sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kotona mökilläKun on

 • makoiltu reippaasti yli puolen päivän molempina aamuina
 • käyty aamusella vain täyttämässä ruokakippo ja aukastu ulko-ovi koiralle
 • keksitty uusi ruoka
 • puettu ulkohousut pyjaman päälle
 • suojattu omenapuut jäniksiltä (viimevuodesta viisastuneina)
 • rupateltu naapurien kanssa aidan yli
 • saunottu tuntikausia kynttilänvalossa
 • otettu päiväunet
 • poltettu sylikaupalla puita takassa
niin sitä ihmettelee, miksi tällaisia vapaatahtisia viikonloppuja ei ole useammin!?

Myös on ihmetelty, kuinka ihmiset jaksavat ja ehtivät pitää sekä omakotitaloa että mökkiä. Ehkä jos kotona kaikki toimisi moitteettomasti ja kaikki olisi kovin hi-teck, alkeellista mökkielämää kaipaisi vastapainoksi. Jos pihassa olisi pelkkä nurmikenttä, voisi mökillä puuhastelua ikävöidä.

Kun on tämä rintamamiestalo, jossa saa villasukat jalassa hätyyttää syksyn kosteaa polttamalla puuta takassa, pihassa on kasvimaat, marjapensaat, ja komposti kukkuralaan lehtiä (ja uutta putoaa), niin ei kyllä muuta kaipaa. (No pieni, ahne, ääni alkoi piipittää, että ehkä saunasta voisi vielä päästä pulahtamaan uimaan.) Ja milloin me sitten ehtisimme ystävien ja perheen mökeille kylään? Milloin meillä olisi tällaisia viikonloppuja kotona kun tämä?


13 kommenttia:

 1. Samaa mä oon useasti pohtinut. Vaikka onkin vain rivarinpääty saan tyydytettyä sisäisen puutarhurini ja nakertelijani ihan helposti. Stressiä vaan tulisi, jos olisi joku mökki, mitä ylläpitää. Vuokramökeillä piipahtelua vastaan mulla sen sijaan ei ole mitään ;)

  VastaaPoista
 2. Meitä pirkkoja on täällä näköjään tuplasti, toinen isolla, toinen pikkuisella p:llä. Tässä nyt se isonpeenpirkko toteaa, että yhdistelmä mökki ja omakotitalo on ainakin meidän kohdallamme ollut sen verran haastava, että luovuimme mökistä. Nyt, kun asumme keskustan kerrostalossa, olisi mökkikin taas ihan kiva.

  VastaaPoista
 3. pirkko: Hevoseton mies on huoleton mies! Ja on ihanaa, kun on kavereiden mökkejä ja veneitä ja kesä täyttyy jo niistä.

  Matto on kumia! Kestävää kuin autonrengas. On ollut tuossa jo vuosikaudet, helppo siivota.

  Pirkko: Mun pitää ihan olla tarppana noiden isojen ja pienten P-kirjaimien kanssa! Ja musta te olette vielä usein kommentoineet melkein samanaikaisesti!

  Kerrostalossa asuessani (silloin oli mökki minne mennä) minäkin kaipasin sinne kovasti. Perjantaisin suoraan töistä ja joskus vasta maanantai aamuna anivarhain takaisin kotiin kaupunkiin.

  VastaaPoista
 4. Nykyään ovat mökit usein yhtä hyvin (ellei paremminkin) varusteltuja kuin useimmat kodit, eli onnistuu sekä omakotitalon että mökin pitäminen.

  VastaaPoista
 5. Ylläolevaan jatkan vielä, että näin siis vanhemmilla, itselleni riittää hyvin kerrostaloasunto ja satunnaiset vierailut muiden mökeille :)

  Heli

  VastaaPoista
 6. Haasteellistahan se on, näiden kahden kunnossapito. Jossain vaiheessa olin jo valmis luopumaan toisesta, mutta nyt taas sydämeni sykkii molemmille.
  Omalla kohdallani pulma on ratkaistu mökin osalta luonnonvaraisella pihalla, joka pärjäilee ihan itsekseen.

  VastaaPoista
 7. Heli: Joo, taitaa monella mökillä olla mukavuudet vimpanpäälle ja tekniikka hallussa paremmin kuin sitten taas varrattaen monessa kodissa. Vanhoissa mökeissä lisäillään sähköä ja lämpöä pikkuhiljaa, uusissa toimii kaikki jo alunalkaen kännykällä etänä.

  Kultsin kämppä: Vaikeaahan se on luopua, jos olisi jo valmiiksi se rakas paikka. Minä ainakin kiinnyn paikkoihin vähän kuin ihmisiin.Sinulla on hyvä ratkaisu tuo luonnontilainen piha.

  VastaaPoista
 8. Ihana teidän koira!Niinkuin kaikki fieldspanielit ovat. Meillä on omakotitalo ja mökki ja onhan se haastavaa. Mökistä ja en varmaan luopuisi, niin rakkaaksi se on tullut. Sinun viikonloppusi kuulosti todella mukavalta. Mukavaa viikkoa! Liisa

  VastaaPoista
 9. Ette te kyllä mökkiä tuohon rinnalle tarvitse! Teillä on ihanaa! Mistä muuten tuo kynnysmatto on? Tahtoo kaksi sellaista!

  Meillä on mökin piha myöskin "luonnontilainen", siellä lähinnä karsitaan vanhoja kasveja kun valtaavat liikaa alaa. Mökillä on talossa myös kaikkea hommaa vähemmän, eli kyllä siellä rentoutuu eri tavalla. Tietokoneen ja telkun puuttuminen on myös plussaa.

  Mukavaa kotimökkiviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Liisa: niin on! päiväpäivältä ihanempi, vetelee tuossa 9-vuotispäiväuniaan.

  Nonna: juu-ei! Kynnysmatto on Kellopeliappelsiinista, Kampista. Oliskoos niitä' vielä. Ostin jo kolmisen vuotta sitten. Olisin ostanut kanssa kaksi jos olisin raaskinnut mutta piheys iski. En yleensä muista hintoja mutta tämä taisi olla 38 euroa, ja sillä jäi yhteen, mutta veikkaan että sillä menee vielä 10 vuotta!

  VastaaPoista
 11. Samat tuumingit! Vanhan talon ja pihan kanssa piisaa yllin kyllin:)
  Läheltä eletty sekin työläys ja stressi (viittaus omiin vanhempiin), kun pitää huoltaa sekä omaa tupaa, kesämökkiä ja puutarhapirttiä - riesaksi ja rasitteeksihan tuo menee. Vaan sota-ajan sukupolvi, joka tyhjästä taistellut elämisen alkuun, ei hevin voi hellittää, minkä kovalla työllä hankkineet. Ja onhan ne tietty tunne-asioita..
  Meillä liputetaan pyjamapäivien puolesta, ehdottomasti - ovat suoranaista terapiaa:)!

  Leppoisin toivotuksin! Hannah

  VastaaPoista
 12. Hannah: Mahtaako se hellittäminen olla meille sen helpompaa, mietin. Sorrun ylittämään itseni usein juuri kun jo OLEN äärirajoilla. Sittten niitä pyjämapäiviä tarvitaan. Tuli muuten mieleen, että meillä on ihan liian viilee että voisi pyjamassa olla. Huomaan tuollaisina päivinä, että lisään ja lisään vaatetta ja villatakkia, kunnes näytän torimummolta!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.