lauantai 1. maaliskuuta 2014

MuistiinpanojaRemontti ei luonnollisesti ole edennyt viikkoon, kun Mies oli työmatkalla. Nyt palattuaan vei tytön alkajaisiksi uimahalliiin. First things first! Olen todella helpottunut, että hän on ensi viikon kotona ja saamme mietityksi au pair asiaa ja vedettyä henkeä seuraavaa matkaa varten. 

Tässä tilannekatsaus tuikitärkeän au pairin huoneen suhteen. Yltiöpositiivisena toiveena on, että seuraava aupair pääsisi suoraan uutukaiseen huoneeseensa...
 • Takaseinän väriksi valikoitui Tikkurilan M428 Ametisti. Ihmettelen vieläkin, että uskalsin. 
 • Rappaus oli niin kanankakkaa paikoitellen, että se ohjasi koputtelemaan irtonaisen pois ja paljastuva valkotiiliseinä päätettiin maalata valkoiseksi. 
 • Syvennyksen kanssa Mies teki kovasti töitä kuoriakseen likaisen vanhan maalin alta punatiiliseinän. Syvennykseen suunnittelin tunnelmallisen valonlähteen, muutaman matalan hyllyn ja paikan tv:lle. 
 • Lattian kanssa pähkäiltiin kuukausi tolkulla, kun selvisi, että betonissa oli jokin vika, eikä se tule hiomalla miksikään. Tuttavilta löytyi kuitenkin avaamattomia tönkkiä epoksipintaa kovettajineen ja onneksi meidän remonttimies oli joskus sellaisen lattian tehnyt.
 • Vanhojen likaisten putkien suojaksi ja uudeksi pinnaksi ehdotin, että kierrettäisiin ensin koko putken suojaksi ilmastointiteippiä ja sitten apteekista sideharsoa päällimmäinen kerros, että saataisiin maalille hyvä tartuntapinta. Ne on nyt maalattu kertaalleen ja tuntuu toimivan. 
 • Uuden oviseinän pinta on nyt kitattu ja valkoista maalia ja listoitusta vaille valmis. Ja valoa tuntuu riittävän! 

Tarkoitushakuisen tehdashenkistä mutta kaikilla mukavuuksilla alkaen lattialämmityksestä, joten eiköhän tästä tule aikanaan hyvä makuusoppi meillekin, ellei jompi kumpi lapsista valtaa sitä teini-ikäisenä. Oma sisäänkäynti saattaa houkuttaa...7 kommenttia:

 1. Pitkästä aikaa kyläässä. Olo ihan sanaton. Teille sattuu ja tapahtuu. Kaikkea hyvää ja voimia!

  Ihanasti osaat kaikesta kirjoittaa. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä ollut sellainen tapahtumien putki...ja häistä lähtien saldo on mennyt vähän miinuksille mitä tulee hyviin ja huonoihin uutisiin, joten toivottavasti tästä rauhoittuisi arki pian ja aikaa alkaisia olla muuhunkin, kuin tulipalojen sammutteluun!

   Kiva kun kävit moikkaamassa, tein vastavierailun, en ole minäkään ehtinyt muiden blogeihin kurkkia.

   Poista
 2. Siitähän se alkaa muotoutua :) Pakko kysyä, että miten teillä on tuolla ilmanvaihto hoidettu ja että onko teillä talon ympärillä salaojat? Meillä on autotalli niin kostea, ettei siitä ilman isoa remppaa taitaisi saada asuinkäyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmanvaihto on ollut aina hyvä, osin siksi, että oven ja ikkunanväleistä on suorastaan tuullut sisään. Talli oli aina hämmästyttävän kuiva ja lämmin, eikä kosteusongelmia ollut.

   Mutta nyt on tietysti tilkitty ja vierämöinti tehty uusiksi, joten tilanne aivan uusi. täytyy toivoa että teimme hyviä ratkaisuita. Hormiin ollaan tekemässä ilma-aukkoja, joihin on mahdollisuus laittaa vielä tuulettimet ilmanvaihtoa lisäämään, jos tarve.

   Salaojia meillä ei ole, kun kellariin ei ole koskaan kosreus puskenut. Taitaa olla 50-lukulaisittain hyvin harkitty talon paikka. Mutta tosiaan iso viemärityö kaivoineen tehtiin tuohon tallin edustalle, mihin sadevesi valuu.

   Isoksi rempaksi kutsuisin tätäkin, pelkkä viemärityö alkajaisiksi maksoi yli 5000 euroa. Ja tätä on tehty kuin iisakin kirkkoa syyskuuusta asti.

   Poista
 3. Aivan supermagee ratkaisu putkien pinnoittamiseen, WAU!

  6n äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahdollisuudet oli koittaa peittää tai korostaa, niin päätimme sitten korostaa, kun peittäminen ei täysin olisi onnistunut :)

   Poista
 4. Joskus se elämä koettelee kovalla kädellä, toivottavasti pahin olisi jo takana.

  Tila on ihan huippu. Se, mitä ei voi peittää, kannattaa korostaa. Teillä se onnistunut harvinaisen hyvin!
  Ne teennäiset tiililaatoilla tehdyt "rappio efektit" on huonoja jo siksikin, että niissä "tiilet" on koholla taustasta. Aito on just ton näköistä kuin teillä.
  Oliko putkien pinnoitusidea oma keksintösi, vai mistä löysit? Laitan muistiin myöhempiä tarpeita varten.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.