keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kyllä kiitos, mutta ei

Vatsa sai vihdoin tahtonsa läpi ja aloitin sen. Kahvilakon. Nyt toista päivää ilman kahvia. Kauravelliä aamukahvin sijasta. Miltä se nyt kuulostaa? Olen kuin himopolttaja niksoissaan. (Tai ainakin kuvittelen niin, en ole tupakoinut koskaan päivääkään.) Syön jatkuvasti, tai ainakin ajattelen mitä voisin syödä, ruokahaluni on tuplaantunut ja mietin millä tavoin voisin helliä itseäni pehmeiden lattekahvieni sijasta. Sillä sitähän se on ollut. Hetki itselle. Palkinto aikaisesta herätyksestä odottamassa työpaikalla. Toinen kuppi lounasramaisun kukistajaksi.
Kahvihetki on ollut kuin pakopaikka. Aamulla kuppi ja iltapäivällä toinen -ei mitään kohtuutonta elostelua siis. Mutta kyllä ihminen jonkin paheen tarvitsee.Kuvassa miehen leipoma korvapuusti ja Martta Suurpään opiskeluaikoinaan suunnittelema kahvimuki.

5 kommenttia:

 1. Mullakin on tänään korvapuustikuva :)
  Se on niin hyvää!
  Joo, jokaisella on joku pahe - kun yks postuu tulee toinen tilalle. Mutta ei se ole niin vakavaa.

  VastaaPoista
 2. En uskalla edes ajatella, mitä tapahtuisi jos joutuisin luopumaan joka-aamuisesta kahvistani.
  Toivon, että vatsa jaksaa menossa mukana eikä ala kenkkuilemaan.
  Voimia sinulle! ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvin sanottu tuo "Kahvihetki on ollut kuin pakopaikka". Sitä se on minullekin, vaikka oikeastaan tykkään ehkäpä jopa enemmän hyvästä, hyvin haudutetusta teestä. Mutta siinä kun ei ole mitään paheellista!

  Kuten sanoit, kai sitä joku pahe pitää olla...! Jostakin syystä iso ihana latte (vieläpä pullan kera) on vain vastustamattoman nautinnollista!

  Hairahdun joskus jopa työpaikan automaattilatteen - vain tavan ja rituaalin vuoksi, en suinkaan sen maun... Yäh.

  VastaaPoista
 4. Join tänään pienenpienen kupin kofeiinitonta cappuccinoa...lasketaanko se? Eikös se ole hellempää vatsalle tai muuten vähempi paha?

  Leda: kävinkin jo kurkkimassa korvapuustiasi!

  Helinä: Laita jotain hyvää vatsanpohjalle ennen päivän ekaa kuppia. Minä korvasin usein aamupalan kahvilla ja tässä sitä ollaan!

  Visualisti: Tiedän tuon automaattikahvia rituaalin vuoksi tunteen. Ja aina jää vain paha maku suuhun... ihan konkreettisestikin.

  VastaaPoista
 5. Minä en koskaan ole juonut kahvia. Tai olen juonut jonkun kupillisen vaan en ole pitänyt. En yhtään. Tulee kaiken lisäksi pahaolo.

  Miksi lopetat kahvin juomisen?

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.