sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Puuhailua

Postit lähtivät liikkeelle 2.luokassa torstaina. On muuten tahdonvoimaa koitteleva juttu syödä kohtuumäärä herneitä kerralla. Onnistuuko joku?

Vanhasta 50-luvun keittiöstä muokkaillaan kalusteet lapsen huoneeseen. Maalilla leivinpöydän laatikostot sisältä siisteiksi. Tälläisiin remppahommiin minäkin vielä pystyn kunhan saan tavarat nostelutua vaivattomalle korkeudelle. Tässä ei leivota enää pullaa vaan meidän plikkaa.

Olen tyytyväinen hunajankeltaiseen perinnesävyiseen vahaan, joka tuo auringon eteiseen. Talon muiden värien kanssa sotiva jäänne, seinän vaalea sininen, sai sekin väistyä.


Tietäisipä tyttö, millä höyryllä täälä nyt touhutaan, että syntyy valmista määräpäivään mennessä... Tähtäämme siihen, että kun Miehen loma elokuun eka alkaa, se olisi merkkipaaluna meille molemmille, että nyt pensselit pois, sirkkeli naulaan ja lepo!

Olen myös ommellut paljon. Kuten sanottu olemme säästäneet pitkän pennin, paljon aikaa ja luonnonvaroja ystäviltä saamillamme lapsentarvikkeilla ja vaatteilla. Osaa olen vähän tuunannut. Tasku venähtäneen koristeen päälle tekee paljon.
11 kommenttia:

 1. Voi miten liikuttavaa on lukea teidän pesänrakennus puuhistanne!! Tuo on ihanaa aikaa ja hyvä syy saada kaikenlaista aikaiseksi. Suhtaudut ihanan lempeästi raskauteesi, vaikkei se ole helpoimmasta päästä... Itse muuten tunnistin h-hetken olevan lähella saadessani valtaisan kaapien siivousvimman. Siitä päivä tai kaksi, niin lapsi oli sylissämme. Teillä ei nyt ihan vielä...

  VastaaPoista
 2. Täytyy sanoa, että mäkin melkein kadehdin teidän/suun puuhia. Tulee niin ajat mieleen ennen esikoista. Se oli ihanaa aikaa, vaikka ei toki nykyisyydessäkään vikaa ole =)

  VastaaPoista
 3. Herneasiaan sanon että onnistuu (nykyään)jos on myynyt niitä parina kesänä ja syönyt sanotaan nyt aika paljon kuormasta.

  VastaaPoista
 4. Eipä onnistu herneensyönti kohtuudella vielä.

  Ihana tosiaan katsella hommailua ja tuo keltainen lattia on kaunis verannalla. Kuten myös tuunatut potkarit :)

  Aah ja aah ja voih :)
  Sydämet teille kaikille kolmelle
  <3 <3 <3

  VastaaPoista
 5. Minäkin tulin verannan lattiaa ja potkareiden kekseliästä tuunausta ihastelemaan. Paljon puhtia vielä viimeiseen touhuviikkoon, että saatte elämän uomiinsa.

  VastaaPoista
 6. Minustakin on aina yhtä liikuttavaa lukea pesänrakennusjuttuja. Sen odotuksen ja onnen aistii joka solullaan.
  Hyvännäköiset tuunaukset siellä.

  Hyvää vointia ja miehen lomanalun odotusta myös!

  VastaaPoista
 7. Aurinko ja kuu: Toivon että olisimme päässeet tekemään tätä kaikkea silloin kun voin vielä hyvin. Nyt tekemiseni on niin rajallista ja huomaan että ylitän itseni päivittäin ja voin sitten yöllä huonosti. On vaikea saada tarvittava lepo, kun toinen tekee täysillä vieressä ja oma luonto on tämä.

  koitan suhtautua, vaan käytännössä en sitten kuitenkaan osaa.

  Eilenkin sanoin että voin lähteä katsomaan hanaa vessaan, vaikka totuus oli, että olisi pitänyt mennä tunniksi makuulleen juuri silloin. No se ostosreissu päätyi kyyneliin ja kipuun.

  Kotivalo: Luulen tietäväni mitä ikävöit! Tässä on sellaista toivoa ja odotusta kuin lapsena ennen joulua.

  Piilomaja: raitistunut herneholisti?

  Elämäni matkat: kiitos sydämistä, välitän ne eteenpäin. Lattia sai vielä kovan vahan eilen päälle, joka haiskahteli loppuillan. Nyt pitää vaan osottaa että kovettuisi ja saisi kaapit ja kengät sinne takaisin eteisestä tientukkeena olemasta.

  Ouppa: Hyvä että on deadline, muuten tämä roikkuisi loputtomiin.

  Minja: Niin juuri! Päivät on täynnä odotusta, onnea, kipua ja pelkoa. Suloisessa sekamelskassa.

  VastaaPoista
 8. Joo, mutta aina vaarassa retkahtaa!

  VastaaPoista
 9. Piilomaja: niinpä, ja herneholisti ei tee poikkeusta siinä, etteivätkö lähiomaiset joutuisi kärsimään hänen repsahduksestaan yhtälailla!

  VastaaPoista
 10. Ihanainen blogi,
  ensi kertaa vierailin...
  Jään erityisesti odottamaan
  hoitopöydän valmistumista,
  valtaisan upea idea!
  Itselläkin vanha
  leivinlaatikosto
  komerossa tallella : )

  VastaaPoista
 11. Kiitos Pitsimiinin Laura! Tuossa se jo nököttää valmiina! Kunhan saamme sen tuosta liikuteltua takaisin sinne lastenhuoneen perukoille, niin otamme runsaasti kuvia. On muuten painavia nää kokopuiset huonekalut!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.