sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Filmitähti puuhkassaanOrava on matkalla ruskeasta hopeaan

Tänä vuonna oravilla on tuuheat hännät. Taitavat tietää korean ulkomuotonsa, kun niin auliisti pihapuissamme poseeraavat. Tämä on ainakin malliainesta, osaa valita taustansakin oikein.

Orava on yksi suosikeistani, enkä voi mitenkään yhtyä Sinkkuelämää -sarjan tuttuun hokemaan, että "orava on vain tuuheahäntäinen rotta", vai miten se meni. Ehkä ne puhuvat niistä paikallisista tikutaku-oravistaan.

Tämä meidän kotoinen orava kuuluu suomalaisuuteen ja lapsuuteen. "makeasti oravainen makaa sammalvuoteessaansa..." ja "Kas kuusen latvassa oksien alla", soi suomalainen lapsuus.

* * *

Isä ja tytär lähtivät heti sängystä ponkaistuaan katsomaan serkku-tytön lätkätreenejä. Jotenkin suloista. Pikkueskimo toppapuvussaan isän kainalossa. Mahtaako päätyä kaukaloon hokkareissa vai kaunokeissa? Minä jäin autuaana kotiin nautiskelemaan hiljaisesta aamusta. Maitokahvi oli loppu. Kaadoin surutta kermaa. Autuasta.

8 kommenttia:

 1. Onpas suloinen orava!:} Tykkään myöskin tosi paljon oravista! Ja pienenä yksi lempi lauluista oli juuri tuo "Kas kuusen latvassa oksien alla" :)

  VastaaPoista
 2. Kun pienimmäiseni oli vauva, eikä nukkunut kovinkaan hyvin, ainoa laulu jota puoliunessa ja väsymyksestä sekaisin pystyin laulamaan oli tuo "Kas kuusen latvassa..." On kai lapsudessa juurtunut jonnekin syvälle ;)

  Nauti aamuhetkestäsi!

  VastaaPoista
 3. Aleksandra: kumma miten niitä lauluja putkahtelee muistin sopukoista nyt kun niille on tarvetta!

  Tytti: Haha! Mulle tuo laulu jota voin laulaa vaikka puoliunessa on "tuu-tuu-tupakkarulla" saatan rullata sitä 20xkertaa ja samalla ajatella ihan muita asioita...tai vaan koittaa levätä.

  VastaaPoista
 4. Minäkin diggaan oravia. Ne ovat suloisia, vaikka kuinka ovat petoja. En osaa ajatella niitä ollenkaan niin. Koira kyllä mielellään söisi suihinsa kippurahännän.

  Olet saanut uskomattoman hienoja kuvia oravaisista :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin diggaan oravia. Ne ovat suloisia, vaikka kuinka ovat petoja. En osaa ajatella niitä ollenkaan niin. Koira kyllä mielellään söisi suihinsa kippurahännän.

  Olet saanut uskomattoman hienoja kuvia oravaisista :)

  VastaaPoista
 6. Oravat on symppiksiä, meidän pihaoravaa aina katsellaan tiiviisti 1-veen kanssa ikkunasta. Ja valokuvasi ovat kyllä aivan uskomattoman kauniita!
  Ps. Meidän nukutuslaulu oli elefanttimarssi. "Kolkytseittemän pientä elefanttia maaaarssi näin..." Enää sitä ei voi laulaa, meni ihan pilalle koko rallatus!

  VastaaPoista
 7. Kirjailijatar: Juu, ei niitä pedoiksi miellä...mutta uskon että ne olivat syyllisiä, kun mminulla oli kauniita valkoiseksi maalattuja puumunia koristepesässä ulkona ja ne katosivat ja löytyivät sitten pitkin takapihaa ja viereistä kalliota!

  Maglaleena: niinpä niin, kolme eleffanttia ei yleensä nukutukseen riitä ;)

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.