perjantai 15. heinäkuuta 2011

Todellinen Sadepäivä

Heräilen lantion särkyyn. Koitan ponnistaa sängystä ylös ilman, että rakkoni pettää supistuksen kourissa. Kävelen kantapäilläni vessaan muutaman tunnin välein. Niin kipeät ovat jalkateräni. Aamuisin pidätän henkeä matkalla rappuja alas alakertaan. Tunnen kuinka räpyläni leviävät joka askelleella. Samassa tilassa ovat sormeni. Edes mehupurkkia en saanut tänä aamuna auki.  Sitten päivän mittaan sormien ja jalkaterien kipu laantuu. Lantion kipukin hellittää, kun saa liikettä. Sitten taas iltaa kohden juuri liike saa supistelut yltymään ja ympyrä sulkeutuu.  Ja taas aamulla tarvitaan vähän mannapuuroa ja mansikkaa. Kaavojen selailua.

* * *

Kiitos näistä A. Ja kiitos keskiviikosta ihanat naiset,
jotka lähtiessä keräsitte kestitysten tiskitkin koneeseen!

10 kommenttia:

 1. Mitä mitä mitä? Mikä sulla on, kun oot noin kipee? Onko vauvalla kaikki hyvin?

  VastaaPoista
 2. Älä huoli, vauvalla on kaikki hyvin, siellä se eloisasti ja tarmokkaasti potkuttelee.

  Alavatsa on kipee kun lapsen kallo on laskeutunut ihan alas ja supistelua on kestänyt nyt enenmän tai vähemmän 12 viikkoa!! Se on aikamoista kun joku lihas kramppaa kellonympäri päivästä toiseen.

  Käsistä ja jaloista en oikein tiedä. Toivon, että se on vaan tätä nivelien löystymistä.

  Muutamalla kaverilla on ollut tälläistä myös käsissä. Jalkateristä en ole kuullut. Anybody?

  VastaaPoista
 3. Mulla raskausviikkoja liki sama kuin sulla ja jalkapohjia särkee aivan tuhottomasti, oon ajatellu sen liittyvän helteisiin ja painonnousuun tai lähinnnä niiden yhdistelmään kun on mulla jo kolmas raskaus eikä ikinä aikaisemmin oon jalkapohjia ja käsiäkään särkeny kun aikaisemmat on syntyneet talvella.

  VastaaPoista
 4. Mulla oli viimeeksi jalkaterissä ne jotkut pienet nivelet tms niin tuhottoman kipeet, et ne taisi olla ihan tulehtuneet. Lääkäri määräsi niihin sitten Voltaren-kipugeeliä jossa paketissa kyllä lukee että ei raskauden aikana, mutta lekuri meinas että on niin paikallista käyttöä ja hyöty oli suurempi kuin riski. Mutta siis juu, mulla on ainakin ollu. Ja käsissä oli pahat jännetupentulehdukset joita särki varsinkin öisin. On se sitten ihanaa noiden vaivojen kanssa! :-D Onneksi niistä suurin osa hellittää aika pian synnytyksen jälkeen...

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa tosi tylsältä! Mikäs viikko sulla on? Ei varmaankaan enää montaa viikkoa tarvitse kärvistellä (muistelen, että l.a. olisi elokuussa...?)

  Tsemppiä tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Hannastiina: Kummasti se rauhottaa kuulla että muillakin on ollut vastaavaa. Mietin nimittäin jo hetkittäin sitä, että liittyykö kuukausi sitten tuleeseen punkin puremaan, mutta ajattelin sitten, että kai se on vaan niveliä löystyttävät hormonit + 10 kiloo ylimääräistä + helle. Sellainen yhtälö!

  Lyde: sain kaverilta sellaiset käsituet, jotka pitää kädet öisin suorassa, että veri ja nesteet kiertää, niillä särky helpotti muutamas päivässä kokonaan, mikä parasta. Kipu jäi, mutta sen kanssa nyt pärjäilee.

  Toivottavasti helpottaa syntymän jälkeen, ettei laps tipu käsistä, niinkuin mehutölkit aamuisin!

  Nonna: kohta otan aamukamman käyttöön ;) reipas kuukausi on jäljellä juu! Onneks ei ole muita lapsia, ja saa olla omaan tahtiin. Mitään velvoitteita en enää otakaan vastaan lepää 100% nämä vikat viikot.

  VastaaPoista
 7. Parhainta vointia sinulle monin lämpöisin ajatuksin
  mamma maria

  VastaaPoista
 8. Mulla oli kuopuksesta jalat tosi turvonneet ja kipeät. Onko sulla turvotusta? Tsemppiä loppuraskauteen!

  VastaaPoista
 9. Toivon, että olosi helpottuisi, ihan oikeasti toivon, on niin kurjaa, että olet kipeänä.
  Onneksi ei ole enää niin pitkästi. Mahdollisimman mukavia kesäpäiviä toivon!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Maria-kulta!

  Pauliina: no ei oikeastaan ole turvotusta ollut, sellaista joka näkyisi, kyllähän noina kuumimpina päivinä vähän oli aamulla lakanan ryppyjä painautunut ihoon, mutta niin oli kyllä Miehelläkin ;)

  Himalainen: kiitos kaunis. Joo, On tämä kurjaa, ja rajoittavaa, mutta ihmeen onnellista silti. Mieli ei onneksi ole mennyt maallisen tomumajan kipuiluun mukaan!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.