maanantai 16. maaliskuuta 2009

Paras aika talvea

Talvi on taas kerran parhaimmillaan juuri ennen loppua. (Kyynikkö voisi sanoa, että parasta talvessa on se, että se loppuu.) Jossain jo kuulemma leskenlehtiä, mutta mikä mahtavinta meillä (Helsingissä!) on vielä reilu 20 cm lunta pihassa.Ja lumipenkka, johon koira kaivoi lumilinnan. Koira on alkanut ensinmäistä
kertaa viihtyä pihassa itsekseen…Tosin välillä se on liiankin omatoiminen ja huomaan ikkunasta sen seisovan avuttomana portin väärällä puolella.
Portti tuntuu toimivan vain toiseen suuntaan…


Terassikauden avajaiset takakuistilla auringon houkuttelemana. Villainen tyyny pepun alla, palttoo korvissa ja aamulatte. Aijaijaijai.

Kevään merkki on sekin, että talviharrastuskausikin lähestyy loppua. Tässä satoa. Ensi kesänä meillä kasvaa puutarhassa sieniä. (Kärpässienen lakin koko 18cm.)

Tässä vanhaa tuotantoa, ensimmäinen veistokseni viiden vuoden takaa. Palko saa kohta kaverin, tarjoiluvadin samaa sarjaa.

4 kommenttia:

 1. Mukavan näköisiä töitä ja tuo terassi! Oi.

  ...ja ihana koira. Ihana, ihana, ihana.

  VastaaPoista
 2. Koira on ihana. Se on kahdeksan vuotias ja sitä luullaan kadulla yhä pennuksi ylisuurten tassujen ja pehmoisen olemuksen vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Hei

  Loistava terassi / kuisti. Jos harrastat kasveja, niin orkideat viihtyvät tuollaisella terassilla toukokuusta syyskuun lopulle loistavasti ja ulkoeteisen, kuten sitä vanhaan aikaan nimitettiin, lämpötilojen vaihtelu päivä/yö, saa orkideat kukkimaan hyvin.

  t. Taneli

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä Taneli! Meillä onkin varsin kehnolla hoidolla orkkideoja saatettu henkihieveriin asti useita, mutta yksi on kukkinut useasti. Taidan kokeilla siirtää sen kuistille nyt kun ei taida enää liiaksi öisin laskea lämpötila!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.