maanantai 16. tammikuuta 2012

Onni on tässä
Arkiaamuisin heräilemme hiljakseen kahden. Molemmat poikkeuksetta hyväntuulisina. Venytetty hetki sängyssä pelkkää hymyä. Sitten raukeasti ylös vaipanvaihtoon, tyttö sitteriin, koira takaovesta ulos ja mutteripannu liedelle. Kahvi käden ulottuvilla siirrymme keinutuoliin aamumaidolle. Viimeistään siinä onnentunne tulvahtaa. Suloinen tunne siitä, ettei tekisi mitään muuta mieluummin. Ei maailmassa paikkaa parempaa, ei hommaa tärkeämpää. Onni on tässä.

* * *

Olemme vauvaperheiden kanssa ihmetelleet miksi MML:n, seurakunnan ja yli päätään kaikkien tahojen vauvaperheille suuntaamat kerhot ja palvelut ovat melkein järjestään aamuisin. Ensinnäkin, lapsi nukkuu usein yhdeksään ja heti kohta uudet päikkärit siihen päälle. Se aamu menisi siinä kotosalla niin mukavasti muutenkin. Ja vaikka vauva joskus heräisikin niin, että ehtisi puoli kymmeneksi liikkeelle, niin hosumiseksi menisi. Iltapäiväksi sen sijaan jo kaipaisi jotain meininkiä, ennen puolison palailemista työstä.

11 kommenttia:

 1. Minä taas ihmettelin, miksi moni toiminta on 10 - 13 tms. Meillä oltiin aika varhaisessa vaiheessa jo puolenpäivän päiväunirytmissä, ja varsinkin kun pieniä oli kaksi. Vielä nykyisinkin kun lapset 5 ja 3, joutuu passaamaan monet lastenmenot, kun ne osuvat lounas- ja päiväuniaikaan.

  VastaaPoista
 2. Ihana pikkuinen hymysuu :}
  Täälläkin on ihmetelty ihan samaa, pari kertaa ollaan päästy perhekahvilassa käymään, mutta aina tuntuu rytmit menevän sekaisin..

  VastaaPoista
 3. Niin, siis se juuri on mun "aamu". Eli jos lapsi herää vaikka ysin maissa on se juuri tuolloin esim päikkäreillä uudestaan.

  Ihmettelen eikö niitä kerhoja voisi vähän hajauttaa, eli jotkut vois olla vaikka 12-14?

  Aleksandra: joo, me ei olla kans päästy kertaakaan! Väkisin käytiin kuukausia sitten kirkon aamiaisella muutamakerta. se on klo 9-12 puoli yhdeksi toista selvittiin sinne. Silloin aluksi oli rytmit sellaiset.

  VastaaPoista
 4. Voi, ole vain tyytyväinen, kun ette ehdi noihin aamumenoihin! Siis sehän tarkoittaa sitä, että teidän vauva nukkuu ihanan pitkään. Meidän esikoinen oli samanmoinen vauvana, mutta kuopus on toista maata. On koko pienen ikänsä eli reilun vuoden herännnyt viimeistään klo 6. Joskus harvoin saattaa vielä nukahtaa uudelleen, muttei sittenkään ainakaan klo 8 pidempään nuku. Ja herättää huutelullaan usein esikoisenkin. Ei kiva ollenkaan!
  Kai noita lapsiperheiden palveluja on vain vaikea sijottaa kaikille sopivaan aikaan. Niin eri rytmit perheillä ja lapsilla. Päikkäreitäkin nukutaan eri aikoihin ja kuka nukkuu monet ja kuka yhdet... Saati sitten kun on eri ikäisiä lapsia samassa perheessä.
  Kivaa viikkoa!
  Emmi

  VastaaPoista
 5. Nuo varpaat <3

  (Tuostapa syystä ei esikoisen kanssa ikinä lähetty perhekerhoon, kun oli just päikkäriaika. Tosin mulla on aina sisaruksilla ja ystävillä ollut lapsia samaan aikaan, niin en oo kerhoja kamalasti kaivannutkaan.)

  VastaaPoista
 6. Luulisi tosiaan, että kerhoja voitaisiin hajauttaa niin, että erirytmiset perheet pääsisivät rientoihin. Siskontytöistä toinen heräsi järjestään aikaisin anivarhain ja oli kymmeneen mennessä ollut jo muutaman hyvän tunnin hereillä, toinen taas nukkuu kevyesti vaikka kymmeneen jos vain antaisi nukkua.

  VastaaPoista
 7. Olet löytänyt elämästä sen kaikkein olennaisimman ja tärkeimmän! Ihania aamuhetkiä teille.

  VastaaPoista
 8. Me ollaan passattu kanssa kaikki perhekerhot. Tyttö herää ysiltä, riippumatta täysin nukkumaanmenoajasta. Neuvola-ajatkin varataan aina iltapäivälle. Toisaalta kaipaisin juttuseuraa ja tytölle kavereita, mutta en aamulla :) Aamut on meidän ikiomia ihania suloisia hetkiä. Niin ja kiitos ihanasta blogista. Tykkään seurailla, että mites ne muut pienten lasten perheet handlaa nää hommat. Itselläni ainokainen 8 kk.

  VastaaPoista
 9. Emmi: mutta arvaappas valvooko myös vastaavasti pitkään...? No tämä taitaa silti olla parempi vaihtoehto, kuin se että äisimme miehen kanssa keikkumaan iltaan ja sitten lapsi olisi käkenä aamuvarhain.

  Teija: mulla on ollut jokin kumma velvollisuuden tunne mennä niihin kerhoihin verkostoitumaan...onneksi on vauvaseurapiirejä muuallakin. Ikävissäni ei ole tarvinnut yhtään olla.

  niin ne varpaat! sämpylät kuten ystäväni sanoi.

  Nina: Sepä se nimenomaan HAJAUTTAA, sillä yksi ei passaa kaikille!

  Raija: Löytänyt, etsinyt, lahjaksi saanut, omakseni ponnistellut :)
  Tämä on kauan kaivattua autuutta.

  Siiri: kiitos kaunis! Näitä blogivertaisiakin on putkahdellut. Mutta totta se, että äitien kanssa on hyvä päästä juttelemaan. Niiltä joilla on tuoreessa muistissa asiat saa parhaat vinkit ja sympatiat, kun sellaisia tarvitaan, ja kukaan muu ei ymmärrä yhtähyvin, miksi uuden äidinkanssa ei voi käydä yhtään "kokonaista keskustelua".

  VastaaPoista
 10. Ei meilläkään aikaisin mennä nukkumaan. Kuopus nukahtaa vähän ennen klo 21, ja esikoinen 21.30. Silloin kun kuopus nukkui vielä kahdet päikkärit niin nukahti klo 22. Nykyisin on yhdet päikkärit, eivätkä nekään kovin pitkät vaan 1,5 h yleensä. Sitä paitsi nykyinen klo 6.00 heräämisaika on sentään parempi kuin klo 5.00, joka myös oli joskus hänen mielestään hyvä aika herätä. Niin paljon tärkeitä asioita tehtävänä:) No, onneksi kesää kohti mennään, ja aamutkin valostuu jossain vaiheessa.
  Emmi

  VastaaPoista
 11. Emmi: He ovat kuin pikku Napoleoneja valloittamassa maailmaansa vähäisellä unentarpeella.

  Meidän muuten on saatava pimennysverhot ja vähän äkkiä tai suistumme aamuvuoroon!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.