lauantai 14. toukokuuta 2011

Kaikki on katoavaista -ei kai!!?Puhallus - vielä äsken jotain oli käsissä sen,
kurkotamme, kiipeämme...

* * *

Bloggeri ei toiminut kahteen päivään, ja mikä sanomisen tarve siitä syntyikään! Vaikka minusta onkin raskauden aikana tullut tällainen tuttitaskuista bloggaava lempeä lehmä, jonka on kovin vakavasti vaikea suuttua mistään, niin kyllä minulla silti sanomista piisaa ja mielipiteitä! Kun blogi oli read only -tilassa kaksi päivää niin jopas nousi mieleen sanottavaa.

Mutta ennenkaikkea, mikä hätä nousi, kun kaveri kertoi, että moni hänen seuraamistaan bloggerin (moottoripyörä)blogeista, olivat kadonneet.
(Ei muuten heti tullut mieleeni motoristit bloggaajina)

Niin että varmuuskopioita blogista! Mites niitä nyt sitten imaistaan verkosta kotikoneelle turvaan? Vai tehdäänkö se kopio johonkin muuhun blogialustalle turvaan? Onko teillä varmuuskopiot?

Siinä on monella vuosien muistot ja "päiväkirjat" menetetty ikiajoiksi, jos jokin virus iskee. Meillä ainakin palataan vanhoihin kirjoituksiin, tarkistetaan blogista usein yhtä sun toista asiaa edellisvuosilta ja joskus istun ihan vain palauttamassa mieleeni mitä kaikkea on elämään mahtunut.

Varmuuskopioista puheenollen, ostin kuukausi sitten vihdoin ulkoisen kovalevyn kuville, joita kertyy moneen satojen kuukausitahdilla kokoajan lisää. Siirtääkseni ne turvaan pörisevältä, surisevalta tietokoneeltamme -sillä joku päivä se vain laukeaa. Ja päästäkseni hitaasti polttamasta DVD-levyjä.

Tuossa se on avaamattomana paketissa.
Pelastaa varmaan ihan kauheesti!

16 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta ja mielelläni kuulen lisää neuvoja aiheesta! Meillä läppäri kanssa surisee ja hurisee ja kokemuksesta tiedän että ei ole taas kovin kauaa toiminnassa, ensin ehkä menee vielä takuuhuoltoon, sitten vaan vaihtoon :/ Hitsiläisen lyhytikäisiä nämä.
  Me ostettiin edellisen koneen lauettua ulkoinen kovalevy ja mies silloin siirsi sinne kaikki tärkeät. Mutta siitä jo melkein vuosi, miten ei saa kanssa aikaiseksi tallentaa sinne..?

  VastaaPoista
 2. Mun on jo pitkään pitänyt tehdä Blurbilla blogi kirjaksi, mutten ole saanut aikaiseksi. Kävi tossa mielessä, että josko nyt on liian myöhäistä...

  VastaaPoista
 3. Olen kerran tehnyt varmuuskopion blogista. Se tehdään hallintapaneelissa Ulkoasu-osiossa kohdassa Muokkaa html-koodia. Siinä on ihan ekana kohtana Varmuuskopioi tai palauta malli.

  VastaaPoista
 4. Olen tuota miettinyt paljon... päiväkirja tosiaan...ja lapsillekin muisto sitten joskus... Siis mitä?!? voiko blogin painauttaa kirjaksi???!!!

  VastaaPoista
 5. Heidi: Kun tää arki olis muutenkin täynnä tehtävää, ilman tätä bittimaailman kuormitustakin, niin ei ihme että jää ja sitten vuomaa ettei ole edellisvuodelta backuppeja!

  elvittelen tätä ja laitan blogiini, mitä opin jos opin ;)

  Kaveri laittoi tämän linkin http://www.tothepc.com/archives/10-ways-to-backup-restore-your-blogger-blog/
  En ole ehtinyt paneutua...

  ...mutta nyt jo Intianminttu neuvookin jotain, että ihan noin vaan ja blogsterista suoraan.

  Eve: Kirjaksi! Kuulostaa mahtavalta. Voitko kertoa mikä se sellainen Blurb on?

  Intianminttu: Iso kiitos! menen heti katsomaan miten se kävisi. Miten olenkin voinut pitää tätä blogia jo kolme vuotta huolehtimatta näin tärkeestä jutusta!

  VastaaPoista
 6. Aurinko ja kuu: katsotaan jos Eve kertoisi lisää, minä ajattelin että sähköinen kirjakin riittäisi, senhän voi sitten aina painattaa, mutta malttamattomana odotan jos Eve valottaisi lisää aiheesta!

  VastaaPoista
 7. TÄRKEÄÄ!! Intianminttun tekemä varmuuskopio ei ole BLOGISTA vaan ulkoasun mallista. Tutkin äsken ja jonkunlaisen varmuuskopion koneelleen voi tehdä ASETUKSET/PERUS välilehdessä toiminnolla VIE BLOGI. Sen saa kovalevylleen HTML-muodossa napinpainalluksella, ja voi siitä siirtää johonkin muulle blogialustalle.

  Minusta se kuitenkin näytti varsin lyhykäiseltä ja sekavalta se sisältö mitä kovalevylleni sieltä tallentui...huhhuh. tiedä näistä nyt sitten, koitan siirtää sen vielä johonkin toiseen blogialustaan, joskos se varmistaisi jotain...ihan vain suljettuna katselita, mutta turvaan...

  VastaaPoista
 8. Voi vitsit, mä olen niin surkea näissä. Kunpa olisikin joku helppo keino tallettaa blogi turvaan, niin tekisin sen heti??

  Mullakin on ollut jo pitkään ulkoinen kovalevy kuvia varten, kaunis valkoinen. Ja edelleen paketissa, juu...

  VastaaPoista
 9. Kävin blurbissa. Homma ilmeisesti toimii ks.http://blurb.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/72

  VastaaPoista
 10. Blogin sisällön varmuuskopiointi:

  Asetukset --> Vie Blogi --> sieltä sitten omalla haluamallaan tavalla eteenpäin, saa vietyä toiseen blogialustaan tai ladattua omalle koneelle.

  VastaaPoista
 11. Ilona: hyvä! näin juuri teinkin hetken pähkäiltyäni ja nyt Blogini täydentyy parhaillaan toiselle blogialustalle, jossa sitä ei ole tarkoitus jatkaa, vain säilöä.

  ***

  Tehkää ihmeessä muutkin tuo temppu, ei ollutkaan vaikeaa!

  Ja sitten niitä kuvia säilömään ulkoilille kovalevyille, tässä onkin mennyt koko päivä, onneksi laitoin pyykinpesukoneen jo mylläämään ja kaalipadan hautumaan ennekuin ryhdyin näihin hommiin!

  VastaaPoista
 12. Samaa pohti täälläkin eilen kaksi bloggaajaa! Kiva että tuossa on nyt suht selkeä ohje varmuuskopiolle. Kiitoksia!

  VastaaPoista
 13. Ei ole kyllä mitään varmuuskopiota, mutta kuvat ovat tallessa. Ja teksteistäkin monet, sillä kirjoitan usein ne ensin tekstinkäsittelyohjelmalla ja kopioin vasta bloggeriin. Joten ei olisi katastrofi, mutta harmittaisi vietävästi, sillä minäkin tarkastan omasta blogistani joskus asioita, että milloin joku asia tapahtuikaan jne.

  VastaaPoista
 14. Nonna: juu noin se käy! eikä ollut vaikeetakaan.

  Kirjailijatar: Onhan tuo jo hyvällä tolalla, mutta kyllä mä suositan että meet sen "vie Blogi" asetuksen kautta, sekun poimi ne oikeessa järjestyksessä (KOMMENTTEINEEN!! kaikkineen) talteen. Sit voit vaan imuroida sen vaikka myöhemmin jonnekin muualle, kunhan sulla on tuo ritirimpsu jossain koneellasi/CD:llä tallessa.

  VastaaPoista
 15. Kiitos bloginsäilömisohjeista! Heti laitoin talteen :-)

  VastaaPoista
 16. erittain mielenkiintoinen, kiitos

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.