lauantai 2. heinäkuuta 2011

Aamun ajatus






Olen aina ihmetellyt, miksi vauvoille ja lapsille neulotaan kaikki. Siis ihan kaikki, niin kuin nyt vaikka lappuhaalaritkin. Oletteko nähneet aikuisilla kudottuja lappuhaalareita? En minäkään. Mutta olishan se vänkää nähdä Fredalla ihmisiä kiiruhtamassa töihin kokovartaloneuleasuissa. Ehkä Diesel vielä keksii sen ja siitä tulee hitti. Ne päällä on kyllä hikistä bailata Lostarin alakerrassa. Mut mitä sitä nyt jotkut ei tekis, jos sesonki niin sanelee.

Eihän siinä mitään pahaan ole, että lapsille neulotaan. Kunhan tässä vaan kiukuttelen, koska se neulominen ei ole mun juttu ja se "kaiken neulominen" näyttää sulkevan pois sen, että käsityölehdissä olisi lapsille ompeluohjeita ja kaavoja. Jos jonkin onnistuu löytämään, se on tuore kuin suoraan viime vuosituhannen mallistosta repäisty. Yäk, yäk, yäk. Tai sitten kolmannetkymmenennet ohjeet kastemekkoon.  Senkin voi tietty neuloa. Ja alle voi neuloa pitkätkalsarit, että varmasti tarkenee, kun pappi kylmää vettä viuhtoo.

Tälläisia simppeleitä kangasmekkoja trikooresoorilla pyöräyttelin nyt kuitenkin ilman kaavaa. Yhden itselle, jossa masulle joustava resori ja kaksi pikkuruista tyttärelle. Toinen hamekankaani lopusta toinen vanhasta turkoosista puserosta. Olkaimilla vai ilman, sitä tässä pohdin.

15 kommenttia:

  1. Ne aikuisten neulotut lappuhaalarit voisivat olla ensi syksyn hitti. Tarvitaan vain joku edelläkävijä, joka myy idean meille muille.

    Löytyisikö muuten Ottobre Designilta vauvoillekin ompeluohjeita, lastenvaatteiden ohjeet ovat lehdessä ainakin hauskoja. Yrityksen nettisivuilta näköjään löytyy myös lastenvaatteiden kaavapusseja.

    VastaaPoista
  2. Olkaimilla sanoisin. Hameet ei ole toimineet minusta kovin hyvin pikkuisilla, kävelevillä sitten jotenkin, mutrta mekko on pitkään parempi.

    Nim. Kolmen tytön äiti

    Ps. Ottobrellä on hyviä kaavoja ihan vauvoillekin!

    VastaaPoista
  3. Vähänkö ihanat noi mekot.Olkaimet mekossa on jotenkin söpöt:)
    Mä olen käyttäny meidän tytöllä paljon mekkoja.Kahden pojan jälkeen ihanaa vaihtelua.

    VastaaPoista
  4. Ihania mekkosia!
    Olkaimet laittaisin kyllä lapsosen mekkoon, pysyy paremmin päällä ;)

    Hih, minäkään en ymmärrä tuota hillitöntä neulevimmaa vauvoille - etenkin vanhemmilta naishenkilöiltä olisi niitä tullut meillekin aikoinaan pilvin pimein, ellen olisi harannut vastaan - jonkun nutun sentään kelpuutin.
    Ehkä mullakin vaikuttaa mielipiteeseen se, että itse en niin neulomisesta välitä, enempi ompeluihmisiä olen.

    Ottobren kaavoja suosittelen minäkin - niissä on se jokin!

    VastaaPoista
  5. Benglia: Se Ottobre taitaa olla hyvä, niin moni lastenkaava kuuluu olevan siltä kotoisin. Löysin kivan japanilaisen kirjan jolla pärjään varmaan aika pitkälle. Olen vaan ihmetellyt tuota asiaa niin monen monta vuotta, että olenko aino ompelukoneihminen puikkoihmisten suuressa joukossa. Virkkuukoukkukin tuntuu tutummalta käteen!

    Jonna. Sitä mäkin ajattelin, että olkaimilla toimivampi. Tuo valkoinen menee kainaloihin asti ja resori pitkä ehkä se pysyy, mutta eihän nää ihan arkivaatteita käytännöllisimmästä päästä ole, on vaan mekontekovimma ;)

    Sannu: no hyvä, ettei mekot ole ihan tuhoontuomittuja epäkäytännöllisyytensä vuoksi. Potkuhouset alle vaan niin ei haittaa vaikka vähän hilautuisi ylös!

    Mari: no mä taas ottaisin kaikki neulotut lahjanutut ja ne lappuhaalaritkin onnellisena vastaan juuri siksi, kun ei musta ole niitä tekemään!

    VastaaPoista
  6. Lastenvaatteissa parasta on, kun pienikin määrä kangasta riittää, ei tule kalliiksikaan!

    VastaaPoista
  7. Mullekin tuli Otobre heti mieleen. Ne lehdet on ihania, ja varmaan nettisivuiltakin jotain löytyy?

    T: eräs neulova mamma.. :D

    Ei vais, neuloisin ja virkkaisin upeita juttuja lapsille, jos vaan osaisin. Yleensä teen vaan yksinkertasia juttuja omasta päästä!

    VastaaPoista
  8. Älä huoli neuleista. Osaan neuloa ja vauvan nuttuset valmistuvatkin aika sukkelaan, mutta en minäkään ole tytöilleni kauheasti neulonut. Esikoinen oli todella kuumaverinen, neuleissa tuli hirveä hiki. Eikä se tykkää vieläkään. Ompelemalla pärjää; talveksi hirauttelee lämmintäkin välivaatetta äkkiä jostakin fleecestä. Minäkin kompaan niitä Ottobren kaavoja. Turhan väljiä mallejahan ne ovat, mutta muuten hyviä.

    VastaaPoista
  9. Olkaimilla. On jotenkin söpömpikin ja tosiaan, pysyy paremmin. Tosin, olkaimet on parasta laittaa takaa ristiin, muuten ne valuvat pikkuisen pienten olkapäiden yli. Ihania mekkosia... voi että pakko sanoa, että tuo on niin ihanaa aikaa juuri tuo mitä nyt elät, vaikka se kuulostaisikin kliseiseltä.

    VastaaPoista
  10. Minä tekisin ilman olkaimia, varsinkin jos ihan pienelle - mitä vahemmän saumoja yms., sitä ystävällisempi iholle. Aivan kamalat ovat mielestäni niskan takana olevat napit ja kaikenlaiset kaulukset - näistä jäi aina kamalat jäljet pienen iholle. Leveä resori on kätsy - lämmittää ihanasti vaavin masua. Mummoni neuvoi aina, että vauvoilla on maha pidettävä lämpimänä (auttaa kuulemma ilmavaivoihin) ja hattu päässä ensimmäisen elinvuoden, enkä ruvennut lääkärin tyttären kanssa väittelemään :)

    VastaaPoista
  11. Minä jäin vain hihittelemään tuota kuvitelmaa villahaalareissa bilettävistä ihmisistä :)

    VastaaPoista
  12. Joo, voi kierrättää kaikki pehmoisiksi pestyt omat lempivaatteensa, joihin tullut reikä tai pesty pieneksi.

    Teija: Joo sellaisia yksikertaisia mäkin kudon. Mutta oon niin hidas! En tiennyt, että Otobrella on nettisivut, vaikka niinhän kaikillä nykyään. Pitää käydä kurkkimassa.

    Outi: hyvä vinkki, että saa sitten vähän kenties kaventaa kaavoja!

    Aurinko ja kuu: joo sellaista ristiin pistämistä mäkin suunnittelin. Joo, henkisesti tää on ihanaa, näistä kipeistä supistuksista voisin kyllä luopua ja nukkua yöni rauhass ;)

    Eve: Sulla oli viisas mummo ja hyviä vinkkejä. Joo, henkselitkin voi varmaan tehdä niin, ettei hierrä ja potkupukua suunnittelöin pidettäväks alla. On kauheeta jos ulkonäköseikat ajaa ohi lapsen hyvinvoinnin.

    Kirjailijatar: ei se muuten ole kovin kaukaana ABBA-meiningistä nyt kun ajattelen!

    VastaaPoista
  13. Kun katselee saapasmaan makkara-asuisia, jo hieman mahakkaita pyöräilijöitä, muistuttaa näkymä kovasti sinun ehdotustasi aikuisten lappuhaalareista!! Söpö kuva tuossa sivupalkissa sinun masustasi!

    VastaaPoista
  14. Hei! Blogisi syötteet ovat mukana Kiepauksessa, lue siitä lisää blogistani: http://piilotettuaarre.blogspot.com/2011/07/kierratysta-tuunausta-kiepaus.html . Iso kiitos kivoista vinkeistäsi! - JJ

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.