torstai 15. lokakuuta 2009

Koti spaTämä oli yksi niistä asioista, jotka näin sieluni silmin jo ensimmäisellä kertaa kun laskeuduimme pimeään kellarikerrokseen. Seinät oli maalattu tummanruskealla ja saunan eteisen puupaneli oli 60 vuoden aikana tummunut saman sävyiseksi. Mutta kaksi pientä ikkunaa lupasivat pitkäaikaisen haaveen täyttymistä kylpylähenkisestä saunaosastosta. Kaksi valontuojaa katonrajassa mahdollistaisivat kasvit.

Kasvilaatikossa oli oli aluksi miehen hankkima komea kaktuslajitelma, mutta kun se ei lisävalosta huolimatta selvinnyt, oli tyydytävä anopinkieliin ja palmuvehkoihin.VALOA JA LÄMPÖÄ

Niinpä maalasimme pikkuveljen ja tyttöystävänsä kanssa yhden viikonlopun mustuneita paneleita. Useaan kertaan kummisedän ohjeistuksen mukaan kosteutta kestävällä valkoisella.

Kierrätyskeskuksesta ostetut käytetyt laverit maalasin mustiksi. Niihin hankittiin patjat väsyneille vieraille kallistaa päänsä. Peitoissa on aina pussilakana valmiina yllätysyöpyjille.

Betonilattialle muotoiltiin seinästä toiseen ulottuva lämmin huopa. Katon putket ja sähköjohdot peitettiin valkoisin kankain.

PAIKKA RAUHOITTUA

Kellarista tuli rauhallinen soppi jossa hermo lepää (yksinkertaisen sisustuksen vuoksi se pysyy helposti siistinä). Pakenen sinne silloin tällöin koira kainalossa lukemaan tai istuskelemaan tyttöystävien kanssa ennen saunailtaa.

Miehen kanssa sen sijaan on tullut tavaksi pujahtaa saunan raukeana lähimmälle laverille ja jäädä peiton alle turisemaan.
-Ja aamusuihkun jälkeen koira odottelee jo malttamattomana laverien vieressä valmiina, että pääsee hetkeksi kainalooni. Parivuoteeseen kun sillä ei ole asiaa.
Tässä yksi niistä taulunkehyksistä, joita kuvasin äskettäin. Sopivan kokoinen peili kehyksiin leikattuna maksoi 10 euroa. Saunan ovi saa vielä tammisen värin pintaansa. Sisustustarran leikkasin kolmeen osaan.Verhoa kävin katsomassa oikein kahdesti ennenkuin raaskin ostaa Sia-liikkeen loppuunmyynnistä. Olivat niin pitkät että sain ikkunaankin (2.kuva ylhäältä) verhot lyhentämistäni pätkistä.


Kalaverkon merkki ihastutti meitä ensimmäisellä Thaimaan matkallamme kaksi vuotta sitten. Väri oli niin kaunis, että me hassut sulloimme molluskan matkalaukkuun.

11 kommenttia:

 1. Hieno on spa! Style. Rentouttavia hetkià.

  VastaaPoista
 2. Oi, mitä onnea! Kaunis, rentouttavan näköinen spa :) Mukavia kylpyhetkiä!

  VastaaPoista
 3. Vau! Ihanan yksinkertainen tyylikkäillä yksityiskohdilla höystettynä. Kyllä kelpaa tuolla viettää aikaa niin miehen, koiran kuin ystävienkin kanssa.

  VastaaPoista
 4. Hieno on hieno! Ja mukavakin, ei kuulu yläkerran mölyt kun tuolla nukkuu :)

  VastaaPoista
 5. Ihastelen varsinkin noita simpukkaverhoja, mutta tottakai tunnelmaa muutenkin!

  VastaaPoista
 6. Rullasin taas blogiasi ees taas. Sinulla kyllä riittää energiaa ja ideoita! Toteutat juttuja, joista itse vaan haaveilen... Ihana kotikylpylä :)

  VastaaPoista
 7. Upea kotikylpylä kaikkine yksityiskohtineen. Miten saatkin niin paljon aikaan? Tuo kalaverkon merkki on mainio.

  VastaaPoista
 8. Luulenpa, että se seikka, ettei meillä ole TV:tä on suurin syy siihen, että saan paljon aikaan. Toinen hyvä kakkonen on, että olen paljon yksin kotona, kun miehellä on reissutyö ja iltansakin tuppaavat venymään.

  MIelessäni pyörittelen jo kylppärin remppaa, vaikka se ei olekaan ajakohtainen. Kylppäri on rempattu 90 luvun lama-aikaan ja olen vain koittanuyt peitellä pahimmat hirvitykset ja sutia maalia kosteudesta halkeilevien sekundakalusteiden pintaan. Saunapuoli oli onneksi juuri laitettu ku muutimme muutama vuosi sitten.

  Ultimate toiveeni on pieni tassuallas, mutta hinta huimaa päätä. Jos joku on luopumassa omastaan tai osaa vinkata, niin olen pelkkänä korvana!

  VastaaPoista
 9. Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.