lauantai 28. maaliskuuta 2009

Kolme majaaVoi miten liikuttavaa. Nostalgista. Vieläkö lapset rakentavat majoja! Oli oikein mentävä läheltä katsomaan, kun koiran ulkoilutuslenkillä näin kolme majaa lähi metsikköjen ja kallioiden kupeissa. Yksi majoista oli kyhätty laudoista ja vanhoista kynnysmatoista tämä kuvan rungoista tehty maja on joko rakenteilla tai ehkä vain kaipaa katteita kun majakausi alkaa.

Samana päivänä kuulin, ristiriitaiset uutiset, että kouluissa "liha uhataan vaihtaa makkaraksi" ja saamaan hengenvetoon, että lapsia täytyy nykyisin rohkaista ja ohjata liikkumaan välitunneilla. Lapsuuteni Tampereella 60 centtiä on kuulemma liikaa lapsen päivän pääateriasta. Moni vanhempi taitaisi mieluummin kantaa lukukauden alussa 100 euroa kouluruokalaan, jos sillä saisi ravintoa lapselleen, kuin että raha menisi moninkertaisena koulun karkkiautomaattiin tai eväisiin.

***

Lapsena rakensimme joka kesä "Pikkumetsään" majat. Niitä oli maassa ja puussa. Parhaat majat syntyivät sinä kesänä kun kaupunki oli päättänyt harventaa metsikköä. Meillä oli tuuheita puolitoistametrisiä havunoksia käytettävissä. Saimme sekä havumajan, laavun, että sen ympärille teimme vielä "muurin". Rakentaminen oli tietysti se tärkein vaihe, mutta kyllä me sitten "pesimme" siellä tuomiemme vanhojen täkkien ja tyynyjen kanssa pitkin kesää. Sinä kesänä maja piti sadettakin.

Rakennetaanko teillä majoja?

5 kommenttia:

 1. Ihana postaus!
  Ja voi kyllä meillä rakennetaan, naapurien vastustuksesta huolimatta. :)
  (Ja meidän lapset kulkee välipalaeväät kainalossa kouluun. Jo nyt.)

  VastaaPoista
 2. Jep. mutta pääsääntöisesti isoista pahvilaatikoista ja sisälle. Jos majakuume on äitynyt liian pahaksi isompien ostoksien välissä voi tilapäisen majan rakentaa esim. peitoista.

  //Janne

  VastaaPoista
 3. MariaK: Kaikkea ne ihmiset vastustavatkin! Mitä liene heillä majanrakennusta vastaan?

  Janne: Peittoja ja sohvatyynyjä varsinkin talviaikaan. Tuttavaperheen äiti oli lasten kanssa askarrellut hienon pikku talon uuden TV:n mukana tulleesta jättimäisestä pahvilaatikosta.

  VastaaPoista
 4. Oi, meillä oli mainitsemasi oloinen pahvilaatikkomaja vaikka kuinka kauan: toisella puolella oli kauppa ostosluukkuineen ja teemaan sopivine maalauksineen, toinen puoli oli koti, oli ikkunat ja verhotkin. vasta jokin aika sitten kellarin siivouksessa se meni roskiin, kun oli joka paikassa tiellä.

  Kaikenlaiset majat ovat ihania.

  VastaaPoista
 5. Viikonloppuna havaitsin että kyllä, täällä ainakin lapset rakentavat majoja metsään. Näimme kolme, yksi juuri "käytössäkin".

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.