tiistai 13. lokakuuta 2009

KeskenViime aikojen tekemisiä on leimannut kaiken keskeneräisyys, loppuun saattamattomuus ja viimeistelemättömyys. Muutaman esimerkin kertoakseni:

Kun kellarikerroksen patteri remppa "tuli valmiiksi" jäi pesukone siirtämättä, kun lattiakaivo pyykkihuoneessa on yhä rappaamatta. Kun samoihin aikoihin vihdoin sain saunan eteisen laitettua kuntoon kuolivat kaktusistutukseni ja jouduin katselemaan kuolevia piikikkäitä kunnes sain korvattua istutuksen varjokasveilla.

Toissapäivänä kyllästyin nostelemaan laatikoita imuroidessani ja tein työpöydän pukkijaloille tason säilytyslaatikoita varten. Jätin tiedostaen (mutta harmissani) parittoman rivan maalaamatta, kun en yhden mokoman takia viitsinyt avata maalipurkkia ja tahria pensseliä. Maalataan sitten kun muutakin maalataan.
Ja milloinkahan se on?

Tänään olin koko päivän ihan kohmeessa. Koska en ole saanut tänäkään talvena uutta talvitakkia hommatuksi pelastauduin kylmältä kymmenen vuotta sitten ostamani takin turvin. Sen helman olin katkaissut muutama vuosi sitten. Ja sanomattakin selvää on kai, että helma oli päätelty vain puoliväliin asti. Pimeyden turvin lenkitin kuitenkin koiran.

Ja miksi minusta tuntuu kuin talo olisi siivousyrityksistä huolimatta jatkuvassa kaaoksessa ja etupihalla saa kahlata vaahteranlehdissä -vaikkei mailla halmeilla näy vaahteraa!! Kaiken lisäksi töissä on kolmen lehden taitot kesken ja materiaali tipahtelee kuhunkin vuorotellen. Hyppelehdin kansiosta toiseen ja koitan pysyä kärryillä.


Säilytyslaatikoille hylly pukkijalkojen alle. Ja nyt huomaan että kuva paljastaa senkin, että tämäkin ikkuna karusti ilman raameja. Ehdotin juuri miehelle "listaviikonloppua" enkä valitettavasti puhu listahittien kuuntelemisesta, vaan talon listojen paikalleen laittamisesta.

Huomenna kuitenkin kuvasarja saunan eteisestä (ennenkuin taas jotain tapahtuu, ja kellarikerros joutuu kaaokseen).

8 kommenttia:

 1. Eipä kaaosta kuvista näy...
  Tsemppiä listaviikonloppuun, koittakaa vain ahertaa niitä paikoilleen, on voittajaolo sen jälkeen :)

  VastaaPoista
 2. Kaaos on tosiaan kadonnut kuvista, on muuten niin tuttu tunne, kaikki tuntuu jäävän pienestä vajaaksi, energiaa kaikkeen tekemiseen! yhtäkkiä sitä sitten aina huomaakin että tuo ja tuo tulikin sitten valmiiksi :) puoli-huomaamatta..

  VastaaPoista
 3. Valkoinen Persilja: juu, ei sitä näissä kuvissa näy. Raivasin alakerroksen, kun halusin kuvata "Span" joka suunnasta!

  Parolan asema: Niin, ehkä tulee vielä sekin hetki kun kaikki on simsalabim viimeisteltyä!

  ***

  Ehkäpä se on tämä syksyn ja talven välimenokausikin kun aiheuttaa kaaosta, esillä ovat yhä sekä kesäkengät ja kangastakit että nyt jo talvitakit ja saappaatkin.

  VastaaPoista
 4. Jopas tuntuu tutlta tekstiltà. Mutta kuvat kertovat kyllà ihan muuta, kun et sità takkiakaan nàytà. Suomen kodissa listat ròtkòttàà edelleen irrallaan, kun lattian laittaja muutti Pietariin... Mutta nythan voin ottaa laminaatit irti ja pakata ne muuttolaatikkoon. Jos joskus muutan. Mikà ei kyllà ole suunnitelmissa.

  VastaaPoista
 5. Kaaos ei siis löydy kulmantakaa :)
  Hyvähyvä ja onnea siivousurakan johdosta!

  VastaaPoista
 6. ah niin tuttua...
  Viimetalvena aloitettu saunaremontti valmistui n. 3vk aikana siihen kuntoon että saunassa pystyi taas saunomaan
  mutta kattolistat ja kulmalistat on edelleen laittamatta. Listat koristavat alakertaa nojallaan pesuhuoneen oven edessä ikäänkun ne olisivat ihan juuri menossa siitä johonkin. Aika hiljaista..

  Nyt kun asiaa ajattelen niin keittiöstäkin on puuttunut remontin jäljilta pätkä listaa katosta jo 2 vuotta.

  Hannalta en uskalla edes kysyä mikä muu asia on kesken.

  Nyt jäi jotenkin soimaan poplaulajan vapaapäivä päähän jonka lyriikoista löytyikin jonkinlaisia yhtymäkohtia tähän tilanteeseen.

  //Janne

  VastaaPoista
 7. Ei niitä "listahittejä" täälläkään olla kuunneltu pitkään aikaan, tuttu tunne siis noiden uusien listojen vaihtaminen...ja kaiken muunkin "pienen" säätäminen tiptop kuntoon :)
  Kiva blogi Sinulla!

  VastaaPoista
 8. Lissu: niinhän sitä sanotaan, että listoja laitellaan paikalleen siinä vaiheessa kun ollaan myymässä taloa ja paikat on saatava kuntoon. Voin tunnustaa että allekirjoittaneellekin kävi kerran niin. Yhdessä eron jälkeen naputeltiin listoja. Katkeransuloista!

  Valkoinen persilja: täälä taidetaan siivota vain pakollinen viikkosiivo kunnes mies saa gradunsa tehtyä. Arjessa tuntuu olevan ihan tarpeeksi tänä pimeänä kautena. Listaviikonloppu taitaa koittaa ensivuoden puolella.

  Janne: silmä tottuu lähes kaikkeen! Luulempa että Hannalla on tosiaan vielä pidempi lista mielessään ;)

  KAmmari: joku päivä vielä! Tervetuloa sivuille!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.