torstai 26. tammikuuta 2012

Mistä on mummojen jalat tehty?

.

[Tähän saat kuvitella kuvan, sillä
en kehtaa kuvata mummojen jalkoja]Koke kesän he kulkevat "keveissä kangashousuissaan" oli miten kuuma tahansa. Sitten kun saadaan mittari miinukselle he kiskovat päälleen hameen ja  hiipivät ohuissa sukkahousuissaan nastat jalan alla kinoksien keskellä! Mahtaako niissä olla tuntoa ollenkaan?

Aukeneeko tämä minulle sitten kun olen mummo?

17 kommenttia:

 1. Mä en tunnekaan tälläisiä mummoja ollenkaan. Minusta niillä on kesät talvet sellaiset paksut tukisukkahousut, talvella tosin pistetään toppahousut niiden päälle. Mutta ehkä se onkin eri täällä maalla.

  VastaaPoista
 2. Tosimummo ei koskaan milloinkaan pidä housuja jalassa (paitsi vaaleanpunaisia pitkälahkeisia mummokalsareita. Ja tämä on tosi!

  VastaaPoista
 3. Mie oon kans enemmän tavannu noita Liivian mainitsemia mummoja, ja luulen et tässäkin tapauksessa tosiaan on erikseen kaupunkilais- ja maalaismummot. :)

  Luin koko blogisi alusta alkaen. Ihana tapa sulla kirjottaa, aion lukea jatkossakin.

  VastaaPoista
 4. Ensinmäinen anonyymi: pidäppä kirjaa!

  Liivia: Eiku, eiku, tämä pätee myös siellä Tampereella: me hihitettiin tälle ilmiölle jo isän kanssa kymmenen vuotta sitten.
  Isällä oli teoriakin: Talvella sukkahousut peittää suonikohjut.

  No onhan niitä toki toppahousumummoja tääläkin ;)

  Toinen Anonyymi: Sulla on jotain sisäpiiritietoa selvästi!?


  Kolmas Anonyymi: kiitos, kiva saada tunnustusta! (Nyt mun vauvani tahtoo vaunuista sisään! )

  VastaaPoista
 5. Ihana huomio; samaa olen joskus ihmetellyt ja sittemmin unohtanut.

  VastaaPoista
 6. :D

  Mahtavaa!

  Mutta-siis-hei! Hame+sukkikset ON paljon lämpimämpi kuin ohuet housut. Nimim. Usein talvella hameessa ja sukkiksissa. Kunhan muistaa villasukat!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Tuossa pakkaspäivänä itse topattuna asiaa ihmettelin: luulisi että ne säryt ja kolotuksetkin villiintyy pakkasesta...?

  Olina: paksut sukkikset? Pitkä hame? Minä en kyllä voi täälä rannikon tuulessa mennä mihinkään hameessa tuuli osuu heti pyllyyn :(

  VastaaPoista
 8. Kesällä ne housut peittää rumia suonikohjuja ja talvella hame kyllä lämmittää, kun se on semmoista pitkää mallia, niinkuin meillä tosi mummoilla. Äläkä naura ollenkaan, ne on edessä vielä sullakin, hihi :D

  VastaaPoista
 9. "Kyllä kintut tarkenee!" sanos kaverini mummo. Ja näillä neuvoin ystäväni itsekin viipotti hameessa kesät talvet, kunhan oli PIPO päässä kylmällä!

  VastaaPoista
 10. Aikoinaan nuorena poikana otin viikonloppuyönä kyytiin pari liftaavaa keski-ikäistä naista. Naisilla oli lyhyehköt hameet, ohuet sukkahousut ja nilkkurit. Ihmettelin siinä sitten, että kuinka he voivat tarjeta tuollaisessa varustuksessa, kun pakkastakin oli 20 astetta. He totesivat että vähän on kylmä, mutta mitäpä nainen ei tekisi kauneuden eteen. Totesin siihen sitten, että eikö kannattaisi laittaa ainakin paksummat sukkahousut. Toinen oikein suuttui, hyvä ettei huitaissut käsilaukullaan. Hän totesi, että sellaiset paksut sukkahousuthan on ihan hirveän näköisiä ja jatkoi, että eiväthän he mitään mummoja ole. Siinä vaiheessa totesin, että paras olla hiljaa. Nykyään kukaan ei enään pidä sellaisia paksuja värillisiä sukkahousuja mummomaisina. Ne harmaan-ruskeat parsitut tukisukkahousut on sitten eri juttu.

  VastaaPoista
 11. Olen muuten samaa joskus mietiskellyt. Tosin minun mummolla toisella on AINA housut, ja toisella AINA hame. Jokin kompensaatio? Täytyy kysyä!

  VastaaPoista
 12. Sude: Olen oppinut tästä keskustelusta, että minusta ei taida olla tosimummoksi.

  Anonyymi(menin jo laskuista sekaisin monesko): ehkä ihmisillä on eri paikoista vilu ja lämmin. Tulee mieleen toinen mitä olen aina ihmetellyt: toppaliivit. Taidankin olla siis kylmäraajaista tyyppiä.

  Anonyymi: Hauska tarina! Toden totta, silloin ei ymmärretty mitä ihanempien värikkäiden sukkahousujen päälle saatikka legginsien...

  Nina: Ainakin sun mummoilla on omintakeinen tyyli! pisteet siitä!

  VastaaPoista
 13. Tämä mummeli kulkee pakkasella mieluiten paksuissa sukkahousuissa ja villasukissa ja monissa pitkissä hameissa. Todettu lämpimämmäksi kuin housut.

  Mutta itsekin ihmettelen noita aitojen mummojen ohuita sukkahousuja ja lyhykäisiä hameita... Tottumisjuttu, pakko olla. Jäänne 50-luvulta? ;)

  VastaaPoista
 14. Thilda: Joo, monet kerrokset onkin fiksusti ihan erijuttu.

  Voihan se olla jäännekin. Meillä oli yläasteella yksi paksupohkeinen opettaja jolla oli aina lyhyt hame. Me keskenkasvuiset arvelimme hänen kasvattaneen pohkeisiinsa vararasvaa lämmikkeeksi jo 60-luvulta lähtien...

  VastaaPoista
 15. Totta! Mä nään niin silmissäni ne venyneet, harmahtavat sukkahousut. Jalassa lisäksi joko ihan jotkut pienet kävelyengt, eccot? Tai sit jotkut kamalat tarratoppikset! :)

  Ja moni mummo vetää kotonakin päivät sukkiksilla. Eikö ole epämukavaa kun ne puristaa vyötäröltä?!

  VastaaPoista
 16. Janica: Sama kuva verkkokalvoilla! Eccot tai kuukengät!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.