi saa kasvaessaan kaluttua hampailla maalia suuhunsa. Meillä nimittäin poika on järsinyt kaikki reunat ja maali on lähtenyt paloina pois... Välillä sitä on löytynyt myös suusta. Minä silloin ennen maalaamista yritin kysellä maaliliikkeestä mahdollisimaman myrkytöntä maalia, mutta liekö sellaista olemassakaan. Nyt meilläkin on reunoissa muovisuojukset, joten enää reunan pureminen ei onnistu. Mutta ehkä kaikki lapset ei ole ihan niin hyperaktiivisia kuin tuo meidän tapaus, jospa teidän lapsi jättäisi reunat kokonaan rauhaan.

  Hieno sänky kuitenkin, toivottavasti et harmistunut tästä viisastelustani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En harmistu, sillä olin jo ajatellut tuota, kun monien käytettyjen sänkyjen kuvauksesa oli tyyliin "hyvä kuntoinen sänky, mutta laidassa pieniä hampaanjälkiä". Mulla oli ajatus ihan vaan ommella siihen napakka pehmike joka kiertäis etureunan.

   Kyselin muuten minäkin myrkytöntä maalia, kun maalasin jotain leluja, mutta ei ole kuulemma olemassakaan, eli pitää aina vaan valita kestävin ja tehdä hyvin pohjatyöt, ettei lohkeile. Puuvahoja ne muistaakseni kehuivat ystävällisimmäksi lapselle, mutta jollain se Briokin lelunsa maalaa...

   Poista
 4. Purkki kalustemaalia nurkissa ei ole koskaan pahasta. Se on kulutuskestävyydeltään aivan omaa luokkaansa ja tasottuu nätisti. Sitä voi vetää oven ja ikkunan pieliin siinä missä pattereihin ja kas kummaa miksi ei kalusteisiinkin. Samulinkin sängyssä alkaa oleen vähän hampaan jälkiä sielä täälä joten toivon että betolux/spray kombinaatio toimii. Myrkyllisyydestä en tiedä mutta eiköhän ne ole muita juttuja joita pureskellaan päivät pitkät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ainakin kolem purkkia kalustemaalia, mutta ei valkoista. Ja kyllä, olen nyt remontoinut rintamamiestaloa 5 vuotta, joten kuten kirjoitin TIEDÄN kyllä kalustemmaalin edut ja monitoimivuuden :) Sitä on kaikissa noissa paikoissa.

   Pitää vaan laittaa se suojus ja hakea se lapsi sieltä sängystä herättyään. Eri juttu sitten on, jos hän ei illalla nukahda, vaan mieluummin järsii sängynlaitoja. Itse asiassa se kuulostaa aika mahdolliselta.

   Poista
  2. Meillä homma meni juurikin näin, eli illalla unentuloa odotellessa oli kiva vähän teroitella hampaita reunoihin ;)

   Poista
  3. Hahhaha! Meillä eilen meni puoli yhteen asti yöllä, sillä lapsen mielestä pinnasänky on jokin uusi paras leikki aikoihin. Pää vaan hyörii siellä pinnojen välisä kun hän leikkii kukkuuleikkiä siellä, hyörii, kiipeilee ja kihertää. Nukuta siinä sitten kun itseekin vaan naurattaa, mutta Mies, tuo työläinen kaipaa unta!

   Poista
 5. Kuvat sopivat hienosti tarinaan-maalausta siellä -ja täällä. Käyttöturvallisuustiedote kertoo maalin turvallisuudesta jotain. Maaleissa ei Suomessa ainakaan ole enää lyijyä,joka on lapsille haitallinen.Ne suojukset ovat hyödylliset muutenkin,ettei lapsen jalka jää jumiin tms..Kaunis sänky.Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koitin sprayata aina toisaalla missä lapsi nukkui jne.

   Kaippa niissä on kirjo kaikkea muuta, hasuahan se olisi antaa lapsen syödä pinnasänkyä, kun koitta muuten ruokkia luomulla ;)

   Poista
 6. Ahkerointisi on kannattanut, lopputulos on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, nyt sänky on vielä meidän makkarissa. eilen tein vielä yhdestä seinämästä portinkin etteie tarvi kurotella sinne alas selkä koukussa.

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.