perjantai 22. heinäkuuta 2011

PerhosetEn oikein osaa kertoa niistä teille.
Ne ovat kaikkialla. Vaikka vähiten siellä, missä kukkani kukkivat ja missä niitä luulisi olevan. Ne täyttävät luonnoslehtiöni, ne tulevat uniini. Yksittäin tai suurina joukkoina, lepattavina viittoina. Toukkina vailla ajatusta lentämisestä tai toiveikkaina koteloina. Perhoset.

Ja aamuöiden valossa, kun hiivin takaisin makuuhuoneeseen, nukkuu kaikkein suurin siinä vierelläni. Siivet vielä rypyssä kotelossaan, odottaen. Rakkaani, kääriytyneenä pelkkään valkoiseen lakanaan, yön suomassa lyhyessä lepovaiheessa, valmiina taas huomenna jaksamaan.

13 kommenttia:

 1. Perhonen symboloi täydellistä muutosta, olet valmistautumassa muutokseen. Perhoset ovat vietintuojia. Minullekin perhoset ilmestyvät aika ajoin, jopa talvella. Hetken mietittyäni yleensä keksi mikä viesti on. Perhonen symboloi myös tyttöä.

  Onnea tulevan vauvan johdosta, olen mielenkiinnolla seurannut blogiasi ja arvasin raskautesi ennenkuin julkaisit sen:)

  t."kellokauppias"

  VastaaPoista
 2. valtavan kaunista! ihana perhoskirjoitus. paljon jaksamisia loppumetreille, tää pallero tässä sylkissä maksaa niin vaivan <3

  VastaaPoista
 3. Kellokauppias:
  Niinkö? Se on helppo uskoa, vaikka symbolinen ajattelu on minua lähellä, en pohtinut sen kummemmin miksi. Perhoset vain täyttivät päiväni.

  Herätit uteliaisuuteni. Toivottavasti kuulen sinusta vielä, kellokauppias!

  Piilomaja: Niin, runot tulevat joskus. Pakottamatta. Päivätyöksi asti ei riitä ;)

  Teija: Voi nytkö se on tapahtunut! Niin liikuttavaa. Ja olet jo täälä, joten voin arvata, ettet ihan kehnosti voi. Tulen heti kylään...blogiisi!

  VastaaPoista
 4. Perhonen tuo selkeyttä henkiseen kehitykseen ja avustaa sinua seuraavalla askeleellasi urallasi tai henkilökohtaisessa elämässäsi. Perhonen edustaa tarvetta muutokseen ja suurempaan vapauteen, mutta samalla se edustaa rohkeutta. On oltava rohkea pystyäkseen kohtaamaan kasvuprosessin vaatimat muutokset. Tarkkaile, mikä kehitysvaihe kiinnostaa sinua eniten: Muna symboloi jonkin uuden prosessin tai idean syntymistä. Toukka kertoo päätöksestä julkistaa jotakin muulle maailmalle. Kotelo kertoo sisäänpäin kääntymisestä, joko sisäisen näkemyksen terävöitymisestä tai projektin kehitysvaiheesta. Kotelon murtaminen kertoo valmiudesta jakaa lopputulos yleisön kanssa. Kun ymmärrät, mitä vaihetta olet käymässä läpi, sinun on helpompi ottaa seuraava askel.

  t."kellokauppias"

  VastaaPoista
 5. Kauniisti kirjoitit.
  Perhoset ovat kyllä niin kauniita.Mulla ei ole tatuointeja yhtään mutta jos ottaisin perhonen olis aika kiva.Viime kesänä löysin antiikkimessuilta todella vanhoja perhos kiiltokuvia.Ajattelin niitä laittaa kotiin johonkin esille.Ne on jäänyt mun passin väliin osto hetkestä.En uskalla ottaa niitä enää pois kun ajattelen niiden tuovan onnea mulle.Mä oon vähä hassu.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kellokauppias:
  Taidan pitää korttini sen verran piilossa, etten paljasta ryömiikö, nukkuuko vai lepattaako perhoseni eninmäkseen ;)

  Sannu: Onnenperhot kukkarossa kuulostavat hyvältä. Jätä sinne ainakin pari.

  Jos vaikka perhonen olisikin tyttöni toteemi, niin omani on sammakko. Sellainen minulla on pienenä tatuointina. Sammakossa on kaikki evoluution kehitysvaiheet hienosti tiiviissä pakkauksessa!

  VastaaPoista
 7. Ihana, kaunis ja niin hyväntuulinen blogi! Kiitos! Kahlasin sen juuri kokonaan läpi, 2009 asti. Onnea tulevasta perheenlisäyksestä! Oma pikkuinen tuolla nukkuu ja tuhisee. Se oma rintamamiestalo vielä puuttuu, mutta etsinnässä on:)
  Mietin koko ajan missä teidän paratiisitalo sijaitsee..

  VastaaPoista
 8. Voi miten upea teksti. Kuin jostain kirjasta. Tämä oli niin ihana ihana teksti, että olen aivan sanaton. Nyt toivon, että tulisivat vähän minunkin uniini.

  VastaaPoista
 9. Tämä on perhoskesä. Meillä ei koskaan aiemmin ole ollut talon pihapiirissä niin paljon kaunokaisia kuin nyt.
  Jopa ritariperhosen näin alkuviikosta, ekaa kertaa elävässä muodossa.

  Kaikkea hyvää odotukseesi :)

  Tiina

  VastaaPoista
 10. Asta K: Kiitos kiitoksista! Muistan miten itse löysin blogimaailman ja muutaman blogin jotka ahmin alusta loppuun muutamassa viikossa, vaikka heillä oli vuosien arkistot kirjoituksia.

  Se taitaa olla hyvä juttu, että blogista ei ihan heti selviä missä asutaan, ollaan vähän katveessa, taidan pitää sen näin, ymmärräthän?

  Kiitos Kirjailijatar: Täältä lehahti juuri muutama sinullekin!

  Maitolaiturin kyllikit: täällä kaupungissa muutamasta kalpoisesta kaaliperhosesta puutarhassa saa jo olla iloinen. Pitkästä aikaa on näkynyt sudenkorentoja. Mutta yökkösiä riittää.

  VastaaPoista
 11. Tottakai ymmärrän! Siksi vain mietin paikkaa, koska luulen että ollaan aikoinaan asuttu lähistöllä:) Blogimaailma on kyllä löytynyt ajat sitten, mutta pieni poika vie ajan niin tehokkaasti että olin jumiutunut lukemaan, niitä samoja vanhoja. Sinun blogi oli siis kiva löytö!

  VastaaPoista
 12. Asta K: Kiva kun hän antaa sulle aikaa senkin verran että ehdit piipahdella tutuissa blogeissa ja nyt täälä. Tervetuloa!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.