sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Niskajumin nujerrus
Pahinta myrkkyä niskalleMeillä on ollut niskaepidemia. Ensin minä nukuin niskani jumiin, sitten Miehellä ei pää kääntynyt ja taas alkuviikosta alkaen minun päätäni on jomotellut niskajännitys.
Siispä jaan kaikki kotikonstit millä oloa on helpotettu.

Kaurasäkki mikroon ja harteille. Helppo apu myös työpaikalla päänsäryn tai kuukautiskivun yllättäessä.

Piikkimatto. Koko kroppa rennoksi ennen nukkumaan menoa, tai piristysruiske työpäivän jälkeen. 20 minsaa riittää, ellet sitten satu nukahtamaan.

Kunnon annos magneesiumia iltaisin. Sitraattimuotoinen magneesium imeytyy parhaiten. Ota illalla: magneesium sekä rentouttaa lihaksia, ehkäisee suonenvetoja että myös väsyttää.

Kuumavoidetta kipukohtiin. Esimerkiksi Forever Aloe Heat lotion tai apteekin Icepower (hot) voiteet toimivat. Tulehdukseen kylmävoiteita.

Hierontaa tottakai! Luottohieroja saa jumit laukeamaan, joku onneton tunari saa niskasi entistä pahempaan jumiin. Omaa puolisoa kannattaa kouluttaa. Viimeksi parhaan hätäavun antoi juuri Mies.

17 kommenttia:

 1. Tulee tarpeeseen, täälläkin käristelty jumista koko alku vuosi. Mun vakiohieroja siirtyi muihin hommiin ja kaikki sen jälkeen koetut ovat olleet noita tunareita. Kotikonstein yritetty kaikenlaista, mutta ei meinaa laueta. Ostan tuota magnesiumia heti huomenissa, kiitos! Toivottavasti sielläkin helpottaa.

  VastaaPoista
 2. Keppijumppa ihan vaikka harjanvarrella on nopea apu myös niskajumiin.

  Mie käyn joogassa, jonka aloittamisen jälkeen niskavaivat ovat häipyneet. Mutta masuasukin kanssa se ei kaiketi ole suositeltavaa :)

  VastaaPoista
 3. Mäkin vannon kaurapussin nimeen. Tosin sain ekan oman jouluna ja se on vehnäpussi, jos ihan tarkkoja ollaan ;)

  VastaaPoista
 4. Mä olen saanut käsityksen että piikkimattoa ei suositella käytettävän raskaana ollessa. Olenkohan väärässä?
  T.Satu

  VastaaPoista
 5. Minà luotan avantouintiin - aina vaan! Mutta mitens sitten kesàllà?

  VastaaPoista
 6. Kaurapussin ja piikkimaton nimeen vannon minäkin!!! :)

  VastaaPoista
 7. Aloe Heatin nimeen voisin vaikka vannoa! Olen oikea suurkuluttaja. Pian helpottaa, ei teillä noi keinot ainakaan ihan heti lopu!

  VastaaPoista
 8. Hyvä lista..
  Tästä puuttu vielä
  -Seksi
  (auttaa kaikkeen ja jollei niin ei siitä haittaakaan ole)
  -Sauna + 6pack
  (Päänsärky saattaa palata aamulla)
  -Burana, (helpottaa myös em. mahdollisesti pieleen menneeseen hoitoon)

  Jos näilläkään ei päänsärky/niskajumit lähde kannattaa pelata "Se lähtee sillä millä on tullutkin" kortti.

  VastaaPoista
 9. Outi: Hyvän hierojan etsiminen on vielä vaikeampaa kuin luottokampaajan! Onnea ja sinnikkyyttä vaatii, kannattaa kokeilla kaverin luottohierojaa!

  tytti: no keppijumppaa en ole kokeillut, muuten on kyllä taukojumpattukin.

  Jooga varmasti hyvä, ja sitä ei kannata lopettaa, raskaaksi tultua vain etsiä e mammajoogaryhmä. Minulla on joogat kymmenen vuodentakaa, nyt en aukalla siis aloittaa.

  Samma: no en minäkään oikein tiedä mitä siellä sisällä on, jotain jyväsiä. ;)

  Satu: Sellaista tietoa liikkuu paljon. Ja sillalailla olet oikeassa, että useimmissa pakkauksissa lukee, että ei suositella raskaanaoleville. Tälläisen varoituksen löytää aika monista tuotteista. Eniten minua huvitti kun löysin raskauden ajalle suositelluista hiven- ja monivitamiinivalmisteen purkinkyljestä varoituksen, että JOS olet raskaana ei suositella ominpäin otettavaksi. Monesti siis kyse on valmistajan irtisanoutumisesta vastuusta. Aika ymmärrettävää.


  Ennenkuin suinpäin heittäytyy matolle tai viskaa mattoa roskiin kannattaa varmistua siitä MIKSI ei suositella. Ja päteekö tämä juuri sinuun.

  Itse lepäilin aluksi vain yläselkä matolla. En halunnut aktivoida suuntaan enkä toiseen lantionseudun akupisteitä viikoilla 5-10. Sitten käytyäni vyöhyketerapiassa konsultaatiossa olen makaillut jopa "kokovartalokosketuksessa".

  Tähänkin varmaan sopii se sama vanha hokema: Voit jatkaa useimpia aloittamisia urheilumuotoja ja aktiviteettäjä, mutta harkitse uusien aloittamista raskausaikana."

  Kehohan on aikamoisessa muutoksessa jo muutenkin!

  VastaaPoista
 10. Lissu: Ihailen teitä avantouimareita suuresti. Minä vain en pysty, vaikka toivoisin saavani nuo ihanat endorfiiniit ja "nuorentajat" käyttööni!

  Heidi: Niillä on monet särkylääkkeet vältetty.

  Vilijonkka: Matkalaukku Aloetuotteita täynnä Suomesta lähtiessä, vai paikallinen toimittaja?

  Janne: Näistä en voi nyt turvautua kuin tuohon ensimmäiseen ja saunaan ilman oheistuotteita!

  VastaaPoista
 11. Tutustuin tuohon voiteeseen vasta vajaa vuosi sitten. Täällä asui suomalainen myyjä, joka innosti kokeilemaan, enkä ole katunut ison tuubin hankkimista. Vielä on vähän jäljellä. Ja nyt sain itse asiassa jotain toista vastaavaa ihan paikallisesta lääkärikeskuksen apteekista lääkärin määräämänä selkävaivoihin. Mutta se sottaa vaatteet valkoisiksi, toisin kuin tämä aloegeeli.

  VastaaPoista
 12. Mulla yläselkä jumittaa, ja tuo piikkimatto on kaverini iltaisin. Miehen hieronta on kyllä paras jumituksen poistaja. ja venyttely auttaa myös.

  Toivotaan, että sulla helpottaa!

  VastaaPoista
 13. Vilijonkka: oletko muuten kokeillut aloen fluoritonta hammastahnaa? Tai alumiinitonta dödöä, joka ei tuki aineenvaihduntaa. Melemmat kovassa käytössä täälä.

  Nonna: Sain jo mieheltä kaksi hieronta sessiota tänään ja annoin yhden takas vastapalvelukseksi. Hän ei useikaan kaipaa, joten jään usein tässä plussan puolelle!

  VastaaPoista
 14. Mammajoogaa suosittelen. Kävin esikoisen ollessa vatsassa ja ei kremppaa ei mitään kehossa vaikka olinkin loppuaikana valas. Eikä haittaa vaikka taukoa olisi, joogassa keskitytään hengityksen, rentoutukseen ja tietysti saa vinkkejä itse synnytkseen.( Näin oli siis 11 v sitten ),

  VastaaPoista
 15. Ihanaa, ONNEA!! Nyt vasta täällä lukemassa suurta uutista! Voi, ymmärrän niin hyvin tuon saamattomuuden tuossa alkuvaiheessa.. ;)

  Tuo piikkimatto on huutanut mun nimeä monta kuukautta, mutten ole uskaltautunut sille. Ehkäpä pikkuisen voisi illalla kuitenkin kokeilla :)

  VastaaPoista
 16. Pikkujutut: kaikki kehonhallinta ja rentoutuminen on varmaan ihan parasta! Jooga mainio tie.

  Teija: kiitos, kiitos!
  Varoppa vaan, muutaman kerran kun siinä ihmettelet, että mikä tässä muka on niin mahtavaa, niin olet jo koukussa!

  VastaaPoista
 17. Niin joo, piti vielä tulla sanomaan, että piikkimatto oli ihan käytössä ennen raskautta, mutta säikähdin sitten sitä, että mitä se tekee raskaudelle :) Nyt mää oon vähäsen viisastunut, eli uskaltanen vähäsen testailla sillon tällön..

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.