keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Autotallista asuttava


Vieläkö muistatte toiveemme laajentaa? Suunnitelmat piti muuttaa, ja unelmat unelmoida uusiksiksi. Rakennusluvan saaminen täällä suojelualueella edes 12 neliötä varten tuntui monimutkaiselta projektilta. Tuntui, ettei ole energiaa raivata tietämme lupaviidakon läpi, kun mitään takeita lupien saamisesta ei ollut.

Päätimme muuttaa autotallin, asuttavaksi syksyn ja talven aikana. Olemme tässä pikkuhiljaa vetäneet henkeä ennen sukellusta ja järjestelleet vähän tilaa kaappeihin. Sillä tavaroiden uudelleen sijoittelu tulee olemaan lähes yhtä aikaa vievä projekti kuin itse remontti.
Seuraa siis myllerrys:
 • Autotallissa oleva sadevesine avoviemäri pitää poistaa ja sadevedet ohjata uuden kaivon kautta pois.
 • Tallin edessä oleva kivimuuri ja raput pitää hajoittaa miesvoimin, että saadaan kulku nykyiseen sähköhuoneeseen, sillä...
 • Autotallissa toiminut paja muuttaa sähköhuoneeseen, jonka edustalle katoksen alle saadaan nyt autotallissa yöpyvät polkupyörät ja vaunut tulevaisuudessa edes sateensuojaan.
 • Kaikki sähköhuoneeseen varastoitu tavara pitää hajasijoittaa talon kaappeihin ja pieneen ullakkoon. Niinpä:
 • Kaikki talon kaapit ja ullakko on myös siivottava.
 • Myös kaikki autotallissa ollut tarpeellinen ja tarpeeton remonttimateriaali on käytävä läpi. On tuhannen taalan paikka koittaa lyödä siellä säilytetyt listat paikoilleen, sutia maalit seiniin, liimata huovat kiviportaisiin jne...

17 kommenttia:

 1. Huh hommaa :) Vähän samansuuntaista täälläkin,ehkä vähän pienimuotoisempaa mut ihan riittävä aikaavievää..Siel näyttäis olevan takaseinällä just sellaset keittiönkaapit mitä oon etsiny.Jos niistä on tarkoitus päästä eroon niin ilmoita,tääl on ostajaehdokas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tuollaisia vanhoja keittiönkaappeja tosi paljon kerättynä, mutta muyytiin ne sitten juuri tämän blogini kautta, kun huomattiin, ettei me saada niistä aikaiseksi meille kunnon keittiötä. Tämä yksi jäi, kun oli käytössä.Nyt taitaa käydä niin, että se ei mahdu siihen uuteen pajaan, joten voisi hyvinkin tulla myyntiin. Joutuisit ylä restauroimaan sitä, sillä sen sisuksista on jouduttu leikkaamaan pala pois, kun takaseinässä kulkee jokin putki. Oletko silti kiinnostunut?

   Poista
 2. Uusia huoneita? Loppujen lopuksi rintamamiestaloissa ei tosiaankaan ole niin paljon tilaa kuin voisi kuvitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä on poistettu yksi makuuhuone keskikerroksesta ja siirretty keittiö siihen. Yläkerrassa taas on vain kaksi varsinaista huonetta, vaikka sinne mahtuisi kolmekin, jos se olisi tehty yhtään fiksummin se pohja!

   Poista
 3. Oih voih mikä rojekti. Mielenkiintoista kyllä taas seurata miten homma etenee... Tsemppiä! Askel kerrallaan vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, puolivoittoa on, kun on päätetty mitä tehdään ja milloin! Ja kuka tekee...eli ammattilaiset putkityöt, puuseppä ovenkarmit ja meille jää kaikki muu.

   Poista
 4. Voi apua, iso urakka, mutta uskon lopputuloksen olevan sen kaiken arvoinen! Kutsu mut sitten kaffeelle sinne uuteen huoneeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä puheilla!

   Uskon joo, että on vaivan arvoinen ja kun se pitää joskus tehdä niin mieluiten sitten heti, että saadaan silloin tilaa kun sitä tarvitaan!

   Poista
 5. Huhuh, mutta lopussa kiitos seisoo. Ihailen teidän villiviiniä, on jotenkin kovin romanttisen näköinen tuo sisäänkäynti autotalliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, villiviini on taas ryöpsähtänyt peittämään koko talon ihanaisesti. toistamiseen taytyy leikata jo tänä lämpimänä kasvun kesänä!

   Poista
 6. No huh, ei käy kateeksi! Tuollainen "ylimääräisen" tavaran sijoittelu ei ole kivaa puuhaa, varsinkaan jos sitä tilaa ei ole.

  Meillä on suunnitteilla varastosiiven rakentaminen asuinkäyttöön ja voi vinde kun tuo lupaprosessi on hidasta. Sanallinen lupa jo on, mutta käsittely on kestänyt nyt 1,5 vuotta!!! Kohta jo lapset muuttavat pesästä, eikä lisätilan tarvetta ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpäs sen sanoit. Olen kuullut niin monesta suusta, että lisää tilaa saatiin sitten, kun oli jo vähän liian myöhäistä! Että ahtaasti asuttiin ja sitten kun laajennettiin, niin jo kohta lehsi sisarusparvi pesästä.

   Onnea teille, että lupa-asiat saataisiin loppuun, ja pääsisitte laajentamaan!

   Poista
 7. Oi että, tsemppiä ja jaksuja projektiin! Mutta varmasti hyvä tulee sitten aikanaan! On ne vaan välistä kimurantteja nuo lupa-asiat.

  Pitkästä aikaa kuikuilemassa kuulumisia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt onkin hyvä kuikuilla, kun jotain vihdoin tapahtuu tässäkin blogissa!

   Poista
 8. Huh mikä urakka, mut varmasti kiva saada lisätilaa. Meilläkin urakkaa vielä omassa laajennusprojektissa ettei enää oikein mikä ole edistynyt, ku raksamiehet lähti seuraavaan kohteeseen.. Jospa nyt vuoden sisällä sais loputkin!?

  Jos muuten rimpsukaisa ei osta kaappeja, niin olisin myös kiinnostunut ostamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aloitettiin siivousyrakkaa ja saatiin aikaan perjantaina vain kaaos, kun minä sain migreenikohtauksen kesken kaiken juuri kunb kaikki oli nostettu kaapeista ulos! Aaaaargh! siinä ne nyt lojuu tavarat!

   Joo, pidän teidät kaksi mielessä! Jos asutte helsinginseudulla, voitte tulla vaikka katsomaan kelpaako!

   Poista
 9. Hei, Laitax viestiä, jos kaappi vielä myymättä ;) eli ee7150@kolumbus.fi -Susanne-

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.