torstai 18. lokakuuta 2012

Kaikki paikalle, paikka kaikelle

 
Kuisti ei ole koskaan toiminut toivotulla tavalla. Joskus muinoin, se kyllä näytti ihan kivalta, vaan ei enään. Sen ovet ovat ensinnäkin väärissä kohdin läpikulkua ja huonekkaluja ajatellen  ja talvisin sinne pitää kantaa painava väliovi lämmöneristeeksi. Tuo ovi tukkii kuistin puoleksi vuotta, sillä se ei mahdu kunnolla aukeamaan nykyisten lipastojen ja tasojen vuoksi.

Nyt on lisääntyneen ulkovaate ja kenkäpaljouden vuoksi ahtaaksi käyneisiin eteistiloihin viimeistään saatava jotain tolkkua. Kauan jahkattuamme ja huonekalua pyöriteltyämme (viitisen vuotta) tein piirustukset puusepälle.

Jo viikonloppuna saamme ekat luonnokset ja hinta-arvion! Sitten puuseppä tulee vielä paikan päälle katsomaan.Kenkien ja saappaiden lisäksi kaapin on kätkettävä kierrätettävät tölkit, pullot, lehdet ja pahvit. Lisäksi laatikoston pitää olla niin tukeva, että siinä voi istua päällä, sekä niin ilmava, että sen sille jäävä patteri, lämmittää sekä kaikki kengät, että päästää lämpöä koko huoneeseen. Ei ihan helppo nakki. Laukuille pitää vielä suunnitella oma paikkansa. Vaikka koukut seinille.

17 kommenttia:

 1. Hitsi kun ei ole edes kuistia vaan ihan snadi eteinen! Mutta nuo säilytysongelmat ovat kyllä ikuiset. Oletko muuten ehtinyt miettiä sitä ehdotustani blogipostaukseen:kantapään kautta opittua, vauvan ja taaperon kanssa rmt:ssa asuessa? Nimim. due date n. 4 kk päässä :) vuokrasänkyjen hankkimista olen jo miettinyt yksi makkariin yksi oh/keittiöakselille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ollut mielessäni, mutta arki on nyt todella täynnä. MIetin olisiko se kuvaton ja karu rinnakkaisblo, vai vain sivuja liitettynä tähän blogiin...?

   Meillä oli kans sellainen sänky, ylös ja alas, mutta lapsi nukkuikin vuoden vaunukopassa, ulkona tai sisällä, talvella ja kesällä. Käyttämättä jäi ensisängyt, vaikka ne ihanat olikin.

   Poista
 2. Oi mitä käytännöllisen näköistä suunnitelmaa! Me ollaan myös pyöritelty kuistin kiinteiden kalusteiden rakentamista mielessä, mutta ei olla vielä päädytty mihinkään. Odottelemme suuresti, että ehkä ensi keväänä pääsisimme eroon lastenrattaista, jotka osaltaan kaaostuttavat kuistia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan! välivaiheineen. Ja jos tyyppi on hyvä, niin laitan suosituksetkin!

   Onneksi meillä ei ole tarvinnut säilyttää rattata siinä, ovat olleet autotallissa.

   Poista
 3. Hieno suunnitelma! Olen samoja säilytyspaikkoja pyöritellyt meillä rivarissa, kodinhoitohuone/eteinen/tuulikaappi/keittiö -akselilla, harjoittelen asioita eri paikoissa ja pyrin pienien neliöiden maksimointiin. Muistahan laittaa jälkeen kuva myös loputuloksesta, kiinostaa kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa ei koskaan ole liikaa, jotenkin se aina täyttyy. Mulla oli yksiössäni aikanaan olevinaan vähemmän tilapulaa kun täälä nyt. Mikähän sen selittää!

   Poista
 4. Ymmärrän että aikasi on kortilla, mutta joku pikku postaus vaikka tänne olisi kiva, ihan mitä mieleesi on matkan varrella juolahtanut. Meillä ei vaunuissa nukutus sisällä onnistu, kun ne eivät mahdu mihinkään (ei ole sitä verantaa :( ), joudutaan varmaan säilyttämään ne kellarin autotallissa tai khh:ssa. Mietin vaavisänkyä pyörillä alakertaan ja sit varmana ihan äitiyspakkauslaatikkoa "viritettynä" kehdoksi tai jalustalla makkariin, nukkuu beibi sitten siinä tai vieressä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis ei se koppa vaunussa ollut! Lapsi kopassa, koppa missä milloinkin. Se oli aina odottamassa mun vieressä pöydällä kun imetin ja siitä sitten kannoin sen kulloinkin hiljaisimpaan paikkaan....viime kesän lapsi melkein aina kopassa vessan lattialla, kun naapurissä oli katto ja vuorivilla remppa ja vessa oli kauimmainen ja äänieristeisin paikka ;)

   Poista
 5. Niin ja älä turhaan ota paineita minun takiani, tykkään lukea blogiasi ihan ilman niitä vinkkejäkin. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. mikäs tosta tilasta nyt sit tekee niin kylmän? Väljä ja eristämätön ulko-ovi? Eiks se puuseppä vois tehdä saman henkisen mutta eristetyn ulko-oven jotta näitä väliovia ei tarttis. kaupastakin toki saa mutta julkisivu tarttis varmaan jotenkin naamioida ajan henkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin se, en tiedä onko lattiakin jotenkin kehno. Oven vaihtamisesta ei ole puhuttu, mutta on sitä koitettu tiivistää, silloin se vaan on heittäytynyt niin hankalaksi kun se väliin jäätyy, väliin turpoaa jne. Toi ovi on aika arvokas pyöristettyine ikkunalaseineen ja helmipaneleineen. EI sitä tahtois vaihtaa, mutta postiluukku nyt ainakin pitäis saada tiiviimmäksi.

   Poista
 7. Ootteko aatellu voisko patterin poistaa ja tehdä lattialämmitys?Seinien eristys ja uusi ulko-ovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ME ollaan just laitettu siihen se patteri ja kunnostettu puulattia. Se lattia sinänsä on ihan lämmin, nyt kun olen sitä tutkaillut. Taitaa olla niin, että se on lähinnä ovi joka falskaa.

   Jonkin verran saa RM-talo falskatakin, mutta rajansa tietty kaikella, joten täytynee jotain sille ovellekin keksiä. Seinien eristyksestä en tiedä, siinäkhän on 50 % ikkunaa. Ne on kyl aika tiiviit onneksi.

   Poista
  2. PS. sit kun tule tosi kylmä vois uudelleen tunnustella mikä paikka pahimmin falskaa, ajhatus on ollut, että kuisti sais olla viileähkö, siinä on pidetty kasvejakin tallvehtimassa, mutta toisaalta harmittaa se väliovi. liukuoveakin ehdottelin...

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.