keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Meinas käydä köpösti


Rupesin väsyneenä tekemään lanttulootaa. En ollut ennen tehnyt. Luin ohjeesta, että 4 rkl sinappia enkä epäillyt yhtään. Melkein kimmastuin, kun jääkaapissa ei ollutkaan yhtään sinappia. Vastahan sitä oli montaa plaatua siellä pilaantumassa.

No muistin, että maustekaapissa on sinapinsiemeniä (vuodelta viisi nekin?) Siinä sinapinsiemeniä etsiessä silmäni osui siirappipurkkiin. Kulmat kurtussa mietin, että kas kun ei reseptissä ollut siirappia. Sitähän lykätään joka ruokaan, joka yhtään joululta haiskahtaa. Kaivoin paketin roska-astiasta tarkastaakseni, että eikä todellakaan yhtään siirappia.

Ja kas mokomaa, olihan siinä siirappia, mutta sinapista ei puhuttu sanaakaan...

PS. joskus se on ihan muutamasta kirjaimesta kiinni. Mutta olisiko se nyt voinut ihan kamalalta sinapinkaan kanssa maistua?

8 kommenttia:

 1. Ainakin uusi makuelämys, jos ei muuta! Peukku kuitenkin ohjeen tarkistukselle. Uskon, että siirapilla (kuvassa ainakin herkulliselta näyttävä) laatikko maistuu paremmalta. Mums! Tykkään niin jouluruuasta. Joulutorttuja ja pipareita olen popsinut jo reippaat määrät, mutta laatikoiden kanssa pitää vielä himmailla, ettei korvista tule ulos ennen aattoa.

  VastaaPoista
 2. fair: Olen vasta avannut glögikauden, pipareihin en ole koskenut, mutta laatikkoruuat ovat herkkuani ympäri vuoden. Yksi vuosi ihastuin saarioisten bataattilaatikkoon ja söin sitä useita kertoja viikossa. No tulihan se sitten korvista ulos!

  VastaaPoista
 3. No heh, olishan se vähän uusi juttu sinapin kanssa!

  VastaaPoista
 4. Paljon sinappia joukkoon vaan ja "simsalabim" sinulla on uusi ruokalaji. Pientä säätöä vaan sen sinapin tasapainottamiseksi.

  VastaaPoista
 5. Kuuluuhan sinappikin jouluun! Kuin myòs siirappi, jota ei saapasmaasta lòydy. Mutta matkalaukusta tànne kyllàkin, sillà lanttulootaa tàytyy tààllàkin saada. Lantut tosin ovat ihan nauriin nàkòisià, mutta sanovat niità lantuiksi. Ja maistuvatkin ihan lantuilta.

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköistä tuli kuitenkin. Saattaahan sitä kaikkee sattua jos rättipoikkina kokkaa...

  VastaaPoista
 7. Nonna: pitäiskö ihan kokeilla?

  Magnus: Jos vaikka siirappia JA sinappia, niin olisko hapanimelät kohdallaan?

  Lissu: ole nyt varovainen sen siirapin kanssa siellä matkalaukussa :) En tahtoisi olla pesemässä haljenneesta siirappipurkista tahmeita tavaroita!

  Gone to the beach: Väsyneenä tumpelointi taitaa olla tämän viikon teemani!

  VastaaPoista
 8. Hihii ! En usko, että siitä huonoa olisi tullut sinapinkaan kanssa, erilaista vain. Lanttulaatikko on niiiin hyvää...

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.