maanantai 16. toukokuuta 2011

KirjaherkkujaEn tiedä minne laittaa veljeltä saadun chilin, ettei se vaan kuolisi. Kuljettelen sitä ympäriinsä, päiväksi ulos, viileiksi yöksi sisään. Koitan asetella valoon, mutta varjelen suoralta porotukselta. Tämä on konstikas aika vuotta.

Kävin suosikkikirjakaupassani Lönrootin kadulla. Siinä kirjakaupassa ei ole muuta vikaa, kuin että melkein aina on ainoa asiakas ja kun sillä on hypistellyt kirjoja kolmevarttia, hiipii suoranainen velvollisuuden tunne ostaa. No se velvollisuus on usein helppo täyttää. Olin jo lähdössä pois kun nämä kolme kirjaa pyrkivät mukaan.

1000 ideas for creative REuse. Nimi taisi kertoa kaiken. Monipuolisia ideoita ja paljon. Tuttujen materiaalien lisäksi mukaan mahtuu yllättävän paljon yllätyksellisiä tuunausmateriaaleja. Olisitko tullut tehneeksi topin yläosaa puolikkaasta amerikkalaisesta jalkapallosta tai vyötä pyöränrenkaista? No en minäkään!

Blogging for bliss. Ohjeita bloggaajalle laidasta laitaan. Lähinnä ulkoasullisia. Monipuolinen valikoima taide, käsityö ja lifestyleblogien haastatteluja ja kokemuksia. Ahhh...!

Little things to sew. Yksinkertaisia toimivia ohjeita lapselle. Sekä leluja että vaatteita/tarvikkeita. Kaava-arkit mukana. PIdin kirjan tavasta esittää sisältö paperinukkemaisia piirroskuvina valokuvien rinnalla.Muitakin ompelukirjoja on tullut ahmittua. Sattuneesta syystä en voi kertoa tämän kirjan nimeä, mutta ohjeet on niin selvät, ja kaava-arkit vaiheittaisine teko-ohjeineen mukana, että ei tarvitse aloittaa japanin opintoja. Japani ja lastenvaatteet on mainio yhtälö.9 kommenttia:

 1. Vitsi mitä kirjaherkkuja!! Mäkään en pääse kirjakaupasta ulos ostamatta mitään! :))

  VastaaPoista
 2. Eiköhän se chili sielä menis kivasti sielä takapihan lasitetulla kuistilla tai millä tahansa ikkunalla.
  Jos jossainvaiheessa kyllästyt jatkuvaan kasteluun niin laita sille ns. säiliö ruukku. http://www.orthex.fi/showPage.php?page_id=13&pro_id=174&cat=9
  Sitä voi kastaa silloin vaikka litran kerrallaan ja näinollen harvemmin. Näitä saa mm. grafiitin harmaina ja maitokahvin ruskeana.

  Heh.. Luin tuon pariin otteeseen 1000ideas for creative refuse. mikä sekin olisi voinut olla järki ostos.

  VastaaPoista
 3. TEidän takassa on ihana pinta!

  Olen kuullut kehuja siitä kirjakaupasta.

  VastaaPoista
 4. Teija: Mulla liittyy tähän kyllä myös alennus- ja löydön tekemisen riemu. Esim nyt oli 3 kirjaa 2:n hinnalla ja sekös himotti!

  Janne: hahaah, sain makeat naurut! 1000ideas for creative refuse olis varsin käyttökelpoinen kirja monelle liian liltille "kyllä, kyllä" -tyypille!

  Liivia: no eikös vaan olekin suloisen hassu amatöörikaakeloijan työnäyte. Silloion kun muutettiin, niin hankasin sitä aina 10 karhunkielellä kerrallaan, jos vähän kauemmin jatkoi puhdistusoperaatiota, niin uhkasi jännitupintulehdus!

  VastaaPoista
 5. oi mitä kirjoja! tuo oliver
  + s vaikuttaa erityisen mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Japani on mulle ristiriitainen. Tykkään ja en tykkää. En tykkää siitä puurtamisesta, säntillisyydestä, kasvojen pelastamisesta, tunteiden peittelystä..

  mutta tykkään muotoilusta, bonzaista, luonnosta, taiteesta, vaatteista...

  Isoinpapu: joo, ja tekijä oli ihan oikeasti paneutunut sellaisiinkin asioihin kuin että miksi monet lapset ei tykkää pitää hanskoja käsissä ja millaiset hanskojen pitäisi olla, että ne tuntuisi lapsesta mieluisilta.

  VastaaPoista
 7. Oi! Mikä kirjakauppa tämä on? Tahtoo piipahtamaan :)

  Jaksamista käden kanssa.

  VastaaPoista
 8. Lönrootinkatu 28
  http://www.euro-publications.com

  Erikoisalojen kirjoja myös pienimmiltä kustantajilta!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.