keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Perhetragedia


Sattui ikävästi. Ja vielä äitienpäivänä.

Mies siivosi pihaa ja tempasi jonkun häkkyrän piharakennuksesta jostain käsivarren korkeudelta. Luuli, että se on jokin minun tuunaukseni taas. Mutta se olikin linnunpesä! Ja munat meni rikki! Sellaiset kauniit siniset. Sitä sitten nyyhkittiin, että olipa siinä äitienpävälahja lintuemolle.

Vieläkin ahdistun, kun sitä mietin. Tietääkö kukaan, mikä lintu se mahtoi olla?

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. googlasin närhen ja siniset oli munat sen, mutta niin oli rastaallakin. Kyllä mä luulen että se rastas on ollut, ei ole aljon närhiä näkynyt tällä pihamaalla.

   Poista
 2. Suruisaa. :( Mutta lintuemo ehtii tehdä vielä uudet munat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisko se vielä uudet? Pikkurastaita syömään marjojamme ;)

   Poista
 3. vai räksän...? en kylläkään tunnista linnunmunia, mutta tällaisia löysin lapsena ja äiti kertoi niiden olevan räkättirastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taisi olla, googlailin sinun ja Minnan ehdotukset ja molemmilla siniset munat.

   Poista
 4. Voihan munat. Sitä täytyypi olla entistä tarkempana siellä pihamaalla häärätessä.

  VastaaPoista
 5. Voi muna!

  Laittakaapa halkopinoon pari pysty puuta niin puita voi pinota sektoreittain kuten lautaa, koivua / tuoretta tai kuivaa ilman että alimmaiset puut möllöttää pinossa vuodesta toiseen.

  Tuun ensviikolla piipahtaan (kun oon sielä suunnalla koko viikon) ja tuon sulle tomaatin taimen tullessani. Kenties voidaan grillata vähän safkaa samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä oon koittanut ehdotella, itseasiassa sellaista ritilikköä, kauniskin olisi.

   Ihanaa, tomaattia, mulla on paikkakin valmiina. Chili on jo päässyt ulkosalle terassin puolelle, ei vielä ihan ulos siis. Tervetuloa! Pitänee puhdistaa se grilli valmiiksi.

   Poista
 6. Voi köllikkä! Oskarille kävi viime keväänä vähän sama juttu, pudotti vahingossa pöntön puusta. Ja tuli ihan kaamee itku, kovalle jätkälle. Mutta sellaista sattuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoinen vasta kova jätkä onkin, jolla on sydän paikallaan.

   Poista
 7. Linnut munivat uudet munat, jos vanhat tuhoutuvat. Ja useinhan ne tuhoutuvat.

  VastaaPoista
 8. Pesä näyttää turhan isolta varpusenpesäksi, mutta myös varpunen tekee sinertäviä ja pilkullisia munia. Vaan niin taitaa moni muukin. Harmi juttu kyllä!
  Onneksi äitilintu ehtii toisenkin pesueen pyöräyttää.

  Muistan kun meillä tehtiin kattoremonttia ja katon harjanteen alta löytyi sen kymmenkunta linnunpesää. Minä 6-vee yritin epätoivoisella vimmalla hautoa munia meidän saunassa pehmolelujen avulla, kun minun kävi niitä niin suuresti sääli.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.