tiistai 8. helmikuuta 2011

Vika kerta



Jos haluat keittää vettä, hämmentää ja jäähdytellä vihreää lietettä, istua se päässä kaksi tuntia henkeäsi pidättäen palellen alasti kylpyhuoneessa, niin mikäs siinä. Jos haluat sittemmin pestä kylpyhuoneesi läpikotaisin, värjättyäsi otsasi, lavuaarin, laatan välit ja puoli vartaloa sinertäväksi ja olla tuntia myöhemmin pirun kiukkuinen -yhä vaalea juurikasvu tukassasi- niin valitse ihmeessä vaikka luonnonmukainen Sante-värijauheseos. Niitä saa ruohonjuuresta.

Jos sen sijaan haluat värjätä hiuksesi mustaksi, niin osta hyvä ihminen sellainen tuubiväri kun aina ennenkin, levitä se tukkaan ja pese kakskyt minsaa myöhemmin pois ja oo hyväntuulinen loppuilta. Älä muistele 80-lukua, jolloin hennasit tukkaasi kerran kuussa. Tai yritä muistaa sekin, että vanhempasi jälkeenpäin ihmettelivät mitä helvettiä kylpyhuoneessa on tapahtunut.

Jos taas haluat valita myrkyttömän tavan värjätä hiuksesi, niin sitten en kyllä todellakaan tiedä mitä pitäisi tehdä, ehkä sinun pitää itse koittaa pitää kaksituntia märkää putua päässäsi. Minulta se onnistui melkein 4 minuttia.

21 kommenttia:

  1. :D Teininä auttelin siskoa värjäämään hiuksiaan hennalla muutaman viikon välein, ja se oli tosiaan jotain ihan muuta. Se haju ja sotku, uhhuh...

    VastaaPoista
  2. :D :D
    ihana palautus maanpinnalle, nimittäin hetken jo haaveilin kasvattavani harmaan tukan tai koittavani jotain vastaavaa kuin sinä.
    Tämän luettuani, hymyilen ja marssin viikon päästä vakikampaajalleni raidoittamaan tukkaani :)

    VastaaPoista
  3. Haha :D Tämän jälkeen olen onnellinen, siitä etten värjää hiuksani.

    Mutta myrkyttömistä väreistä. Siskoni värjää jollain sellaisella myrkyttömällä aineella, ne nyt muista mikä, mutta voin kysyä.

    VastaaPoista
  4. Henna testattu parikymppisenä. Olihan se.

    Nauratti niin luvatoman paljon tämä juttu.

    VastaaPoista
  5. Miksi, oi miksi te siskot tungette niitä värejä päähänne?
    Uskokaa jo, että se oma väri on useinkin tosi kivan näköinen.
    Ei mikään harmaa, jolta se usein näyttää kun parin sentin juurikasvu tunkee luonnottoman värjätyn värin altä.
    Ja elämä on ihanan huoletonta, kun kutrissa on se oma väri, ei enää hermoilua juurikasvusta ja värjäyskierteestä!
    T. Anitra

    VastaaPoista
  6. Sain päivän toiset helpottavat naurut blogeja lukemalla. Kiitos. Minä en ole värjännyt hiuksiani moneen vuoteen, mutta juuri eilen asiaa harkitsin, tiedänpähän nyt olla tarttumatta mihinkään luonnonmukaiseen.

    VastaaPoista
  7. Vilma: joo, ja henna oli sentään vielä punaista, jos kädet ja kasvot tuli hieman oransseiksi, niin se kului muutamas pävässä pois. Tää sininen...

    Heidi: joissain asioissa vaan ei kannata luomuilla liikaa.

    Outi ja satu, hyvä jos nousi hymy, mullakin alkaa jo hermo helpottaa.

    Solen: lucky you! Keep it that way.
    vinkkaa jos siskollas on jotain fiksumpaa kuin tämä.

    Piilomaja: Päämärkänä ryntäsin tänne vaahtoomaan, kun sieppas niin.

    Anitra: joo, aina mä sitä välill mietin, mutta jotenkin tää tumma istuu mun minäkuvaan paremmin.

    Kirjailijatar: Sinullekin -kannattaa harkita ennenkuin koko rumbaan ryhtyy, jos omassa värissään viihtyy.

    VastaaPoista
  8. Mut mut, eiks luomuilussa olis erityistä järkeä, kun liikutaan oman päänahan alueella, senttien päässä aivoista ja verenkierron kainalossa? Ekokampaamoja on joka kaupungissa, Hesassa paras ja rattoisin mun mielestäni Vihreä kampa, jossa huolehditaan ihmisten letit tosi kuohkeaan kuntoon. Hennalla tummentaminen muuten onnistuu mainiosti, vaalennus ei. Jos käyt kerran testaamassa, veikkaanpa että jäät kiiltokutrikoukkuun.

    Virkusta blogista kiittää uudenpuoleinen lukija
    Himmi

    VastaaPoista
  9. Veikkaan, että sulla on ollut ihan liikaa nestettä siinä hennamössössä. Ei se ainakaan minulta mihinkään valu, saati sotke. Sellaista melko kökkäreistä tavaraa hieron päähän. Sitten laitan muovipussin ja villapipon päähän ja pesen tukan siinä vaiheessa, kun väri alkaa valua pussin suun alta. Yleensä siinä menee kolmisen tuntia.
    Ja ihan vaatteet päällä hippaloin sen ajan :)

    Älä nainen luovuta kerrasta! :D

    VastaaPoista
  10. Himmi: Näin mäkin ajattelin kun hommaan ryhdyin, mutta näin jälkikäteen luulen että on parempi myrkyttää hallitysti pelkkää jakausta ja tyvikasvua 20 minutin verran kuin sutata puoli vartaloaan ja antaa jonkin sinisen imeytyä päänahkaansa kaksi tuntia. Toisethan sanovat juuri hennapohjaisten aiheuttavan syöpää.

    No kun ostin tämän pakkauksen niin kuvittelin saavani valmiiksi tehdyn koossa pysyvän kasviväritahnan, en hennalta haisevaa putua. Tuo hennan haju oli ensinmäinen joka sai miettimään, että onko tämä nyt sittenkään sen terveempi vaihtoehto.

    Jonna: takana on siis useita vuosia hiusten hennausta, joten luulen, että osasin tehdä tahnan, mutta ilmeisesti en: kun sain tuon valuvan töhnän päähäni oli kohta kaikki nesteet päänahassa ja hiusten päällä jauheinen putu!!

    Kyllähän se perinteinen hennakin valu, mutta siitä hennosta oranssista selvittiin rasvaamalla etukäteen kasvot ja pyyhkimällä vähän paperilla. Tämä sininen jätti heti norojäljen ihoon.

    -Koskaan ei ole ollut niin myrkytetty olo kuin eilen kun huomasin, että kynnen alle jää rapsuttaessa sinistö, vaikka tukka ei muuttanut väriä tietenkään lainkaan. Miten turhauttavaa!

    VastaaPoista
  11. Himmille vielä:
    Taidan kyllä koittaa tuota Vihreää kampaa joskus! Kiitos vinkistä ja tervetuloa lukemaan!

    VastaaPoista
  12. Henna on aina punaista.
    Jos luonnon konsteilla haluaa mustaa, se onnistuu ensin hennaamalla, sen päälle levittämällä indigo.
    Ja hennan päälle kannattaa levittää kelmu, ja kelmun päälle pipo että mäski muhii ja hyvin voi.
    Plus voi pitää vaatteita päällä.

    Ja jos on tottunut mustaan tuubiväriin ja jos se tekee onnelliseksi ja kokee tyyneyttä sitä käyttäessään- miksi sitä ei käyttäisi.
    Tämä on kyllä hauska blogi.

    VastaaPoista
  13. WeirdRockStar: kiitos!
    Yhä mua naurattaa kyllä, toi "voi pitää vaatteita yllä". Oon tosi onnellinen etten pitänyt,mutta ehkä olen vain kömpelö tässä asiassa ;)

    Santevärit sisältävät hennaa ja värisävyistä riippuen montaa muuta ainesosaa, esim tämä musta sitä indigoa, joka muuten on vaateteollisuudessakin aina se eniten allergisoiva väriaine.

    Niistä saa lisää tietoa täältä: http://www.sante.fi/tuotteet/Hiusvarit.php

    Ja nyt lepyttyäni jo vähän kadun että mainitsin merkin. Näissä on varmasti puolensa.

    VastaaPoista
  14. Kannattaa kokeilla tanskalaista Naturigin hiusväriä, jota saa Suomessakin ihan tavallisesta kaupasta.

    VastaaPoista
  15. Totta että indigo aiheuttaa usein allergisia reaktioita. Se kuitenkin on täysin luontainen. Itse lakkasin indigolla mustaksi värjäämisen juuri sen kuivattavan ominaisuutensa vuoksi. Tarkoitin että jos hennaa ja kelmuttaa kuuppansa, silloin voi käyttää vermeitä, koska se lieju nököttää näpsästi sen muovin alla. Itse kylläkin verhoudun usein isoon kylpypyyhkeeseen, ihan varmuuden vuoksi.

    ( historiaa, värjäsin ennen indigoa mustaksi kemiallia mömmöllä mutta kieli turposi ja kävin tukehtumaan. Pitkällä aikavälillä se ei olisi ollut kannattavaa. PDP on myrkky.
    Tätä nykyä olen luontaisesti punapää ja välillä kohennan punaista lisäämällä hennaa hoitoaineeseen. Mutkatonta.

    VastaaPoista
  16. Kiitos, eksyin tänne ensimmäistä kertaa, luin monta sivua, jotakin mukavaa solahti sisälleni
    - tulen varmasti uudestaankin.

    Tiina K:mmi

    VastaaPoista
  17. Opiskelijaelämää: Kiitos, jos se säästäisi aivojani, niin tutustun siihen!

    WeirdRockStar: kehoaan kannattaa kuunnella, kielenturpoominen kyllä viestii aika karusti, että peli ei ole turvallista!

    Tiina: Hauska kuulla, Tervetuloa!

    VastaaPoista
  18. Loistava postaus! Nostatit hymyn huulilleni, kun yllyin muistelemaan omia hennakokemuksiani, joissa samanmoisesti rapa roiskui.

    VastaaPoista
  19. :) Onhan se hennailu aikamoista välillä. Itse hennasin pari viikkoa sitten pitkän tukan ja ärtymys oli sellainen että harkitsin kahta vaihtoehtoa 1)pyydän ystävää avuksi ja teemme värjäyksen ulkona kesällä 2)menen ekokampaajalle. Hhmmm mietintää...
    Mutta Santea en ole kokeillut. Siitä en ole lukenut enkä kuullut hyvää. Hassu juttu. Eli lienee laajalti pettymyksen aiheuttanut mössö.

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.