torstai 4. helmikuuta 2010

Meidät on lavastettu!Aamulla nosturi parkkeerasi talomme eteen. Huomenna tulevat aura-autot ja tekevät tilaa kuvauskalustolle. Kaupungilta on haettu lupa parkkipaikkojen varaamiseen ja lähialueen tolpat tapetoitu tiedottein, että perjantaina kuvataan elokuvaa.

Työpäivämme aikana lavastusryhmä kävi talossa touhuamassa. Illalla pääsimme kotiin katsomaan miten kotimme oli laitettu elokuvaa varten. Melkoisen erilaista, vaikka huonekalumme olivatkin paikoillaan. Oikeastaan taloon oli tuotu vain verhoja ja lamppuja vaihdettu. Muutama rekvisiittaesine. Koti tuntui kuitenkin pienemmältä ja pimeämältä. Miltä tämä elokuvassa näyttää, sitä minun on vaikea ennustaa. Sellaisen näkee vasta kun kameran läpi katsoo. Silloin on suureelliset valot ja rajatut kuvakulmat.


Sen verran remonttikin edistyi, että lavastusporukka hankki rappuihimme kaiteet. Sivelin niihin sävytetyn lakan, ja sain ne lähes saman sävyisiksi kuin portaat.

***

Viimeksi, kun kotiamme käytettiin elokuvakuvauksissa, oli kuvaus lyhympi. Tuolloin ryhmä kävi etukäteen suunnittelemassa lavasteet, mutta kokosi kaiken vasta kuvausaamuna anivarhain. Iltasella oli kaikki purettu, kun tulimme kotiin. Ei jäänyt paljon ihmeteltävää ja kaikki oli säntillisesti paikoillaan.

10 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Piristävä! On varmaankin mukavaa katsella leffaa, jossa oma kullan kallis koti "näyttelee". Tulin hyvälle tuulelle! =)

  VastaaPoista
 2. Onnea uusille kaiteille ;) Tuskin maltan odottaa leffaa!!!
  -pirkko

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on jännittävää. On varmaan jotenkin surrealistista nähdä sitten oma koti valkokankaalla...

  VastaaPoista
 4. Saa nähdä tunnistammeko edes kotiamme.

  Kaiteesta olen niin iloinen, että ihan todentotta suon sille ylistyssanasen joka kerta kuin kuljen ohi. Silmäni lepää. Sen pinta on niin houluttelevan näköinen, että kättä teki mieli juoksuttaa eilen sen vastakäsiteltyä pintaa pitkin.

  VastaaPoista
 5. Oi, onpas jänniä uutisia :) Varmasti outoa nähdä kotinsa valkokankaalla.

  Tuo kaide on todella houkuttelevan näköinen. Sitä pitää ehdottomasti käpälöidä.

  VastaaPoista
 6. Kerrothan sitten joskus elokuvakin nimen, ettà voin olla aalloilla.

  VastaaPoista
 7. Elokuvaa tehdään nyt työnimellä "Ilta on vielä nuori". Saas nähdä jääkö se lopulliseksi nimeksi.

  VastaaPoista
 8. Jännää! Leffan teon tunnelmissa täälläkin, paitsi että yritän itse päästä lavasteeksi ;)

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.