sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Kirjoja, kirjoja

Ensin kuistilla oli kasseittain kirjoja. Nyt alakerrassa on pinoja. Sisustus- ja askartelukirjoja, romaaneja ja tietokirjoja. En pidä kiirettä laittaa niitä pois. Ovat kuin lupauksina hyvistä hetkistä siinä.

Kävin torstaina kirjamyyjäisissä. Jollekin on tärkeää autoetu. Minä pidän näitä myyjäisiä parhaana työsuhde-etunani. Espressokoneen ohella. Kaksi kertaa vuodessa saa kahmia kirjoja kahdella eurolla kappale niin paljon kuin jaksaa kantaa. Osa kirjoista on jotenkin vahingoittuneita tai nuhraantuneita. Mies oli tänä vuonna kantamassa, ensimmäistä kertaa ei tarvinnut pidätellä itseään!

Minua odottaa Alku ja muut ajat, Vaihtoehtoinen maailmanhistoria ja Iivana Julma. Kuvittelen myös lukevani Tähdet ja maailman kaikkeus. Parasta näissä myyjäisissä on, että voi ostaa sellaisiakin kirjoja, joita ei ostaisi jos hinta olisi 38.50. Ja jos törmää hyvään kirjaan, jonka on jo lukenut, sen voi ostaa kaverille.

18 kommenttia:

 1. Ihanaa, mäkin haluun :-)
  Olen taas useamman vuoden jälkeen löytänyt kirjat. Lasten ollessa pieniä vauvoja/ taaperoita ei energia yksinkertaisesti riittänyt lukemiseen.
  Kirjastossa on ihan hyvä valikoima mutta on silti kirjoja jotka haluan omakseni.

  terveisin,
  Neljän Lapsen Äiti

  VastaaPoista
 2. Kelpaisi tuollainen työsuhdeetu minullekin!

  VastaaPoista
 3. Ohho! Mahtavaa, ettei niitä suoraan roskiin ainakaan laiteta. Eikai siinä auta, kuin oma kirjasto perustaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tänne myös tuollainen työsuhde-etu! Voisi käydä kyllä niin, että sekoaisin lopullisesti päästäni ja ostaisin niin paljon kirjoja, ettei mitkään kirjahyllyt riitäisi. Mutta ehdottomasti olen kateellinen :)

  VastaaPoista
 5. Neljän lapsen äiti:
  No nimimerkistä voin päätellä, että hektistä on ollut :)
  Aikuisiällä olen ollut huono kirjastossa kävijä. Aina oli kirjat myöhässä ja tuli iso lasku, eikä sillä näyttänyt olevan mitään tekemistä sen kanssa, että kirjasto oli ihan naapurissa. Sitten on tosiaan paljon teoksia joihin palaan aina uudelleen ja uudelleen.


  Jonna :)

  elina: jo sitä en tullut edes ajatelleeksi, mutta tosiaan, niinhän käy monille tuotteille maailmassa. Olen nähnyt kerran valtavan kasanm nokian saappaista kaatopaikalle jokaisesta nätisti kärki leikattu pois. Tuli siinä mieleen, että olisi noilla mennyt ja lujaa monessa köyhä viidakossa, mutta jätteeksi päätyi.

  Kirjailijatar: Onneksi niistä on helpompi luopua kun on halvalla saanut. Ja saa niitä kotonakin olla. Minusta kirjat tekee kodista lämpimän. En ole iPad ihmisiä. Mutta muuttolaatikoissa ne kyllä muuttuu painaviksi kuin kivet!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana työsuhde-etu! Tosin vaarallinen, koska kirjoja tulisi hamstrattua yli tilojen, siis aivan liikaa!

  Onnittelut varatusta matkasta! Nyt on sitten jotain, mitä odottaa, kun rapa roiskuu ja koirat ovat kurassa! =)

  VastaaPoista
 7. mulle kelpaisi myös!

  isäni saa joka vuosi otavan kaupasta valita ilmaiseksi samaan malliin, niin paljon kuin jaksa kantaa. joka vuosi saan sitten jonkun joululahjaksi, yleensä täysin väärän...taidankin menneistä viisastua ja mennä valmiiksi kirjakauppaan tiirailemaan minkä otavan kustantaman tänä vuonna haluaisin.

  matkakin sinulla tulossa! kivaa.

  VastaaPoista
 8. AIVAN ihana etu tuommoinen!
  Piti sanoa muutakin mutten muista. Voi rähmä.

  VastaaPoista
 9. Nonna: se kotiin kantaminen julkisissa stoppuuttelee aika tavalla! Ja kesällä myytiin pihakirppiksellä kymmenittäin kirjoja.

  Liivia: juu, juu, etukäteen kurkkimaan, ettei tuu vikatikki. Isäkään ei sit harmaannu.

  Piilomaja: Saat sanoo myöhemminkin!

  VastaaPoista
 10. Ja täällä yksi kateellinen lisää ;)
  Mulla on aina kirjapinoja sängynvieressä odottamassa, opiskelukirjat, ruokakirjat ja romaanit siellä sulassa sovussa pinottuina. Kirjaston nettikäyttö pelastaa, siellä kun on niin helppo varata ja uusia lainoja. Käyn kirjastossa pari kertaa viikossa.

  VastaaPoista
 11. Ihana etu ja täällä kamalan kateellinen vielä lisää:)
  Nauti edustasi olet varmasti sen ansainnut!

  VastaaPoista
 12. Hyvä etu, joka kestää aikaa. Nautinnollisia lukuhetkiä sinne (oi mikä alimmaisena!) ja aurinkoista viikon alkua.

  VastaaPoista
 13. O-ou mitkä myyjäiset!! Mä olen aina ollut ihan kirjahullu. Tästäpä tuli mieleen, että haluaisin lukea Sinuhen taas. Katsastella, että mitä se tällä kertaa antaa?

  VastaaPoista
 14. pirkko: Pitäisi ottaa käyttöön se nettivaraus. Melkein joka viikko vuokrataan kirjastosta dvd.

  Maria: kauhee mitä kateutta menin kylvämään! Koitan kyllä jakaa tätä etuisuutta lähipiiriin ;)

  Minttumaaria ja Teija: Tähän ikään on päästy enkä ole vielä lukenut!

  VastaaPoista
 15. Apuva, eiks sulla oo nettitunnareita kirjastoon?! Eihän ilman niitä voi ees elää ;)

  VastaaPoista
 16. Pirkko: sanos muuta, on mulla ne itsepalvelukoodit, kävisköös se niillä?

  VastaaPoista
 17. Kirjaston nettitunnarit ovat samat kuin itsepalvelukoodit: käyttäjätunnus on kirjastokortin numero ja salasana 4-kirjaiminen tunnus jonka syötät kirjastossakin lainauslaitteeseen. www.helmet.fi säästää rahaa ja vaivaa kun sieltä voi varata ja uusia lainoja.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.